Yeni Sezon Yeni Rekor

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında point.shot tarafından paylaşıldı.

1. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    İşte gelmişti yeni sezon, sabır taşlarının çatlama arefesinde yetişmişti artık takvim yaprakları üstünde Nisan 1 müjdeleri ile..

O bütün sezon neyse de Perşembeye gelişi yokmuydu açılışın, işte Cumartesine kadar geçen sürede sabır taşının çatladığı zamandı.

Cumadan programı yaptık Atilla, Afşin ve ben üç kişi olarak yola koyulduk. Baştan turnaları ziyaret etmeye karar verdik. Geçen sezon saldıklarımızın artık büyümüş olmalarını umarak gündoğumuna suların boynuna hasretle sarılmaya giden üç arkadaştık. Hava sade bir karşılama yapmadı bize, karını da kattı zaman zaman yağmurun içine. Gün ışırken bizden başka kimsenin olmadığı avlağımıza vardık. Yakınımızdan geçen tilkiler, üstümüzden uçan yaban kuşları anlık görüntülerdi. Akarsuyun seviyesi iyi görünse de balıklar pek hareketli değillerdi anlaşılan. Hızını biran bile kesmeyen ve yüzümüzü yakan rüzgarın şiddetine rağmen sabırla uğraştık ve nihayet 10:30 gibi turnaları görmeye başladık. Sayısal olarak az olsa bile boyut olarak iyi idiler. Afşin’in ufacık bir girintiye salladığı beyaz sasisi ucunda günün en büyük turnası ile dönüp bizi memnun etmişti.

Öğlene doğru birkaç turna alıp biraz dinlenmek ve karnımızı doyurmak üzere başka bir mevkiye geçtik. Atıştırmanın ardından Atilla ve ben suyun üst kısmını tarayacaktık ve Afşin’ de aşağı kısımda kalacaktı.

Arkadaşlarım hazırlanırken hemen yanıbaşımızda suyun kuvvetli ayna yaptığı yere yanaştım. Beyaz üzeri mavi benek mepsimi aynaya indirdim. Daha ben kendime gelememiştimki o koca gövdesi ile alabalık gayet rahat şekilde mepse bir vuruş yapıp ağır ağır suyun altına döndü. Şoktaydım. Bir an olduğum yere eğildim, Tekrarladığım atışımı, sonra bir daha , hadi nerdesin bir daha …. Yok! Gitti dedim.Hemen mepsimi değişmeliyim diye düşündüm ve bir başkasını taktım. Bütün kalbimle de Allah’a bu balığı bana lütfetmesi için duamı mırıldandım. Tekrar akıntıya bıraktım mepsi.. Bu sefer hadi diyordum. I-ıhhh, kaçak gördü beni kesin of bir daha atayım dedim. Attım, mepsin o berrak suda göremeyeceğim bir derinlikte olduğu anda sarmaya başladım veeee mepssss durdu, zaman durdu, ben durdum ama alabalık durmadı :D

Daha ilk kafa darbesinde kalamamı suyun içinde açtı ve bir sağa bir sola hırçın bir çocuk gibi çekmeye başladı. Kıyıya doğru getirdim, güzelliğini görünce kaçacak diye ölesiye korktum, arkadaşlarıma yetişin dedim ama onlar gelene kadar bulunduğum yükseklikten suyun kenarına atlayıp hızla onu suyun dışına alıp önüne oturdum. Mepsi bütünü ile yutmuştu. Atilla’nın yardımı ile suyun biraz daha uzağına aldık.Sevincimden, heyecanımdan ellerim titriyordu.

50 cm uzunlukta ve 1808 gr ağırlığındaki bu balık benim gökkuşağı alabalığındaki yeni trofemdi artık.

Günün geri kalanında avlağı dolaştık, hasretimizi giderdik. Birkaç vuruş aldık ama neticelenmedi. Akşamüzeri günün yorgunluğu iyice kendini hissetirmeye başlayınca yola koyulduk.

Bu sezon için iyi bir başlangıç oldu umarım hepimiz için devamı gelir :D

Avlak bölgemizden manzaralar ve leyleklerin havadaki dansları

Suyun içinde hayata hazırlanan yumurtalar, bunların kurbağacıklar olduğunu düşündük..

Balıktaki en uğurlu arkadaşım Atilla nefes alırken..

Veee işte yeni rekor balığım ve grup resimlerimiz...

2. santor

santor mehmet

tebrikler...
    ancak bu balıklar tezahurat yaptırır.;) ( şişt şişt Gay-se-ri:))

Son düzenleme: 5 Nisan 2010
  3. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Bu sefer turnayı gözünden vuracağımıza emindim bu sebeple gelmeyi çok istedim ama açıköğretim sınavı beni yaktı. Balıklar harika sezona böyle bir giriş yapmak çok güzel. Raporda harika olmuş teşekkürler raporların devamında beraber olmak dileğiyle...

4. barisbasci06

barisbasci06 Barış

Favori Kamış:
    Shimano Bestmaster
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 RB
    En İyi Avı:
    Hatırlamak zor..:)
    Süper olmuş ellerinize sağlık..

5. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    süperr, süperr, süperrrr... tebrkler rıfat abii... davmını dilerim. rapor da çok güzel olmuş abi. emeğine ellerine sağlık...

6. goksel64

goksel64 ibrahim

Favori Kamış:
    fawori kamışımı değiştirdim artık shimano
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    alabalık sevdası
    çok güzel balıklar tebrikler yeni sezon sizin için iyi başlamış.
    Ben de 04/04/2010 pazar günü turna avındaydım ama malesef hiçbir vuruş alamadan geri döndüm şanssızlık bende mi diye düşündüm ama avlakta en az 50 civarında benim gibi amatör avcı vardı hepimiz değişik kaşık,meps,rapala,silikon balık kullanmamıza rağmen hiç kimse turna yakalayamadı hatta kime sordumsa bir vuruş bile alamadıklarını söylediler avlakta bol miktarda turna olduğu geçen yıl yapılan bir araştırma ile söylenmişti.acaba nerede hata yaptık?

7. goksel64

goksel64 ibrahim

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    alabalık sevdası
    birde balık yakalayamamak değil de en sevdiğim meps marka döner kaşığımı avlağa hediye ettim ona çok üzüldüm.Çok güzel bir aksiyonu vardı.Ben balık olsam mutlaka bu mepse atlardım herhalde

8. kemalyaman34

kemalyaman34 Kemal

Favori Kamış:
    Muhtelif çap ve markalarda makina ve kamış
    En İyi Avı:
    Turna : 72 cm.
    rıfat kardeş tebrikler. ellerinize sağlık. harika bir başlangıç olmuş. genelde sezon açılışları sönük geçer ama sizinkisi tam anlamıyla muhteşem. darısı tüm amatörlerin başına inşallah.

9. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    :D Teşekkürler,darısı başınıza..

Turna da henüz istediğimiz kadar hareket yok Kubilay, Bir tane de limit altı saldık ama sanırım önümüzdeki günlerde durum daha iyi olacaktır.

Teşekkürler, saolun..

Eh be Ahmet, o kadar alabalık,sazan raporunu bize okuttun biz de durduk durduk anca denk getirebildik işte. Daha büyükleri senin olsun inşallah..

Bu oradaki avcılardan kaynaklanan bir durum değildir o zaman, hele hele hata hiç değildir. Ya turnalar o bölgede değiller, su açısından daha ılık biryerde oalbilirler, belki avlak talan edilmiştir, ya da bilmediğimiz başka bir şey vardır. Önümüzdeki günlerde tekrar deneyince inşallah aradıklarınızı bulursunuz..

10. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Saolasın Kemal abi, bu sezon senden de yine güzel haberler bekliyoruz inşallah..

11. İstinyeli

İstinyeli Uğraş

Tebrikler . Arşivlik resimler , şahane balıklar. En kötü avınız böyle olsun :)

12. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Tebrikler Rıfat, gerçekten çok güzel bir başlangıç olmuş. Umarım tüm sezon güzel avlara imza atarsın...

Bu arada uğurlu arkadaşın Atilla'yı da tebrik ederim. Derhal uğurlu bir arkadaş edinmem lazım. :p

13. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Rıfat abi ne güzel bir rapor ne güzel fotoğraflar bunlar böyle,hele o kurbağa yumurtalarına bittim..en kötü avın böyle olsun,yeni sezon hayırlı olsun abicim :)

14. fish founder

fish founder Özgür

Sevgili Rıfat,
    muhteşem bir raporla av sezonunu açmışsın,
    canı gönülden tebrik ederim,
    darısı tüm amatör tatlısu avcılarının başına,

15. ONUR TÜRKER

ONUR TÜRKER ONUR TÜRKER

Ne yapsak orayamı gelsek bilmiyorum herşey muhteşem

16. goksel64

goksel64 ibrahim

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    alabalık sevdası
    ben de suyun soğukluğundan şüphe ettim avlağın talan edilmesi olayına gelince orada elliden fazla kişi vardı.hiç birisi sirkülere uygun olmayan bir şekilde(tırıvırı,ağ v.s)ile avlanmıyordu.bu arada yasak zamanda avlağın durumuna bakayım diye gittiğimde etrafında hiç kimse avlanmıyordu bu olay beni son derece sevindirdi.inşallah hep böyle olur.

17. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Aylar varki sen öyle mahzun-mahzun kenardan durup bakardın. Nasıl bir hasretle iç çektiğini hep duyumsadım da, çekindiğimden birazda senin bu haline üzüldüğümden yakaladığımız balıkları raporlamaya imtina ederdim. Yine Rıfat görecek ve yine yaraları depreşecek diye bir mahcubiyetle yayınlardım.:eek:

Sağolasan, eksik olmayasan hep güzel gönlünün tezahürleri olacak ifadelerinde tebrik ve teşekkürlerini lutfettin. Lutfettin ammaaa, ben ne yaptım, mevlam şahit her seferinde işte bu raporundaki gibi gözlerine yansıyan gurur ve sevinci yaşayabilmen için dualarımı mırıldandım sessizce.;)

Nasip bu güne imiş. Gerçi ala en az 2 kg olmalıydı ancak bu da güzel, bu da müstesna bir balık. :p

Teşekkürler, ekibi de kutluyorum. Dahasına, güzel gönlüne denk en güzel avlara inşallah. Selam ve sevgilerimle canım kardeşim.;) :)

Son düzenleme: 5 Nisan 2010
  18. 3182

3182

Çok güzel bir av vede şahane balıklar. Ekibi tebrik ediyorum. Avınız daim olsun rastgelsin.

19. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    slm

rıfat abicim süpersin maşallah o ne öyle hemde alabalığın babasını avlamışsın :D
    senin sezon açılışın böyleyse demekki sezon ortası nasıl olur valla :D
    bu arada resimler anlatım mükemmel eline sağlık :D

20. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Sen bu işi biliyosun abi :) böyle sezon açılışına can kurban tebrikler. Ala, gözlerimi aldı çok güzel. Ekibe selam olsun..

Stradic oldu abi klepe teli sorunu hala devam mı çözüm buldun mu naptın tik yapar insanda :D