2.gün raporum: Ava devam, Team-T Maldiv Adaları’nda (27 Ekim):

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında TekAdam tarafından paylaşıldı.

1. TekAdam

TekAdam Süleyman Kahramanoğlu

Favori Kamış:
    Penn Ocean Fighter
    Favori Makine:
    Avet Quad
    En İyi Avı:
    Shark Rey - 100 kg. üzeri
    Team-T’nin Maldiv Adaları’ndaki 2.gün (27 Ekim) av raporu: Waho’lar, Sail Fish’ler, GT’ler ve Kaptan İbrahim’in evine ziyaretimiz..

Sevgili arkadaşlar merhaba,

1.gün av raporumdan ( http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=30387 ) sonra 2.günün de av raporunu nihayet hazırlayabildim. İlk günün aksine çok hareketli geçen bu av güncemizi sizlere aktarmaya çalışacağım. Hem balık yönünden hem de yağmur yönünden çok bereketli geçen bu av güncemizde hedeflediğimiz balıkları yakaladık, fotoğraf ve videolarını çektikten sonra tekrar geldikleri yere geri gönderdik. Bunların ayrıntılı görsellerini detaylı şekilde hazırlamaya çalıştım, umuyorum beğeneceksiniz.

Birde küçük bir notum olacak, bizler yakaladığımız tüm balıkları geri salmayı düşündüğümüzden (Waho’lar hariç) mümkün olduğunca zarar görmemelerini istedik, bu bağlamda da tekneye alamadığımız balıklar oldu, haliyle üzülsek de bir o kadar da sevindik, sonuçta istediğimizi elde etmiş olduk.

Gelelim günün kısa özetine;

Sabah 06:00’da çalan kalk borusuyla ayaklandık, demir alınmıştı ve istikametimiz kaptan İbrahim’in oturduğu Kurundu Adası’ydı, hem onun köyünü görecektik, hem ailesiyle tanışacaktık hem de sevgili Cebrail’in kayıp bavulunu alacaktık. Yalnız istikamitimizde geçmemiz gereken bir kanal vardı, bir kaç saatlik yol sonrasında av meramıza gelecektik, ancak geçeceğimiz kanal çok derin olduğundan balık yakalama ihtimalimizin çok düşük olduğunu bilerek her ihtimale karşılık takımlarımızı yemledik ve suyla buluşturduk. Kahvaltımız hazırlanıncaya kadar da vakit geçirecek işlere koyulduk, muhabbet, fotoğraf çekimi derken kahvaltımız hazırlanmıştı, hiç vakit kaybetmeden sofraya oturduk. Güzel ve bol muhabbetli bir kahvaltının üzerine nefis bir Türk kahvesi çok iyi gidecekti.

Bizim kültürümüzde varolan Türk kahvesini haliyle oralarda kimse bilmiyordu, ama biz hazırlıklıydık, evden getirdiğimiz malzemelerle orada kültürümüzden bir nebze de olsa örnek gösterecektik. Sevgili Timur bu konuda da çok maharetliydi, sevgili miço Yade’ye Türk kahvesi yapmayı öğretti, sonra da Hint Okyanusu’nda nefis Türk kahvelerimizi yudumladık. Sadece bu kadarla da kalmadık tabii, fincanlarımızı kapatıp fal bakmayı da ihmal etmedik. Sevgili Timur’un falında çok bereketli, bol balıklı bir gün olacağı çıkmıştı, sevinerek fincanlarımızı yıkadık ve avımıza konsantre olduk, artık av yapacağımız meralara gelmek üzereydik.

Türk kahvesi:

Nihayet avlağımıza ulaştık, sanki balıklar bizi bekliyordu, hiç vakit kaybetmeden “hoş geldiniz” dercesine çıkrıklarımızdan müzik sesleri gelmeye başladı. Akşam üzeri kaptan İbrahim’in köyüne gideceğimizden yakalayacağımız tüm Waho’ları alıkoyacaktık, nitekim de ilk balık yine Waho oldu, arkasından bir Waho daha geldi.

Waho avlarımızın video görüntüleri;

http://www.dailymotion.com/video/xb3urb_maldiv11_travel

2. TekAdam

Favori Kamış:
    Penn Ocean Fighter
    Favori Makine:
    Avet Quad
    En İyi Avı:
    Devam..

Bu arada yakaldığım bir kaç enstantaneyi de sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bu bölümü birde video ile izleyebilirsiniz;

http://www.dailymotion.com/video/xb3sv4_maldiv10_travel

Artık sıra Sail Fish’lere gelmişti, onlarda bize “merhaba” dediler, her gelen Sail Fish bizi öylesine uğraştırıyordu ki, ortalık toz duman oluyor, kan ter içinde kalıyorduk. Her ne kadar bizleri uğraştırsalar da bunun için buradaydık ve kısmet olursa bu gün tekneye bir Sail Fish mutlaka alacaktık.

3. TekAdam

Favori Kamış:
    Penn Ocean Fighter
    Favori Makine:
    Avet Quad
    En İyi Avı:
    Devam..

Sail Fish'lerle ilgili videolarımız;

http://www.dailymotion.com/video/xb3vke_maldiv12_travel

http://www.dailymotion.com/video/xb3w0m_maldiv13_travel

Nihayet dileğimiz gerçek oldu, artık kucaklayacağımız, fotoğraflarını çekeceğimiz Sail Fish kıç güvertedeydi, zaman kaybetmeden hızlı bir şeklide fotoğraf ve video çekim işini hallettik, boyunu ve kilosunu alamadan geldiği yere geri gönderdik ki, biraz daha zaman kaybetseydik balığı kaybedecektik, bu istemediğimiz bir durumdu, tahmini ölçümler de bizim için yeterli olacaktı. Yine sevgili kaptanımızın sözleri bizim için yeterli oldu ve gerekli notlarımızı aldık.

Av bütün ihtişamıyla devam ediyordu, sıra sevgili Cebrail’in oltasındaki Sail Fish’i almaya gelmişti, uzun uğraşlar sonucu iskele kıç omuzluğa kadar getirdiğimiz balık kendi çabasıyla özgür kalmıştı, ama üzülmemiş aksine çok sevinmiştik.

4. TekAdam

Favori Kamış:
    Penn Ocean Fighter
    Favori Makine:
    Avet Quad
    En İyi Avı:
    Devam..

Yunus sürüsünün eşliğinde hem trolling yapıyor hem de yola devam ediyorduk, Waho’lar yine bizi yalnız bırakmadılar, köydekilerin kısmeti böyleydi sanırım. ;)

5. TekAdam

Favori Kamış:
    Penn Ocean Fighter
    Favori Makine:
    Avet Quad
    En İyi Avı:
    Devam..

Bir ara öğlen yemeğimizi atıştırdık, sonra ava devam ediyorduk ki, popping yapacağımız mera göründü, ama hava da değişmeye başladı, sanki yağmur yağacak gibi kapanan gökyüzünden bardaktan boşalırcasına başlayan yağmurla ortalık serinlemişti. Bizde “şeker değiliz, erimeyiz” nidaları arasında popping yapmaya, GT yakalamak için mücadele vermeye başladık.

6. TekAdam

Favori Kamış:
    Penn Ocean Fighter
    Favori Makine:
    Avet Quad
    En İyi Avı:
    Devam..

7. TekAdam

Favori Kamış:
    Penn Ocean Fighter
    Favori Makine:
    Avet Quad
    En İyi Avı:
    Devam..

Fazla uzun sürmedi, ilk balığı sevgili Cebrail tasmaladı ve kıç güverteye doğru yollandı, mücadele ettiğini görebiliyordum.

Hemen arkasından bana da bir GT geldi, tabii hemen tasmaladım ama “aman Allah’ım, bu nasıl bir balık” dedim, içimden. Popper’ı kapan balık hiç durmaksızın en az 50 metre ipi aldı, kamış elimden kaçacak sandım bir ara, neyseki bu arada bende kıç güverteye sağ salim ulaştım ama balığa karşı koymak çok zordu, yerler ıslak ve ayağımda parmak arası terlik vardı, mücadele esnasında terlik ayağıma oturdu ve parmak aralarım tahriş oldu, artık bu terliği son giyişim oldu.

Sevgili Cebrail balığını çıkardı, bende çıkardım ama bana gelen balık BlueFin GT idi, renkleri o kadar muhteşemdi ki, anlatamam. Yine fazla vakit kaybetmeden resim ve video aldık, ardından da balıkları geldiği yere iade ettik. Benim için unutulmaz bir gün oluyordu, çünkü benim hedef balığım GT idi ve Allah bana yakalamayı kısmet etmişti, şükürler olsun muradıma ermiştim.

GT avlarımızın videoları; http://www.dailymotion.com/video/xb3pii_maldiv06_travel

http://www.dailymotion.com/video/xb3q7v_maldiv07_travel

Sağnak yağışın altında popping yapmaya devam ediyorduk, sıra sevgili Timur’a gelmişti, oda ilk GT’si ile mücadeleye girdi, ancak ona gelen GT babayiğit bir şeydi, çok uğraştırıyordu, uzun uğraşlar sonunda da galip gelen o oldu, birde popper’ımızı götürmüştü. Sevgili Timur’un o hali gözümden hiç gitmiyor, onca balıklarla mücadele vermişti ama GT ile olan mücadelenin şokunu üzerinden atamıştı.

Sevgili Ahmet Tahir’de kısmetini aradı ama bu gün için ona nasip olmadı. Popping zamanı bitince tekrar trolling yapmaya başladık, bu arada da akşam olmuştu ve istikametimiz Kurundu Adası’ydı, son bir Waho daha aldıktan sonra toparlandık.

B]Bu arada da Waho fletosuyla ilgili bir video hazırladım, beğeneceğinizi umuyorum;[/B]

http://www.dailymotion.com/video/xb3r60_maldiv08_travel

Adaya varmıştık, limana girmemiz biraz meşekkatli oldu, diğer teknelerin ipleri dalga kırana bağlı olduğu için kaptan İbrahim dolu-boş yaparak iplerin üzerinden geçebildi ve botu yerine getirebildi. Gece limanda kalacağımız için baştan kara yaparak botu bağladılar, Dingi’yi de sağlama aldıktan sonra motorlar susmuştu ama jeneratör devreye girmişti.

Kaptan İbrahim’in davetlisi olduğumuz için hazırlanmaya başladık, akşam yemeğimiz hazırlanana kadar gidip gelmemiz gerekiyordu. Aslında 6 gün boyunca botta kalacaktık ama sevgili Cebrail’in bavulu vesilesiyle karaya çıkmak nasip oldu. Üstelik yerel halkın yaşadığı adalara turistlerin girmesine izin verilmiyordu, ama biz şanslıydık, yerel halkın yaşadığı bir adayı ziyaret edecektik.

8. TekAdam

Favori Kamış:
    Penn Ocean Fighter
    Favori Makine:
    Avet Quad
    En İyi Avı:
    Devam..

Kısa bir yürüyüş mesafesinden sonra kaptan İbrahim’in evine geldik, bizi çok sıcak karşıladılar, hazırladıkları bir birinden lezzetli aparetifleri ve sıcak Male çayını ikram ettiler. Kaptan İbrahim ile muhabbet esnasında 5 çocuğu olduğunu öğrendik, eşi ve çocuklarıyla tanıştık, bizleri tanımasalar da çok sıcak çok misafirperver davrandılar. Bir saat kadar sonra müsade istedik ve botumuzun yolunu tuttuk, botumuza geldiğimizde üzerimizde tatlı bir yorgunluk vardı, çok güzel geçen bir günün ardından hepimiz çok mutluyduk.

Bu sefer Okyanusda değil, Kurundu Adası’nın limanında bağlıydık ve geceyi burada av yapmadan geçirecektik. Akşam yemeğimizden sonra yapılan sıcak kahvelerimizi yudumlarken günün istişaresini yapıyorduk, ortam çok keyifliydi. Çektiğimiz fotoğraflara ve videolara baktıkça yüzlerimizdeki gülümsemeler kahkahalara döünüşüyordu. Gecenin ilerlemiş olması ve sabah yine av yapacak olmamız sebebiyle kamaralarımıza çekildik ve güzel bir uykuya daldık.

Sevgili arkadaşlar,

Maldiv Adaları’ndaki 2.günümüzü de sizlere kısaca özetlemeye çalıştım. Diğer günlerde yaşadıklarımızı da kısa zaman aralıkları içerisinde gün ve gün sizlerle payşacağım.

Her şey gönlünüzce olsun, hoşçakalın, sağlıcakla kalın..

9. kadrikalemci

kadrikalemci Kadri Kalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    Bu nasıl bir rapordur. Kare kare.. Sanki güvertede sizle birlikteymişim gibi heyecanlandım. Çok harika bir av günü yaşamışsınız. Tebrik ederim :)

10. FlyinEagle

FlyinEagle Fatih Güngör

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spirit Surf 420Cm
    Favori Makine:
    Remixon Ultra Surf 6500 Surf Makine
    En İyi Avı:
    Hayal - Tartamadım
    Resimler ayrı güzel , videolar capcanlı...Görmedim , izlemedim , okumadım , sanki yaşadım.

Av'ın haricindeki görsel show için de ayrıca teşekkürler.

Elinize , emeğinize sağlık.

11. dqn

dqn doğan

Favori Kamış:
    olta
    life is that...

Benii dee götürünnn.....:)
    balıkçılığın haccı gibi birşey..beni götürseniz dönüşte töbe ederim balık tutmaya..jübilemi orda yaparım...:D
    muhteşemm...elinize sağlık...

12. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    halibut.20kg(tahmini:D)
    zahmet edip bukadar cok resimli bir rapor yayinladiginiz icin tesekkurler.

13. fubo

fubo

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    5 kilo turna
    sanki sizin ekipten birisimisim gibi,ruyalar alemine dalis yaparak okudum.geriye kalan 4 gunu de bizlerle paylasirsaniz sevinirm.Icimde uhtedir bu arada deniz avi bakalim forumdan bi abimiz soz verdi, yazin gelirsem Turkiye ye gidicem yanina veya acicam bi konu bu kardesinizi Allah rizasi icin bi deniz avini goturun diye agliycam vardie elbet bana yardimce olacak bi hayir sever :D

14. Alp Eren

Alp Eren Alp Eren

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extrem Cast
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    8 tane lüfer - kofana
    Herşey yalanmış. Koca bi yalan... Tuttuğum istavritleri geri bırakıp inzivaya çekilcem. Artık balık tutuyorum demiycem. Çok üzgünüm çoook:)

15. blueboyfe

blueboyfe Emin Erçelik

Favori Kamış:
    Zıpkın Mamba 130
    En İyi Avı:
    lepistes 14 gr
    tek kelime müthiş

16. lvnt

lvnt levent

............................... (diyecek bişey bulamıyorum) :D :D :D

17. Lear

Lear

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    ilk tuttuğum balık lapin
    deniz safarisi

Maldivlere gidip İbrahim e misafir olmuş kadar oldum. Emeğinize sağlık.Deniz,dostluk,keyif,balık avı ne ararsan var. Daha ne ister ki bir balık avı tutkunu. Allah daim etsin.

18. gtatas

gtatas Gürcan Tataş

Favori Kamış:
    en ucuzu
    Favori Makine:
    en ucuzu
    En İyi Avı:
    Levrek 2.200 gr
    Paylaşım süperdi.Keşke bizim ülkemizde de böylesi heyecanları yaşayabilsek.Teşekkürler.

19. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Elinize ve emeğinize sağlık . paylaşım için teşekkürler. Herkese böyle turlar nasip olmaz.

20. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    tüm ekibi tebrik ederim süleyman bey, tam anlamıyla rüya gibi

paylaşım için teşekkürler :)