Bayram nedeni ile gittiğim memleketimde kasna avlamak nasip oldu . Daha önce de bir tane kasna yakalamıştım ama pek bir şey anlayamamıştım. Bu defa keyfini aldım. Kasna avı çok keyifliymiş, aşıyı aldım . 6 adet kasna takıldı oltaya, 3'ü kaçtı 3'ü geldi. Bunun dışında da çokça vuruş oldu. Yani çok keyifli geçti . Kıyıya çektiğim 3 kasnadan birisi limit altıydı, o aynen suya geri döndü. Diğer ikisi ise 20-21 cm'di. Aslında hepsini geri suya bırakacaktım ama biri iğneyi yutmuş, biz de çıkartamayınca acısına son verdik. Forumda ''tadı kötü, içi kokuyor'' diyenler olduğu için yakalanan limitlerdeki 2 balığı yanımızdaki aileye verdik. Balıklar 3 liralık, 2 numara, kırmızı benekli döner kaşık ile yakalandı. Aslında köye gitmeden önce Ankara'dan malzemeleri alacaktım ama araba filan sorun çıkartınca alamadım. Memlekette de istediğim sahteleri bulamayınca bu kaşıkları aldım. Strike pro hedeflerken dandik bir döner kaşık aldık . Bu ilk gelen balık.. İğneyi yutmuştu... Bu da limit altı olan... Suya düşerken çekelim dedik ama tam yakalayamadık.. Avlak görüntüleri... Başka yere gitmedim, hep aynı yere oltayı attım.. Kenemiz de geldi . Ot kenesi dediler ama yine de insan ürküyor... Köye her gidişimde kene vakam oluyor, hadi hayırlısı... Balıklar istediğim boyutlarda değil. Zaten oradan daha fazlasını beklemiyordum. Derenin yukarı ve aşağı taraflarında daha iyi yerler var, ancak çok ıssız olduğu için gitmedim. Oralarda çok iri kasnalar bulacağıma eminim, inşallah bir dahaki avlara...
BU bölge neresi Bu bölge çankırı bölgesi değil mi ? Suyun durumu nasıldı berraktı herhalde ben de gitmeyi düşünüyorum da
Tebrikler Furkan, güzel bir kasna. Bence vermek yerine kendin test etmeliydin kokup kokmadığını. (Ben olsam test ederdim mesela. ) Dandik kaşık demişsin ama vuruş aldıktan sonra bence işini yapmıştır. Keşke her dandik sahte ve kaşık işini yapsa. Bence sen o kaşığı yedekle. Devamını dilerim, rastgelsin...
tebrikler yinede balık tutmuşsun yemesende iğne çıkarmak için aparatlar var.yanında bulunsun mutlaka..yemliyede gitsen bulundur,,kalem gibi birşey,50krş filan..
Teşekkür ederim... Evet Çankırı'da avlandım. Suyun durumu iyiydi, vuruşları net görüyordum ama ertesi gün su bulanıklaştı ve 2-3 vuruş dışında bir şey olmadı. Teşekkür ederim... 4-5 cm'lik yavru balıklar bile atlıyor kaşığa . Teşekkür ederim... Daha önce oradan siraz yakalamıştık ama tadı hiç iyi değildi. Ayrıca iyi ki yememişim.. İsmini burada vermek doğru olur mu bilmiyorum ama atıklarını o dereye döküyormuş... Teşekkür ederim... Önceki yıllarda aynı yerde tuttuğum sirazı yemiştim, daha doğrusu yiyememiştim . O kaşıktan 2 tane aldım, 1 tane de söğüt yaprağına benzer aldım. Söğüt yaprağı şeklindekine de balık geldi ama kıyıya alırken kaçırdım. Daha sonra da aksiyonunu pek beğenmediğim için değiştirdim. Teşekkür ederim... İğne çıkartılacak gibi değildi. Tam boğazının içine girmiş ve 3 iğne de tam oturmuş. Zaten durmadan kan akıyordu. Fotoğrafı da hem kanı temizlemek hem de balık kendine gelsin diye suya koyduğumda çektik. Ama o aparatlardan alacağım, kargaburun yetmiyor . Teşekkür ederim... Yine orada balık avlamak nasip olursa tadına bakarım . Daha önceki tecrübelerim ve forumdaki yazılar nedeni ile tadına bakmadım ama herkes ''keşke tadına baksaydın'' deyince ben de ''keşke baksaydım'' dedim kendi kendime .
Mepps'in her renginden yanımda her zaman bulundururum furkan, çoğu zamanda normal sahtelerden daha çok işe yarıyor. Kasna çok güzel tebrik eder devamını dilerim...
Tebrikler kardeş. Hakkaten deneme yemeyi. Balık kokusu bi şekilde halledilebiliyor fakat lezzet yok balıkta. Daha irileri inşallah.
Teşekkür ederim... Ben de mepsleri artıracağım . Teşekkür ederim.. Zaten tatlı su balıklarında turna ve alabalık dışında tadı çok güzelmiş diyebileceğim bir balığa rastlamadım . Teşekkür ederim.. İnşallah sana da bana da daha irileri rastgelir .
öncelikle tebrik ederim.bu arada meps diyip geçme sakına o avlakta en büyük balıklarımı hep mepsle almışımdır.en son bayramda bende en büyüğü 42 cm olmak üzere 5-6 adet balık aldım.yanına bir arkadaş bul ve mutlaka aşağı yukarı o merayı tara çok güzel balıklar alacaksın.
tebrikler furkan.mekan çok tanıdık geldi.ot kenesi hatta bizim oranın diliyle ot yavsısı diyip geçmelerine bakma kardeşim kendine dikkat et.
Teşekkür ederim... Mepse dayanamıyorlar zaten . Çeşidi artıracağım... Bu merada daha at-çek yapıldığını ilk defa 2-3 sene önce görmüştüm. Çok iri balıklar yakalanmıştı. Herkes siraz var diye dip oltası atıyor. Bu nedenle kefaller çok iri... Ayrıca aşağı tarafta bir bent var, orayı biliyor musunuz? Öyle bir bent yapmışlar ki balıklar yukarı çıkamıyor. Zıplıyorlar bente çarpıyorlar. O bent olmasa balık sayısı da artacak. Teşekkür ederim... Çok bilindik bir yer bizim oralarda ama oradan balık tutabilen çok az . Yanımdaki adam mepsle ikişer üçer balık çektiğimi görünce ağzı açık kaldı . Bana her köye gidişimde kene geliyor zaten . Geçen aylarda köye cenazeye gitmiştim. Herkes otların içine oturmuş, ben de otlardan kene gelir diye gittim kayaya oturdum üzerime kene geldi :laughing: .
evet furkan kardeşim o benti biliyorum ama ben o bent tarafına pek gitmiyorum, daha çok dere içinden yukarılara gidiyorum.sarı üzeri kırmızı benekli mepse hiç dayanamıyorlar kalabalık gitmeni hiç tavsiye etmem çünkü çok ses olunca avlanma şansında zor oluyor.ama yanında mutlaka biriside olsun ne olur ne olmaz.inşallah bir gün beraber avlanırız oralarda.
Kalabalık gitsek bile genelde su kenarında sadece ben oluyorum . Ailede bu hobiyle ilgilenen pek yok . Yukarı taraflarda bizim köyün eski yeri var. Onun tam karşısı tam kefallik yer ama doğru düzgün olta atamadan elime kene gelince hemen toplandık geri döndük 1-2 ay önce gittiğimizde . Beraber av yapmayı ben de çok isterim, umarım karşılaşırız...