Çok değişik ve güzel örnekler içeren resifler http://www.freakingnews.com/pictures/63000/Artificial-Reef-Ship==63225.jpg http://us.123rf.com/400wm/400/400/vectoreps/vectoreps1106/vectoreps110600013/9686684-varna-bulgaria==may-25-submerging-operation-of-the-former-government-aircraft-on-may-25-2011-in-varn.jpg Devammmmmmmmmm dikey resifer Resim 1 Resim 2 Aşağıdaki resimde toplu ilişkenler gözükmektedir. Bu ilişkenler bulundukları derinliğe bağlı olarak daha yüksek ve daha kalın imal edilebilir ve daha uzun aralıklı olarak zemine yerleştirilebilinirse avcılığa yasaklanmış alanlar oluşturmada umut vadeden sistemler gibi gözükmekte. Resim 3 Resim 4 Resim 5 Resim 6 Resim 7 Resim 8 Resim 9 Resim 10 Resim 11 Resim 12 Aşağıdaki resimde balıklar deney amaçlı olarak resife ustalıkla bağlanmış deniz anası ile beslenirken Resim 13 Resim 14 Resim 15 Resim 16 Resim 17 Resim 18 Bunlar resif değil, ama denizde Yel değirmenleri hem elektrik enerjisi üretir konum müsaitse belli bir alanı avcılığa kapar.
nerden buldun abi bunları. bizde resifler yapsak dünyaya örnek olsak ne olur en çok şu tupoleve oy veriyorum, her tarafı alüminyum kompozit
Şöyle bir düzenek olsa hem derin bölgeler bile engellenebilir, hem de elektrik enerjisi bile üretilebilir. Hem elektrik üretimi hem de avcılığa kapalı alanlar Üstelik türinlerin aralığı düzgün tayin edilirse yük ve yolcu taşıma araçlarının yol seyirlerinde sorun çıkartmaz.
Müthiş örnekler var gerçekten, bu detaylı çalışma için teşekkürler. Daha geçtiğimiz günlerde şu konuda bunları konuşmuştuk biraz. Akdeniz ölüyor Orada anlatmak istediğim de bu tarz projelerdi. Edremit'te yapılan da çok güzel bir gelişme, bilgilendirme için teşekkürler Furkan. Bunların bir benzerini de yıllar önce Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Alpbaz'ın öncülüğüyle Urla, Seferihisar, Çeşme Belediyelerinin de katkılarıyla o bölgede yaplmıştı. Son dönemde bu alanların gelişimi, şu anki durumları nedir bilemiyorum ama İzmir kıyılarının diğer bölgelere göre daha verimli olmasında bu çalışmaların da muhakkak ki payı vardır. O kıyılarda dostlarımızın tuttukları güzel balıkların bir kısmı belki de bu resiflerde dünyaya gelmişlerdir. Denizlerden hiç durmaksızın alıyoruz. Sürekli hasat ediyoruz, biçiyoruz, ama hiç ekmiyoruz. Problem burada başlıyor. Tabiat ana bizim için ekiyor, ama biçme hızımız günden güne artarken, o da bizim hızımıza yetişemez olmuş durumda. Bizim de ekmemiz lazım. Hem de hemen! Umarım bu projeler örnek olur. Benzerlerini tüm belediyelerimiz, fakültelerin profesörleriyle organize biçimde çalışarak bu tür çalışmaları hayata geçirirler. Daha geç olmadan! Buna gerçekten çok ihtiyacımız var.
Bu konu ile ilgili Sayın İsmail Atalay bey ile görüşmütük birlikte neler yapılabilir diye sağolsun tekrar kendisine konu ile ilgili mail attım. Sayın başkan , sizle daha öncede mailleştik ve size gerçekten ayrıca ilginiz için teşekkür ederim Bu troller ile ilgili doğal resif alanları ve Trollerin zararının minimize edilmesi konusunda neler yapılacağı konusunda diğer forum sitelerinde Devamlı fikir alışverişi yapmaktayız. http://www.edremittv.com/news/454.html İlgili habere okadar sevindim ki inanın anlatamam bu uygulamayı neden bizler yapamıyoruz diye de bir o kadar üzüldüğümü de belirtmek isterim. İşin özü biz ne yapabiliriz bu uygulamayı Antalya’ da Mersinde Adana da yapabilmek yaptırabilmek için. Şimdiden teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim. Kendisi İsmail ATALAY Olta Balıkçılığı Federasyonu Başkanı Türkiye Sportif Olta Balıkçılığı ve Su Hayatını Koruma Derneği Başkanı Uşak Valiliği İnsan Hakları İl Kurulu Üyesi YABAN TV Yönetim Kurulu Danışmanı
Edremit yapay resif projesinin adım adım aşamalaları ,resif atılış ve sona eren 1. etap resif tarlalarının su altı görüntülerini şu adreste bulabilirsiniz; http://www.edremittarim.gov.tr/index.php/yapay-resif-projesi
Ya süper ya balıklar hemen sahiplenmişler gerçekten süper bir proje neden bizim ilimizde olmuyor sizlerin ilinde olmuyor kahrolsun bu troller bu zıhniyetteki insanlar.Site adminlerinden ricam var ana sayfamızda bu konuyu göz önünde tutabilir misiniz ?