İstanbullu amatör balık avcılarının en önemli avlaklarından biri hiç şüphesiz Galata Köprüsüdür. Çoğumuz ilk avına köprüde başlamıştır. Hiç bir yerde balık yokken bile köprüden balık avlanır. 24 saat hiç boş kalmaz illaki geceleyenler olur. Köprüde yer bulmak zordur, özellikle bazı noktalar verim ve çeşitlilik açısından diğerlerinden farklıdır. Eşkina, levrek, kefal bibi balıklar belli noktalardan alınmaktadır. Galata av raporlarında yer tariflerinde zorluklar yaşandığını görünce bir koordinat sistemi geliştirdim. Sistemin sağlayacağı avantajlar: 1. Rapor yazarken tam olarak avlandığınız noktayı tarif edebilirsiniz. 2. Av planı yaparken veya bir arkadaşınızı aradığınızda yerini kolayca bulabilirsiniz ve vakit kaybetmezsiniz("Yarın sabah 06:00'da B2'de buluşalım" veya "şu an C3'teyim gibi") 3. Hangi noktalarda ne tür balıklar avlandığı ve verimliliği konusunda herkes bilgi sahibi olur. Örneğin bildiğim kadarıyla B3 ve A3 noktaları eşkina yatağıdır. Güncel bir bilgi vereyim, bu sabah C tarafı çok iyi sardalya yapıyordu.
Süper olmuş Hasan eline sağlık.. Ben genelde B 2 B3 ve C2 C3 bölgelerinde avlanıyorum.. gittiğimde rapor yazarım...
27-05-2010 Dün Alşam C2-c3- Kisminda Ileri 125 Gr Kurşun Atip Kurtla Menekşe Izmariti Aldim çok Keyifliydi Saat 20:00 23:00 Arasi Süper Vala.birde Vakit Yok Eve Gitmem Gerekiyo Eşim Hamile.gece 23:00 Dan Son Ra Hemem Eşkinaya Atiyolardi
İstanbul'lu arkadaşlar için sistematik bir çalışma olur. Elinize sağlık. Tabii kabul görür, herkes uygularsa
B-1 ile A-1 Bölgesi izmarit için verimlidir B-1 daha uç kısımları gümüş içinde verimlidir A B C D-3 cü boölgeleri karagöz için en iyi alanlardır C-2 ile C-3 sola yasak bölgeye dogru en verimli karagöz bölgesidir ve yasak Bölge köşesi C-3 en iyi alandır yer bulabilirsen
Arkadaşlar yarın galataya gidecek olan varmı. Yaklaşık 45 dakkalık bir işim var karşıya geçmişken balıkta tutmak istiyorum. Ama takımlarla gidemem. BIraka bileceğim bir kişi veya tavsiye edeceğiniz biyer varmı yaedımcı olursanız çok sevinirim.
herkeze iyi günler yarın sabah kardeşim ile beraber saat 6 gibi köprude balık avlamayı düşünüyoruz öncelikle hangi bölgesi daha verimli olur köprüde ilk defa balık avlıyacağız kısmetse bu yüzden hangi bölgeleri verimli olur bilmiyoruz köprünün neresinde ne avlıyacağımız konusunda tavsiyeleriniz olursa çok memnun oluruz herkeze iyi avlar
abi saat 6 gibi orada olucaz inşallah ben 2 gündür köpruden geçiyorum ama pek balık yok gibi ama umarım güzel olur bu sene ilk kez balığa çıkıyoruz kısmet
C2 C3 noktaları iyi iş yapıyor bu aralar. B2 B3'ü de tavsiye ederim http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=33198
Merhaba Öncelikle acemi birisi olarak aranıza hoşgeldim. Bu güzel koordinat sistemi ve açıklamalar için teşekkürler, emeğinize sağlık... bugünlerde, köprüden çapari ilemi yoksa yemli bir oltaylamı avlanmam gerekiyor, yemli ise nasıl olta ve yem kullanmam gerekiyor, yardımcı olurmusunuz lütfen. teşekkürler