cümleten merhabalar.. siz şu video yu izleyin sonra konunun içini dolduracağım ..almak istediğim makinayı hep birlikte gözden geçirip eliyelim..türkiyede var gözüme kestirdiğim ama yurt dışında da hesaplı buldum gibi ben baitcast makina kamışın sahte atımına bitiyorum yaa ben normal spin kamışla filan nokta atışları yaparken..yukarıdan indirme yaptığımız için..rüzgar hesabıda yapıyoruz gerektiğindehihi ama bu kamış makina ile her türlü atılabiliniyor.çok artistik nokta atışları yapılıyor şu videoyu izleyin..ohaa dedirtecek cinsden http://www.youtube.com/watch?v=1oV8BCp_6MA&feature=player_embedded#!
kadir bey demin de diger mesajda belirttim bende kullanıyorum alıştıgımız zaman gerçekten nokta atışı yapabiliyorsunuz (misina karışması hariç) fakat ülkemizde makina mevcutken kamış sıkıntısı hat sayfada ve oldukca pahalı inşallah kamış sıkıntısı halledilir o zaman harika olur
Bu nasıl bir kamış nasıl bir atış valla on numara.. yanlız balığı suda görünce misinaya sadece kurşun bağlayıp güzel bir atışla kafasına vurup bayıltıp balığı alabilirsiniz
Ben 2007'de baitcast takım almıştım açıkçası hergün deniz kenarına inecek kişiler için harika makinanın kamışın huyunu suyunu öğrenmek lazım öğrenirsen dediğin gibi istediğin yere pardon noktaya atış yaparsın. ama ilk başta çok fazla kuşgözü düğümü oluyor bolca çalışmak lazım kaç gram sahte için hangi ayar yapılmalı iyice kavramak lazım. ben kavrayamadım geri verdim takımı spin takımda da istediğin yere atabildiğini düşünüyorum ama tabi baitcast ayrı bir zevk. Şimdiden hayırlı olsun
Epeydir ilgimi çeken bir tarz. Ancak biz senin kadar av yapamıyoruz Kadir Abi. Haftada bir gidip bir de kuş gözü düğümle mi uğraşacaz Bence sen bu işi kıvırırsın. Makine olarak Daiwa öne çıkıyor bence.
kuş gözü nasıl oluşur, nasıl tekrar düzeltilir onların videolarını izledim bu gün ben bunun üstesinden gelirim..biraz pratik yaparım bahçede..kedileri dikerim karşıma ucuna top bağla nokta atışı yap onlarda oyun oynar bende şaka bir yana..bu makinayı iyi kullanmasını becerirsem..tam benim avlanma tarzıma göre,,olmadık yerlere sahteyi atıp çekiyorum.maxrap ı halata taktırmıştım...geçen yıl bu sebebden maria sahteyi kırmıştım ilk güngerçi sahtede dandikmiş makinayı buluruzda tek sorun kamış....Ümit:mod: ilk etapda hesaplı marka bir makina düşünüyorum..
Vayy be adam resmen sniper gibi nokta atış kutuları vuruyo havada karada gerçekten çok güzelmiş bu kamış ve takım Bu arada Fatih; :laughing: :laughing: :laughing: çok güldüm bu öneriye ama doğruluk payıda var bencede... valla böyle bir kamış olsun ne sahte yeme gerek var ne iğnelere... bu kamışla ağaçtan kuş bile avlanır valla hihi
aynen öyle Ersinim bizim hocalar görmesin valla ucuna bir boks eldiveni takıp konuşan öğrenciye oturduğu yerden apargatı patlatır valla
Siz gibi bir spin kralı, çok bile geç kalmış. hihi http://translate.google.com.tr/tran...a=X&ei=BWOIUOuPJoWDhQe5_IDICg&ved=0CCQQ7gEwAA Geçtiğimiz günlerde değerli bir dostum vesilesi böyle bir makina getirtmiştim. Bülbül yuvası gibi bir şey. Tabii değerlendirmelerinizde, sol el, sağ el kullanım alternatifleri seçeneğini göz ardı etmeyin. Kafana takmışsan, er veya geç kesinlikle olacaktır. Şimdiden hayırlı olsun.
abi bu satıcı afrikaya bile gönderiyor ama türkiye ye göndermiyorhihi sanırım bizimkilerden kazık yemiş muhtemelen zaten bu tip insanların yüzünden ebayda çoğu satıcı göndermiyor türkiye ye.. şöyle bir göz gezdirdim..satıcılar uçuyorhihi 50 dolarlık makinaya 60 dolar kargo çıkıyor türkiyede buldum gibi sanki..biraz daha araştırayım
takım buldum gibi..stokda varsa tanıdık bir bayii olacak..yoksa ibreyi başka yere çevireceğim..orasıda o bayiye yakın bir yer.. cebelas a baktım..orda bütçeye uygun kamışlar var...kısa saplı olanı ordan sıpariş verebilirim.. kamışın taşıması sıkıntısı beni düşündürdü.. dün gece cebelas ın müsteri hizmetleri ile live chat yaptım.. kırılmaz filan dedi..tüp ambalaja koyup gönderiyorlarmış..kargo sürecinde kırılırsa geri alırız dedi.. yanlız 30 40 dolara alacağım kamışa 20 dolar kargo biraz fazla gibi 1 hafta içinde gelsin diyorsam 45 dolar kargo var..günü gününe geliyor..daha önce almıştım ordan..
Bir ara bende kafayı fena takmıştım Kadir abi. Hatta forumda arkadaşlara da sormuştum. Farklı fikirler geldi, kullanamazsın dediler, tavsiyeler geldi fiyatları yüksekti vs.. vazgeçtim. Hatta Daiwa-Shimano maçlarının sezon başı olmuştu. Neticede ben alamadım, sen vazgeçme abi... Fikir edinmen açısından inceleyebilirsin... http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=49070
10 yaşında çocuk baitcasting kullanıyor hihi yurt dışında özellik ile tatlı suda hep bu tarz makina kamış kullanıyorlar..ön çalışma ile üstesinden gelirim ben bunun sonrada ilk sayfada olduğu gibi benzer video çekermişim ki onu yapacağım
Kadir selam, Baitcasting makara icin tetikli kamis almak sart, biliyorsun. Makara kamisin ustunde kaliyor haliyle, Tevfik agabeyin dedigi gibi sag-sol kolla cevirme konusu onemli, kol yonunu degistirme imkani yok bunlarda. Tetikli kamis icin Decathlon magazalarini bir yokla bence. Ankara'daki Decathlon'dan Shimano'nun Catana CX210 modeli tetikli kamisini aldim gecenlerde. Yurt disi fiyatindan az birsey yuksek ama disaridan getirtecegine kargo eklenince bundan daha pahali olacaktir. Bir bak istersen Decathlon'a. Makara icin de Tevfik agabeyin yukarida gosterdigi Daiwa Megaforce Plus 100 TSH (veya sol el icin TSHL) veya Abu Garcia modellerine (Black Max, Silver Max, Pro Max gibi) bakmani tavsiye ederim. Butce daha genis dersen de Abu'nun Toro serisinden yukari dogru gidebilirsin. Su sitelerden de Shimano'lara bak istersen: http://www.harrissportsmail.com/Categories.aspx?CategoryID=2173 http://www.basstastic.co.uk/abu-garcia-106-c.asp http://www.askari-fishing.co.uk/__WebShop__/category/fishing/reels/multiplier-reels-2/detail.jsf Ben daha makul fiyatli Rovex markasinin Oberon modelini denedim, zorlandim. Misina dolandi filan, keyfine varamadim. Herhalde biraz ugrasmak lazim, alismak lazim. Tekne olursa sayet, asansor sisteminde cok buyuk kolaylik olur, yoksa kiyidan at-cek biraz sikintili gibi geldi bana. Yine de bir tane edinip denemelere baslamakta fayda var. Simdiden hayirli olsun.
vallah abi rüyalarıma giriyor bu makinahihi makina ile anlaşırız biz.. ben işin daha çok zevk alma tarafındayım.. youtubede makinanın kullanımı fırlatımı hususunda bir çok video izledim..örneğin misina karışsa şuan açabilirim öğrendiğim yöntem ilehihi bir kaç tanıdık bayii var..2si bir arada şuan için 2 bayii var..stok durumlarını bilmiyorum..bayram tatili geçsin irtibata geçeceğim.. yada cebelas dan da alabilirim..orayıda tekrar yokluyacağım