Selam arkadaşlar. Linkteki kamış ayağını kullanan arkadaşlar var mıdır? Var ise yardımcı olmalarını rica ediyorum. Artısı eksisi nedir? http://www.avmarketi.com/asp/product/10617/REMIXON-IKILI-SURF-TIPI-KAMIS-AYAGI-ORTA
Orta kısmın aşagısındaki kancaya poşet içinde agırlık bağlaman gerekiyor yoksa dengeli degil yada ayaklarını toprağa veya kuma gömeceksin oltayı dayadıgında devriliyor denemeden almamanı tavsiye ederim ben biraz daha değişik olanını kullanıyorum beton veya sert zeminlerde poşet içine taş koymak zorunda kalıyorum o şekilde kullanırım dersen gayet kullanışlı hayırlı olsun.
http://www.avmarketi.com/asp/product/10818/OSKAR-KATLANIR-KAMIS-DAYAMA ben bundan3 tane aldım her kamışıma bir tane çok kullanışlı hafif ve ucuz bence bunu bir düşün
Arkadaşım 15-20 tl ye aynısının aksesuarsızı var. Ben yıllardır gece yemlide ve istavrit ayklamrken kullanıyorum. Senin modelin güzel gibi göründede o alttaki boruları kendin de yapabilirsin.Ayrıca kamışı oralara soktun balık vurduğu zaman hele gene sarıkanat veya lüferde yuvadan çıkarana ve tasmalayana kadar balık marmarayı bulur Nacizane aşağıdaki linktekilerden mutlaka almanı tavsiye ederim 20 tl den fazla değil.Alttaki dayama yerinin hiçbir acantajı yok inan.Çok yapmak istersen kamışın geçebileceği kadar pvc boru al 1 mt kadar ortasını yuvarkak del alt ayağa sıkıca geçecek kadar .Uçlara da birer köşe ek koy ve dikine yarım ay gibi kes ki kamışı anında çıkarmadan eline alasın. İşte bu kadar bence . http://www.avmarketi.com/asp/product/6771/KAMIS-SEHPASI-304-UC-PARCA
Gayet kullanışlı kardeş tavsiye ederim.altta görünen zinciri gerdirip sağlam ve dengede durması sağlanıyor ( kancaya ağırlık takmana gerek kalmıyor ) engebeli yerlerde ayakları kısaltıp,uzatarak kullanılabiliyor,ayrıca plastik aksamlar ( yeşil kamış yuvaları ) sağa sola 10-15 cm daha açılarak kamışlar arasındaki mesafe uzatılabiliyor. Kamış ve makine hiç bir şekilde zemin ile temas etmeyip yıpranmıyor.Alüminyum olduğu için hafif ve paslanma sorunu olmuyor,1,5 - 2 yıldır kullanıyorum ve çok memnunum. Rastgelsin.
Orhan abi aynısından kullanıyorsun galiba. Eğer aynısından kullanıyorsan şunu sormak istiyorum. Kamış sapının geldiği yeşil bölümler sabit mi? yoksa yukarı aşağı kaydırılıyor mu? bilgilendirirsen sevinirim.
http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=40269 Resimde görüldüğü gibi kayalıkların üzerinde dahi gayet rahat kullanılıyor. Kamış sapının geldiği yerler sabit değil,aşağı yukarı ayarlanabiliyor,Denizde surf kamış sehpası olarakta kullanabilisin,tatlı suda sazan sehpası olarakta, Rastgelsin.
Orhan abicim verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Genelde sazan ve sudak avında kullanmak üzere alacağım.
Rica ederim kardeş,Ön ayakları kısa ayarlarsan tam bir sazan sehpası olur Remixon yaptırmadan önce Çorumdan bir arkadaşım Abd den getirtip modifiye ederek 4 kamışlık yapmıştı Adanaya gelirsen beklerim,Rastgelsin.
Orhan kardes, 4'lu kamıs dayamasını aldıgım, fakat henuz kullanmadıgım bir urun. Kullanan kisi olarak size sorayım. On tek ayak, arka cift ayak olarak mı, yoksa on cift arka tek ayak mı daha saglıklı ? Ayrıca on ayak seviyesinin araka ayak seviyesinden 10 Cm. daha uzun olmasının devrilmeme konusunda avantajı varmıdır? Duz zeminlerde tabii ki.
Tevfik Abi,almış olduğunuz kamış dayama arkadaşımızın vermiş olduğu linkteki gibimi yoksa ayakların ortada olduğu sazan sehpalarındanmı ? Abim linkteki gibiyse ( benimde kullandığım ) çift ayakların önde olması lazım,Sazan avında kullanılacaksa öndeki ayakların 10-15 cm yüksekte durması tabiki avantajdır,Denizde kullanılacaksa tüm ayakların aynı yükseklikte olması avantaj olur ( düz zeminler için ) Rastgelsin.
http://www.avmarketi.com/asp/product/6771/KAMIS-SEHPASI-304-UC-PARCA Linkte gozuken kamıs dayama. Gerci cok aham saham birsey degil ama,
Tevfik Abim,bundan da kullanmıştım,surf takımlara biraz küçük geldiği için ve özellikle kumsalda makine ve kamışı kumdan uzak tutmak için diğerini kullanmaya başlamıştım. Abim çift ayak önde ve seninde söylediğin gibi 10-15 cm yukarıda olursa daha dengeli ve güvenli olur,ortasındaki kancaya pet şişedeki sularımı asardım ağırlık olsun diye,suyu içtikçe azalan ağırlığın yerinede tuttuğum balıkları koyardım Rastgelsin.
Bilgilendirmeleriniz icin tesekkurler ederim Orhan bey. Balık yakalayabilirsem bende asmayı deneyecegim.
linkteki ürüne benzer bir üründen bende aldım, çok pratik fakat büyük bir dezavantajı var, bütün yük kamışın sapındaki tek bir noktaya bindiği için ezilme ve iz yapıyor, benim kamışın sapı sünger kaplı ve 1-2 kullanımdan sonra zarar vereceğini farkettim, ağırlığın bindiği yere 2 kat keçe kapladım öyle çözdüm sorunu. onun dışında pratik bişey, kayalık yerlerde bile bi oyuğa tıkıveriyosun
aynen katılıyorum .. bende kullandım ama bu meret hafif geldi isot kardeş..ortadaki kancaya illaki bir agırlık asmak gerekiyor.. birde benden size tavsiye kamışlarınızın en dip tarafındaki kapak - kısmına ordaki plastik aksama elektrik izole bandı sarın 2-3 kat 5-6 cm yukarı kadar çok iyi koruma saglıyor dibi devamlı yere geldiği için ! ....aşınsa bile değiştirir yenisini sararsınız