23 Nisan 2012 Oklamaları Avladık :)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Vtec tarafından paylaşıldı.

1. Vtec

Vtec Furkan

Favori Kamış:
    Shimano Catana Bx Telespin 2.40 --- Silverstar Elegance Full Carbon 3.90
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 FB --- Ryobi Ecusima 6000 Vİ --- Banax SX 3000
    En İyi Avı:
    5.5 kg Oklama --- 8 kg. Kara Sazan --- 5 kg Rus Kefali
    Tarih:23/04/2012
    Yer:Kocaeli
    Kamış:Shimano Catana 240 cm telespin
    Makine:Shimano Catana 4000 FB
    Yem:Muhtelif markaların kaşıkları (aşağıda resimler mevcut)

Merhaba ;

2011 sezonunun bitimi ile birlikte takımları bakıma alıp , eksikleri tamamlayıp , stratejileri geliştirip yeni sezonu bekliyoruz hepimiz.Bilirsiniz her yeni bir av yeni bir heyecan demektir. :) Hele birde av Allah'ın izni ile bereketli geçince daha bir zevkli hale gelmekte.Gerçi hastası olduğum için boş döndüğüm zamanlar bile büyük keyif almaktayım.Doğanın renkleri arasına karışmak eskiden beri bana büyük keyif verir.

Malumunuz 2012 Turna sezonunun açılması ile birlikte geçen haftalarda müsait bir günde neredeyse tüm meralarımıza bir keşif turu düzenleyerek durumu analiz ettik.Nerelerde su yükselmiş , ne kadar yükselmiş , avlağın durumu nedir vs. kontrolleri yaptıktan sonra sezonun ilk avı için harekete geçtik.

Ne zamandır fabrikadan arkadaşlar "bi günde birlikte gidelim" diyorlardı.Hem onların gönlü olsun hemde bizim için değişiklik olsun diye 4 kişiden oluşan bir ekip ile dün akşam saatlerinde hazırlıklarımızı yapmaya başladık.

Hazırlıkların tamamlanması ile birlikte avlağımıza saat 20:30 gibi varıp ilk iş güvenli ve müsait bir yerde ateşimizi yaktık ardından soframızı kurup karnımızıda doyurduktan sonra sohbet muhabbet derken heyecanla sabahı beklemeye başladık.Bu arada saat 04:00 gibi dehşet bir ayaz vardı.

Sabahın ilk ışıkları ile birlikte av yapacağımız bölgeye intikal edip kaşıkları suyla buluşturduk.İlk 1 saat kimsede vuruş yokken saat 07:00'de ilk vuruşla birlikte balığımızı aldık.52 cm'lik bir oklama ile hem günün hemde sezonun açılışını yapmış olduk.Derken saat 09:00 gibi 2. vuruşla birlikte 34 cm'lik 2. oklamamızıda aldık.Suya iade edecektim fakat balık çok hareketsiz duruyordu.Deneme amaçlı sepetin içine saldığımızda solungaçlarından resmen kan boşladı birden dolayısı ile alı koymak zorunda kaldık.Bir taraftandan güneş iyice yükselmeye başlayıp yakmaya başlamıştı.Acaba gitsekmi falan derken biraz daha kalmaya karar verdik.Saat 11:20 itibari ile 3. vuruşumuzdada 44 cm'lik bir oklama daha avladık.

Güneş artık oldukça tepeye gelip iyice yakmaya başladığından avı sonlandırmaya karar verdik dediğimiz anda bir vuruş daha aldık fakat son anda kaçmayı başardı.Sonuç itibari ile güzel bir ekip ile güzel bir kamp ve güzel bir av gerçekleştirdik.Gün sonunda etraftaki çöpleride toplamayı unutmadık.

Nasipse bir sonraki av raporunda görüşmek üzere.

İyi seyirler...

Hoşçakalın.

2. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

Güzel av , güzel fotoğraflar ,tebrikler....

3. murat41

murat41

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatoz 46,7 kg
    Tebrikler arkadaşlar doğa harikası yerde güzel av yapıp eğlenmişsiniz rastgelsin.:)

4. ercan1977

ercan1977 Ercan

Favori Kamış:
    DAM ON-LINEAR tele spin 30
    Favori Makine:
    SHIMANO jhx 4000F
    En İyi Avı:
    Palamut 2 kg
    Furkan Bey tebrik ederim,harika bir av gerçekleştirmişsiniz.Resimlerde göründüğü üzere , arkadaşlığınıza ve çevreye karşı duyarlılığınızdan da tam not aldınız.Sizlerden bir ricam olacak.Kullanmış olduğunuz misinanın rengi nosu ve markasını ve yakalamış olduğunuz balıkların sahtelerinin ayrıntılarını yollarsanız beni çok çok memnun etmiş olursunuz.Özelden de yollayabilirsiniz.Benim de kullanmış olduğum farklı kaşıkları sizlere özel'den en kısa zamanda yollayacağım.Mutlu,huzurlu,bereketli,başarılarla ve trofe balıklarla dolu bir hayat dilerim.Herşey gönlünüzce olsun.Bursa'dan Kocaeli-İzmit'e kucaklar dolusu selamlar.Bu arada geçenlerde yapmış olduğunuz orjinal takım çantanızı iyi günlerde kullanmanızı dilerim.Hoşçakalın,şen kalın...ERCAN 1977 BURSA

5. muhammer41

muhammer41 Muhammer YILMAZ

Tebrikler furkan dahada güzellerini yakalaman dileklerimle rastgelsin.reeling
    Sefa abiye selamlar.:)

6. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Tebrikler tam turna avı olmuş darısı bizlere diyorum. Çizmeniz çok güzel bende düşünüyorum de kasık mı tulum mu karar veremedim özellikle bu mevsimde çok faydalı oluyor.

7. zait41

zait41 zait adar

Favori Kamış:
    4 m alman balzer kamış
    Favori Makine:
    ekosima riyobi 6000 banax 3000 4000 makara
    En İyi Avı:
    1.5 kgeşkina 1980 gr çaylama
    tebrik ederim furkan kardeş çok güzel kareler avınız daim ve bereketli olsun

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    tebrik ederim resimlerde baliklar da harika

9. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Çok güzel bir av olmuş, tebrikler.. Daha bol avlara sahip olmanızı dilerim..

10. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Tebrikler furkan kardeş devamlarını dilerim...

11. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    furkan güzel av her daim bereketli olur İNŞALLAH bende aynı kamış ama 270 liği we aynı makineyi almayı düşünüyordum sonra waz geçtim sen memnunmusun

12. Vtec

Vtec Furkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Çok teşekkür ederim , sağ olun. :)

Teşekkürler abi gerçekten güzel yer ama ağcılar işi bozmuşlar. :(

Ercan Bey teşekkür ederim düşünceleriniz için. :)

Kullandığım misina öyle özel bir misina değil açıkçası.

0,35 Suffix XL Strong kullanıyorum makinemde , gayette memnunum.Şuana kadar oldukça iri balıklar avladım geçen sezonda ama misinadan yana hiçbir sorunum olmadı çok şükür.

Kullandığım kaşıklar ile ilgili detay olarak ağırlıkları , renkleri ve markalarımı merak ediyorsunuz ? Ağırlıklar genel olarak 20-30 gr. arası.Renklerde ağırlıklı olarak sarı-yeşil tonlar.Marka olarak hepsi farklı farklı ama sizin için genelde avlandığım kaşıkların bir arada fotoğrafını çekip burada yayınlarım sorun yok.Extra birşey soracak olursanız onuda burada cevaplarım.

Takım çantası mükemmel oldu ya , böyle bir rahatlık yok :) Hem hiçbirisi diğerine karışmıyor hem hepsini ayrı ayrı görebiliyorum , renklerine ve tiplerine göre ayırabiliyorum.Çok kullanışlı olmakla birlikte gören herkesin çok hoşuna gidiyor. :)

Son olarak ; aynı şekilde bende sizlere mutlu,huzurlu,bereketli,başarılarla ve trofe balıklarla dolu bir hayat dilerim.Herşey sizinde gönlünüzce olsun.

Teşekkürler Muhammer abi , sağ olasın.Babamında selamı var. :)

Teşekkür ederim , inşallah sizlerede nasip olur.Valla ben kasıkta kullanıyorum tulumda.Tercihim her zaman kasıktan yana.Tulum hem biraz daha ağır hemde şahsi görüşüm tehlikeli.

Teşekkürler abi , sağ ol :)

Çok teşekkürler. :)

Sağ olun , umarım sizde bol bol Trofe avlarsınız. :)

Teşekkürler abi , inşallah nasipse devamı gelecek.Geçen sezon raporları paylaşmadığıma pişman oldum en az 15-20 av fotoğrafları hala duruyor arşivde :)

Teşekkür ederim , inşallah.

İnan ben hem kamıştan hem makineden çok çok memnunum.Bende 270 ile 240 arasında kalmıştım ama 240 tercih ettim derelerdede rahat kullanabilmek için ve şuana kadar hiç "keşke 270 alsaydım" demedim.Hem çok hafif hemde oldukça dayanıklı.Geçen sezonda 2,5 - 3 kg'lık oklamalar avladım hiçbir sorun çıkarmadı ne kamış nede makine.Çatır çatır çekiyor.

13. Oruç Reis

Oruç Reis Metin

Favori Kamış:
    Okuma V system 2.40 10-40
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 FB
    En İyi Avı:
    Daha tık yok :-)))
    Fukan Bey tebrikler güzel av olmuş, avlakta gayet güzel, keyifli nice avlara...

14. aydın karakaya

aydın karakaya Aydın KARAKAYA

En İyi Avı:
    sazan 12 kg
    Tebrikler arkadaşlar

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler, çok güzel bir avlak. Devamına rastgelsin...

16. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    Tebrikler güzel bir turna avı olmuş

17. metalurjist41

metalurjist41 EMRAH

Favori Kamış:
    Ron Thompson
    Favori Makine:
    Shimano Nexave
    En İyi Avı:
    Turna, 87 cm
    Ellerine sağlık Furkan kardeş.
    Avların devamını dilerim.

18. Vtec

Vtec Furkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler.

Teşekkür ederim , gelecek inşallah en kısa zamanda.

Teşekkür ederim :)

Teşekkür ederim , nasipse bu aralar var yine yeni bir organizasyon. :)

19. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    Furkan kardeşim ekibinizi ve sizi kutlarım . çok güzel bir rapor ve çok güzel bir av olmuş . Takım çantanız hakikaten övgüyü hakediyor . :) bundan sonraki avlarınızda kazasız belasız bol ve bereketli olur inşallah .

Rastgele .

20. köstereç

köstereç Cengiz Yalçın

Favori Kamış:
    DAM
    Favori Makine:
    Shakspire
    En İyi Avı:
    5,5 kg aynalı sazan
    Arkadaşları tebrik ederim. Burda çok önemli bir noktayı belirteyim. Yem ve metod soran arkadaşlara çok ilginç cevaplar verilmekte, av bayisinde nekadar sahte yem ve marka varsa tabelaya dökülmekte. Burda arkadaşlar kısa ve öz olarak kullandıkları malzemeye resimlemişler ayrıca tebrik ve teşekkür ederim. İşte amatör balıkçı.
    Rasgelsin arkadaşlar.