LİMİT BİR KİLO.

Konu, 'Genel Konular' kısmında osman yamak tarafından paylaşıldı.

  1. osman yamak

    osman yamak OSMAN YAMAK

    Yaş:
    51
    Mesajlar:
    72
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    6 m göl kamışı
    En İyi Avı:
    Aynalı sazan 4.856 kg
    17 Mart 2013







    ZAMAN GAZETE'SİNİN HABERİ.





    KAZIM PIYNAR
    İstanbul Boğazı ve Haliç başta olmak üzere sahil bölgelerinde oltayla avlanan amatör balıkçılara kısıtlama getirilmesi gündemde.

    Olta balıkçılarının halen 5 kilogram olan günlük avlanma limitinin 1 kiloya indirilmesi isteniyor. Böylece ticarî balıkçıların korunması hedefleniyor. Karar, geçen hafta sonu Kuzey Kıbrıs'taki ‘1. Balık ve Balıkçılık Çalıştayı'nda alındı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Su Ürünleri Kooperatifler Birliği ile üniversite öğretim üyelerinden oluşan çalıştay heyeti, yeni düzenleme ve kanunlara altyapı oluşturması amacıyla 30 maddelik öneri listesi hazırladı. Biyolojik koridor olarak adlandırılan İstanbul ve Çanakkale boğazlarında dalyan ve gırgır avcılığının yasaklanması tavsiye ediliyor. Haksız rekabete yol açtığı belirtilen sonar cihazlarının yasaklanması da öneriler arasında.

    Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İstanbul Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği ve Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği (Sürkoop) ile üniversite öğretim üyelerinin katıldığı ‘1. Balık ve Balıkçılık Çalıştayı’nda konuya ilişkin yeni düzenleme ve kanunlara altyapı oluşturması amacıyla önemli kararlar alındı. Toplantıda, Marmara Denizi içinde koruma alanları ilan edilmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Ayrıca belirli büyüklüğün üzerindeki teknelerin sadece açık denizlerde avcılık yapmasına izin verilmesi gerektiği belirtildi. Haksız rekabete yol açtığı belirtilen sonar cihazlarında sınırlamaya gidilmesinin yerine tamamen yasaklanması da istendi. En dikkat çeken kararlardan biri ise Boğaziçi başta olmak üzere sahil bölgelerinde olta balıkçılığı yapanlar için 5 kg olan yasal sınırın 1 kiloya indirilecek olması. Çalıştay kararlarında bunun, gerçek balıkçının gelir kaybına yol açan amatör balıkçıların ticari faaliyetini engellemek amacıyla yapılması gerektiği belirtildi.

    Balık neslinin devamı ve balıkçılığın sürdürülebilirliği için bu sezon başında bakanlık tarafından yayınlanan tebliğde yeni yasaklar ve uygulamalar dikkat çekmişti. Balıkçıların bir kısmı yeni tebliğe karşı çıkarken bir kısmı ise balıkçılığın devamı için bu tedbirlerin yerinde olduğunu savunmuştu. Bakanlık yetkilileri de yayınladıkları tebliğde kuralların ilerleyen yıllarda daha da sertleşeceğini belirtmişti.

    İstanbul Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Erdoğan Kartal, çalıştayda alınan kararlarla, balıkçılığın sürdürülebilirliğinin devamını amaçladıklarını söyledi. Bazı büyük firmaların bu kararlara karşı çıkacağını bildiklerini de ifade eden Kartal, “Biz hâlâ ziraat işçisi olarak görünüyoruz. Yani tarım işçisi ne ise biz de oyuz. Ayrı bir meslek tanımıyla tanınmamız gerekiyor. Çalıştayda tartışılan birçok yeni madde bu mesleğin sürdürülebilmesi için gerekli olan konular.” dedi. Bakanlık yetkilileri ise bu çalıştayın öneri ve tartışma amaçlı olduğunu belirterek, “Bu konular yayınlanan haliyle tebliğe girecek diye bir şey yok. Sadece biz mesleki bir ortak akıl toplantısı gerçekleştirdik. Ancak ilerleyen yıllarda burada konuşulan ve ortaya atılan maddeler şartlar uygun olursa değerlendirilebilir.” açıklamasında bulundu.
     
  2. boramcse

    boramcse bora

    Yaş:
    42
    Mesajlar:
    196
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    spider surf
    Favori Makine:
    raw II 65
    En İyi Avı:
    eşkina 800 gr
    nasıl uygulanır orası soru işareti adamları bıraksan çadır kuracaklar oraya
     
  3. befalcon

    befalcon Sinan

    Mesajlar:
    1.694
    Şehir:
    Manisa
    Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Bir mi kilo? Kim takibini yapacak? Enteresan.
     
  4. lecharmeur

    lecharmeur Faruk

    Yaş:
    53
    Mesajlar:
    1.134
    Şehir:
    İstanbul/ Gaziosmanpaşa
    Favori Kamış:
    Vega Potenza Moon Star 425 - 150 - 220 gr & İtalcanna Kombat 4.20 cm - 220 gr
    Favori Makine:
    DAİWA WINDCAST Z 5000 & Penn Affinity 7000
    En İyi Avı:
    Bkz raporladığım avlar....
    Amatör avlanan arkadaşlarımızın içinde onlarca bilinçsiz insan var sirkü ve limit bilmeden kah bilsede tınlamayan o kadar insan var kısmen katılırım karara,fakat gırgır ve trolcüleri napacaklar adamlar resmen katliam yapıyor denizlerde.Kıyı komşularımız olmasa Malesef Türkiyede tek balık olmayacak Günah keçisini bulmuşlar sorun halledildi :laughing: :laughing: :laughing:
     
  5. balikoltasi

    balikoltasi Birol

    Mesajlar:
    1.130
    Şehir:
    istanbul
    Limiti 1 kg yapsınlar, boğaz kıyılarında avlanmayıda yasaklasınlar. Böylece balık popülasyonunda inanılmaz artış olur ve ticarilerin gelirleride artar.
    Ne de olsa balığı dibi kazıyan gırgırlar-troller değil amatörler bitiriyor. Tipik Türk İşi.
    O kadar söyledim amatörlere hamsi tutmayın. Bakın hamsi yok oldu şuan sizin yüzünüzden. Yetkililere sesleniyorum. Amatörlerin hamsi avınıda yasaklayın.
     
  6. mudeli

    mudeli Gökhan

    Mesajlar:
    171
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    selimhan 4300 gr
    :)) konuya çok guzel yaklastınız tebrik ederim.
     
  7. fatihh

    fatihh Fatih

    Mesajlar:
    5.427
    Şehir:
    İstanbul-Cevizli
    Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    gırgırlarda yakalanmış ama kasalanmamış limit altı balıklara ceza bile kesemiyorlar.. işleri güçleri yok kıyı balıkçılarının kovasına diktiler gözü..

    3 tarafı denizle çevrili bir ülkenin bakanı olmazsa böyle saçma kararların çıkması da gayet normal şaşırmadım!
     
  8. accuman

    accuman mustafa kamil coşkun

    Mesajlar:
    203
    Şehir:
    bursa
    Favori Kamış:
    OKUMA..
    Favori Makine:
    OKUMA-LİNEAEFFE....
    En İyi Avı:
    LEVREK..11.7 KG..
    yasakmı ne yasağı be ?......

    GIRGIRLARA SEZON BAŞLARKEN 26 METRE YASAĞINI PROTESTO EDENLERDEN BAŞKA BİRDE GIRGIR SAHİBİNİN ENTERESAN BİR SÖZÜ VARDI"""BALIĞI BİZ DEĞİL OLTACILAR BİTİRİYOR""" DEMEK BU KARARIN HABERCİSİ İMİŞ O SÖZ....BU YAZIYI YAZDIĞIM ŞU ANIN AZ ÖNCESİ UFAK BİR GIRGIR MOTORU GELDİ SANDAL TONOZLARININ AZ İLERİSİNDEN ÇEVİRMEYE BAŞLADI AĞI TOPLAMAYA ALINCA TEKNE AĞA DOĞRU YANİ AÇIĞA DOĞRU ÇIKTI ...ŞİMDİ SG GELSE BAK AÇIKTAYIM YA OLACAK ...BU ZİHNİYETTEKİ LERLE İŞ OLMAZ BALIKTA KALMAZ ARKADAŞLAR....YILLAR ÖNCE HOLLŞANDADA GÖREV YAPTIĞIM GEMİDEN KANALDA BALIK TUTAN BİR ADAMI SEYREDERKEN BİSİKLETE BİNMİŞ ÜNİFORMALI BİR KİŞİ GELDİ SELAM VERDİ ADAMA ,ADAM SELAMI ALDI KONUŞTULAR BALIKÇI CEBİ,NDEN BİR KART ÇIKARDI GÖREVLİ BAKTI GERİ VERDİ SONRA EĞİLDİ CEBİNDEN BİR TAHTA METRE ÇIKARDI BALIKLLARI TEK TEK ÖLÇTÜ İŞİ BİTİNCEDE SELAM VERDİ VE GİTTİ....KANALDA BALIK TUTAN BİR HOLLANDALI VE GÖREVLİ YIL 1991 MAYIS AYI İDİ YANLIŞ DEĞİLSE ....BİZ ÖNCE KAFALARIMIZI BİLGİ İLE DOLDURALIM....ADAM AMERİKADA ORKİNOS TUTUYOR BALIK 140 KİLO GELİNCE YADA BOYU 1.60 GELİNCE GERİ BIRAKIYOR...POPÜLASYONU TÜKETMİYELİM DİYEREK VE BU ADAM PROFESYONEL ...ARADA FARK ARAMAYIN.....ZİHNİYET FARKLI.....BURADAKİ VE ORADAKİ GIRGIR AĞLARI AYNİ AMA ADAMLAR DİBE KADAR DEĞİL DİPTEN YUKARIDA AĞI KAPATIYORLAR DİP YAPISINI BOZMADAN...DAHA ANLATMAMI İSTERMİSİNİZ O KADAR ÇOK NEDEN VARKİ.....BEN TAM 50 YIL DAN BU YANA OLTACILIK YAPARIM AMA ŞU SON SENELERDEKİ ŞEREFSİZLİĞİ HİÇ YAŞAMAMIŞTIM YAZIKLAR OLSUN....BU İZİNLERİ VERENEDE O KARARLARDA ETKİSİ OLANADA...HEPSİNİN OLMASADA ÇOĞUNUN TEKNE SAHİBİ OLDUĞU ZATEN MALUM.....banghead banghead banghead
     
  9. REİS

    REİS Mahir Ersin

    Yaş:
    79
    Mesajlar:
    2.389
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Alınmış bir karar yok, herkes hemen kendi cephesinden bakarak yazmaya başlamış.

    Eğer bu karar çıkarsa gırgırcılar veya trolcular yüzünden değil, serçe parmak kadar kıraçalarla kovalarını dolduranlar yüzünden çıkar.

    Ticari balıkçılar, denizde denetimi en iyi biz yaparız, bize yetki verilsin diyorlar.
    Karada da en iyi denetimi gerçek amatör balıkçılar yapar.

    Önemli olan meseleye hangi açıdan baktığımızdır.

    Gırgırcı, bütün balığı tutmak için biz tutmasak Yunanlılar tutar veya çinekop iki cinstir, biri büyür diğeri büyümez derken ne kadar haksız ve gülünç duruma düşüyorsa, bir amatör balıkçı da bizim tutacağımız birkaç kg balıktan ne olacak derse aynı şekilde haksız duruma düşer.

    Şüphesiz bir ton yavru balık tutanla bir kg tutan aynı kefeye konulamaz ama ...
    karaya vuran deniz yıldızlarından bir tanesini denize atıp kendisine milyonlarca var ne fark eder ki diyen arkadaşına onun için fark etti diyen kişiyi de unutmayalım.

    Biz bir taneyi denize atıp onun için fark etti diyebiliyorsak, yasadışı av yapan herkes için konuşma hakkına sahip oluruz yoksa dediklerimizin hiç kıymeti olmaz.

    Selam ve sevgiler.
     
  10. adalı balıkçı

    adalı balıkçı Berkan

    Yaş:
    52
    Mesajlar:
    11.145
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    5 kiloyu denetleyen var mı ki 1 kiloyu denetlesinler.. keşke denetleseler..
    Bir de diyelim ki adam 1 kilo balık tuttu, sonra gitti balığı arabasının bagajına koyup boş kovayla gelip avlanmaya devam ederse ne olacak? yasağı delmeyi aklına koyan her şekilde deler gibime geliyor.. ama bunlara gerek kalacağını sanmıyorum, çünkü her zamanki gibi denetim falan olmaz, olsa iyi olur ama malesef olacağını hiç sanmıyorum.. denetim olsa zaten gerçek amatör ile sözde amatörün farkı ortaya çıkar.. limiti aşmak şöyle dursun adamlar tuttuklarını pişkin pişkin bağıra çağıra satıyolar sahillerde..
     
  11. rapalacikral

    rapalacikral ali

    Mesajlar:
    635
    Şehir:
    istanbul
    kıyıyı bilmem de.
    diğer alınmak istenilen kararlar harika.

    bazen öle şeyler gördük ki yıllar içinde.
    kıyı balıkçılılarının bazılarından da hiç hoşlanmadık.

    otururlar meraya.
    tutarlar da tutarlar.
    1-2-3 gün değil hergün.
    napıyor ?
    satıyor.

    işte bunları hiç sevmiyorum.
     
  12. Huseyin Alp Arslan

    Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

    Yaş:
    56
    Mesajlar:
    3.370
    Şehir:
    Auckland/Yeni Zealanda
    Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Iste butun bunlarla mucadele edebilmek icin derneklesmeliyiz diyoruz.:) Iste bunun icin gercek amatorle amator taklidini yapani ayirmaliyiz, amator taklidi yapan "bohcacidir" diyoruz.

    Sanal dunyada sikayet edebilirsiniz, dolmus tekerleginizi patlatmamak icin subabindan biraz hava kacirmasina izin verebilirsiniz ancak gercek anlamda yapilmasi gerekeni yapmanin yolu derneklerde birlesmek ve kitlesel harekete destek olmakla mumkundur.

    Bahsedilen karar cikarsa acikca adi amator balikci olan ve gercekten amator balikci olarak yasayan insanlara, bizlere cok ayip edilmis olur.Hele bu duruma yakaladigi baligi satan, amator balikciliginda secicilige hic onem vermeyen, onune geleni olduren, kedisine, komsusuna , mahalleliye dagitan, baligi yatagini kapatip elle yakalayan,kirmizi benekli alaya, kucuk caylara serpme firlatan, yuzlerce igneyle parekata yapip orfozu, trancayi, lahosu, fangriyi, kirlangici umarsizca tuketen,kucuk parmak boyunda kiracalarin alayina tenezzul eden, denizden circir cikarsa, onu salacagina oldurmeyi tercih eden ve vs vs ilegallikle yasayip butun bunlarin icersine bir de "ben amator balikciyim" lakirdisini ekleyenin bizi getirdigi yer bu degil mi?

    GercekAmator Balikci yukarda ifade edilen adamin curmunun cezasini niye ceksin? Boylesi bir kararin uygulanmasi durumunda artik amator balikci icin denize . irmaga inmenin anlami kalir mi,bu sitelerin anlami kalir mi, amator balikciligin sonu ne olur?

    Insanlar, hakkini hem koruyacak, hem de haksizliga karsi kendini savunabilecek. Hem kaynaklarini koruyacak, hem de o kaynaklardan realist olarak faydalanma hakkina sahip cikacak.

    Sevgili Tarik Beyin, benim ve bizim gibilerin bohcaci kimligini desifre etmeye ugrasimiz, gercek amator balikci kimliginin altini cizeye yonelik mucadelemiz, kimileri tarafindan bohcaci kimligini legalize etmeye kapi acacak bir takim yersiz ve sonunun nereye gidecegi hesaplanmamis dusuncesizlikle bezenmis muhalefetle karsilasti. Turkiye'nin gerceklerini bilmemekle, romantizimle suclandik. Siteler bildik rating kaygisi icersinde, gun gectikce bohcacinin sirtinin sivazlandigi, kotu orneklere musamaha edildigi platformlara donustu.Baligi amuduyla goturenlerin , gece gunduz balik tutanlarin isinden gucunden vakit buldukca, dinlenme ve hobi amacli balikciyi ve balkciligi tiye aldigi, onu 'sen baliktan ne anlarsin, klavye balikcisi" sinifina soktugu, ezdigi bir ortam aslinda tabanini yok etti, ediyor.Son 8 yildir bilgi ve arkadaslik paylastigimiz siteler, amator balikciligimiz gibi gun gectikce yok oluyor.Neden acaba?


    Amator Balikcilik ve Amator Balikci bir kilo balikla sinirlandirilmayi hak etmez. Bunu hak eden bohcaci zihniyettir. Iste bu yuzden bohcaci zihniyetin , yeni adiyla yevmiyeci kucuk balikcinin (ben ne udugu belirsiz balikci olarak isimlendiriyorum) amator mentalitenin yanina bile ugramamasi gerektigi gibi, amator balikcilarda bu tip bozguncuyu derhal amator balikcilik dunyasindan def etmeliler.

    Gercek Amatorler gercek amator derneklerde birleserek bu gibi yanlis gidisata artik gercekci mucadelenin bireyi olmayi secmelidirler.

    Sevgi ve saygiyla...
     
  13. Tarık ERSAL

    Tarık ERSAL Tarık ERSAL

    Yaş:
    63
    Mesajlar:
    624
    Şehir:
    ANKARA
    En İyi Avı:
    YANGELE BALIKÇI MODU :-))
    Sevgili Alp,

    1,5 ay önce yazdığım http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=52725 linki altında yer alan "Amatör Balıkçıya karşı bir saldırı başladı ve devam ediyor" başlıklı yazımı okuyarak beni paranoyaklıkla suçlayanlara, pinokya masalları, karikatürleri çizenlere selam, hatta kapak olsun diyorum. :rolleyes:

    Evet, Amatör Balıkçılık hak ettiği yere gelemediği, örgütlenemediği için ticari emeller uğruna harcanmak, hakları elinden alınmak üzeredir.

    Bizler halen birbirimizin bir tarafını açmaya, birbirimizle uğraşmaya devam edelim. :mad:
     
  14. Huseyin Alp Arslan

    Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

    Yaş:
    56
    Mesajlar:
    3.370
    Şehir:
    Auckland/Yeni Zealanda
    Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish

    Sevgili Tarik Abim,

    Vizyonu olan insan yurudugu yola , attigi adima cok dikkat eder. yanlis yaparsam yarin onume bunu cikarirlar, davama zararim dokunur der." Ancak ben vizyon sahibi insandan gectim, oylesine captan dusuk akilla ugrasiyoruz ki
    'yazsinlarda sacmalasinlarda,ne sacmalarlarsa sacmalasinlar... "O yuzden oraya girmeye, onlara catmaya hic ama hic niyetim yok.Konuya sadece odaklanmak istiyorum.

    Bakiniz 'Amator Balikci 1 kg balik yakalamalidir" diyen zihniyet, bunu diyebilecek currete her seyden evvel nasil geliyor?Sevgili Abim bu nedemektir biliyormusunuz "Amator Balikcilik ortadan kalksin, illegal sahipsiz yagma duzeni oldugu gibi kalsin"...Bu kadar...

    Amator Balikci kalkacak, o kadar masrafi yapacak, butcesinden para ayiracak, gucu yetiyorsa mesela Saroza gidecek, charter boat kiraliyacak yada teknesine atliyacak,yetmiyorsa rihtiminda avlanacak ama ne yaparsa yapsin, gene olta koparacak, takimini alacak,gene mesaisinden, isinden gucunden fedakarlik ve masraf edecek, cogu gun eli bos donecekte, bir gun aradigi baligi bulacak, ondan da 1 kg evine getirecek.

    Olmaz bu.Bunu Turk Insanina kimse yaptiramaz, bu insanimizin tahammul sinirini asar.Eee bu adam ne yapar...Bildigini yapar... Sari kagidini cikarir, 'bundan sonra ben ticari balikciyim" der , amator guduler icersinde ticari gorunumde balikciligini yapar.Bunu yapamiyorsa, duzeni ve kanunu takmaz , yakalanacagi sartlar olusuncaya kadar bildigi balikciligi el altindan icra eder, kisaca baskaldiran bir tarzla, anarsist balikcilik yapar ama bence bunda artik haksiz olmaz o adam...Ancak her sey gene corba olur.

    Ortada gene isletilmeyen, isletilmeyecek bir sistem kalir.Ama kesin olan bir sey var, o gun amator balikcilik bu Ulkede tam anlamiyla var olamadan yok olur.:mad:

    Amator Balikci Amatorlugunun geregine sahip cikamiyorsa, Amator balikcilik icin gercekci bir mucadelenin samimi bir kolu olmuyor, olmayi reddediyorsa , onu bekleyen son bu.Bir koseye itilip, "haddini bil, onune konanla yetin.' denilmek.

    Ve belki bir gun kolluk kuvetiyle bu baskiyi ve cezayi mueddelerine mecbur birakilmak.Kisaca ozgurluklerinin ve sanatinin icrasinin gasp edilmesi...Hem de Devlet gucuyle...Bunu Ticari Balikcinin fitnesiyle Devlet ona yapacak...

    Cunku sen hakkina zamaninda sahip cikamamssin, sen kendi mesruyetini yaratamamissin.Sen tesekkullu degilsin, cunku sen gucsuzsun...Bu kadar...Bitti.
     
  15. Tarık ERSAL

    Tarık ERSAL Tarık ERSAL

    Yaş:
    63
    Mesajlar:
    624
    Şehir:
    ANKARA
    En İyi Avı:
    YANGELE BALIKÇI MODU :-))

    Yapma Alp kardeş,

    Yazdıklarıın tamamı kabulüm de rica edeyim bu kadar kolayına kişiye avını satma yetkisi ve limitsiz avlanma imkanı veren SARI KAĞIDI Amatör Balıkçıya layık ve çare olarak görme, gösterme.

    "Gerçek balıkçının gelir kaybına yol açan amatör balıkçıların ticari faaliyetini engellemek amacıyla, amatör balıkçılığı düzenleyen tebliğde avlanmasına izin verilen günlük 5 kg miktarın günlük 1 kg olarak düşürülmesi yararlı olacaktır." diyebilenler ve kendi içerisinde bile çelişen bu görüşü o çalıştayın sonuç bildirisine koyanlar utansın.

    Ticari Balıkçı Orkinos hariç tüm türleri kotasız olarak avlayabildiğince avlayacak, ben bir amatör balıkçı olarak 4 kişilik aileme götüreceğim balığı 1 kg. ile sınırlı tutup, üzerine yetecek kadar balığı ticariden satın alacağım. :eek:

    Böylesi bir öneriye kargalar bile güler.

    Haaa, ben amatör balıkçılığı ve amatör kimliğimi bir yana koydum, bundan sonra avımı satarak ticari balıkçılık yapacağım diyen, artık ekmeğini bu yoldan kazanacağını deklare edenlere tabii ki RASTGELSİN derim.
    Yer geldi ticari olarak avlandım, bu gün amatör balıkçılık kurallarına uyarak avlanıp, keyif yapacağım diyene de RASTGELSİN derim.

    Ancak Amatörü kısıtlayan birileri bu lafı etti diye kimse Amatör Balıkçı kimliğini ayaklar altına almak, bu salaklığı bahane ederek Ticari kimliğe girmek, "ne yapayım beni buna zorladılar, ben de uyum sağladım" demek durumunda değildir.

    Belki de Sarı Kağıt ile ilgili olarak yazdıklarını ben yanlış anladım. idk

    Sevgi ve saygılarımla.

    RASTGELSİN.
     
  16. roy

    roy roy

    Yaş:
    47
    Mesajlar:
    4.646
    Şehir:
    dünya
    Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Keske amatör balikciligin önde gelen sahislari da söyle dese : tamam isteginize saygi gösteriyoruz günlük limitimiz 5de 1 olsun lakin profesyonel balikciliga da yillik avlanan balik ortalamalari alinarak bunun 5de 1ini avlama kotasi konulsun.
     
  17. Balikci34

    Balikci34 selim

    Yaş:
    62
    Mesajlar:
    2.590
    Şehir:
    Almanya
    Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Bence bir balıkcının günde beş kilo balık tutmasıda yanlış.
    Doğru konuşalım şimdi,içimizden hangimiz günde beş kilo balık tüketiyor,ben yakalmışım beş kilo balık,iki kilo tüketmişim gerisini ne yapacağım o zaman.
    Şimdi denecekki akraba,komşu olanlara hediye edeceğim,yok beyler o akrabam veya komşum gelsin benimle böyle güzel bir hobiyi beraber yapsın,ben öğreteyim oda benimle beraber avlansın,böylece balıkcılık sektörünede katkısı olmuş olur..

    Balık avcılığına harcanan para zaten geri gelmez,bu hobiye harcanan para ile senelerce balık yer insan..
    Maddi zorluğu olan kişi zaten kilometrelerce yol yapıp balık avına para harcamaz.

    Tamam bir kilo biraz az olmuş ama beş kiloda fazla,iki kilo her kişi için yeterli bence...
     
  18. blackpearl

    blackpearl gökalp

    Mesajlar:
    17
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    okuma salina sea spin 2.40
    Favori Makine:
    okuma avenger av45
    En İyi Avı:
    kefal yarım kilo
    korunan şey balıklar değil ticari balıkçılar dikkatinizi çekerim. :)
     
  19. skoylu

    skoylu Serdar KÖYLÜ

    Mesajlar:
    7.941
    Şehir:
    GEBZE
    Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    5kg çok. 1kg da çok. tutulan balıklar geri salınsın.

    bence eve sadece bir tek balık götürme hakkı olsun. fazlası fazla olur.

    benim gönlümden geçen aynen bu. ama elbette bu benden başkasına absürt gelebilir. itiraz etmem, saygı duyarım.

    başka türlü düşünenleri düşünürsek. başbakan 3 çocuk diyor. birde tolerans koysak, eder 6 kişi. 6 x 300 eder 1 kilo 800 gr. yuvarlak hesap iki kg bence makul. elbette, istavrit sardalya vs. gibi türler itibarıyla.

    birde iki yanlıştan, hatta bir sürü yanlıştan bir doğru çıkarma telaşı var. kısaca ele alırsak;

    bence 5kg balık zaten bohçacılığın ta kendisidir. burada bahse konu 6 kg luk iki levrek değil. 5 kg kraça toplama olayı aslen.

    bohçacılığın savunması ise olamaz, çözümde belli: denetim. bohçacı zaten limit neydi diye bakmaz. 5kg limit, bu meseleyi legalleştirir sadece.

    sarı kağıt alıp ticari olana ise, helali hoş olsun, kurallara uyduğu sürece. müspet menfi, başka denecek bir şey yok.

    sorun ne?

    5kg istavride onay vermek, bohçacılığı legalleştirir. bu azaltılmalı.

    denetim olayı adam gibi olmalı. böyle denetim olmaz. balık tutan, satan hepsi ruhsata tabi olmalı. amatörlük ruhsata tabi yapılmalı. ruhsatsız yapana ciddi cezalar verilmeli . kuralları çiğneyenin ruhsatı iptal edilmeli.
     
  20. Tarık ERSAL

    Tarık ERSAL Tarık ERSAL

    Yaş:
    63
    Mesajlar:
    624
    Şehir:
    ANKARA
    En İyi Avı:
    YANGELE BALIKÇI MODU :-))

    Serdar kardeş,

    Yine istim üzerindesin. hihi
    Ama ben sana yardımcı olamayacağım. idk

    Kolay gele.