ULUBATIN (APOLYONT) TURNALARI BİR BAŞKADIR

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında night fisher tarafından paylaşıldı.

1. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Ulubat gölü,yirmi yıllık kara avcılığı geçmişimde(tam on yıl oldu bıraktım,eli tüfekliler,bohçacılar meraları kaplayınca,bu asil sporu sürdürmenin anlamı kalmadı) doğayla içiçe olmanın en güzel anlarını bana sunmuş en sevdiğim avlağımdı.Ekim ile şubat ayları arası ördek avı,nisan haziran arası turna (zurna)balığı avı yapardım.
    Kara avına tövbe ettikten sonra ,eskisi kadar olmasada yılda sekiz on defa ,o sevdiğim doğasını hissetmek öncelikle olmak üzere,balık avına giderim.
    Yıllarca birlikte avlandığım partnerim Osman ağabeyimle birlikte eski günleri yad edip,güzel bir turna(zurna) avı açılışı yaptık.
    Av yöntemimiz tekneden,ağır kaşıklı gezdirme (bir nevi sırtı) ve at-çek şeklinde olup,toplam 17 adet balık yakalanıp,50 cm altı boylar suya geri iade edilmiştir.(9 adet balık alıkondu)

YILLAR ÖNCE ÖRDEK AVINDA OSMAN AĞABEY VE BEN

BU GÜNKÜ OSMAN AĞABEY,66 YAŞINDA,İKİ BY PASS,5 STEND,BİR AKCİĞER KANSERİ ATLATTI,HALA DELİKANLI GİBİ MAŞŞALLAH..

AV SAHAMIZ(İİŞARETLİ BÖLGE)

KULLANDIĞIM KAŞIK PİLGRİM 42 GR.(SIRTI)

BALZER RESİMLİ KAŞIK(AT-ÇEK)

ALIKONAN BALIKLAR(ULUBATIN TURNALARI ,LEVREKLE YARIŞIR LEZZETTE)

BENİM PAYIM

ULUBAT ,DERE İLE İÇİÇE GÜZEL CAMİ

HERKESE RASTGELSİN...

2. PAŞŞA

PAŞŞA Remzi

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore,Lineaeffe Fury Caster
    Favori Makine:
    Daiwa Windcast Z 5000,Ryobi AP Power
    Tebrikler abi çok güzel bir av ve raporu, afiyet olsun daha iyileri rast gelsin......

3. laborant1986

laborant1986 mesut

Tebrikler abi çok güzel bir av olmuş geçerken keşke benide alsaydınız :) birde bu turnalar nasıl olurda levrek kadar lezzetli olur ? gölyazıdan aldım tadı çok kötüydü

4. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Eskiden(50 sene önceleri) istanbulda,meşhur boğaz lokantalarında ulubatın turnalarının havyarlarından yapılan tarama en kıymetli meze idi.İRİ turnaların fletoları,tava yapılıp ,levrek tava diye sunulurdu.
    Turnanın en lezzetli zamanı,kasım ile nisan arasıdır.Mayıstan sonra tüm lezzetini kaybeder.(erkek turnalar nispeten daha lezzetli olurlar)
    Gölyazıda satılan balığın yüzde ellisi dışarıdan gelen balıklar(kiralık göletlerden ,yurdun çeşitli bölgelerinden tonlarca balık buradan pazarlanır.Ancak tanııdığın,güvendiğin bir balıkçıdan ve canlı (onda bile tam garanti yok,Samsundan sazan geliyor canlı) olarak almalısın.

5. laborant1986

laborant1986 mesut

aynen öyle oldu benimkiside sanırsam tekne olmadıgı ıcın gölün akan ksımına gidiyordum önceleri çok uafak turnalar geliyordu tekne ile giderseniz misafirniz olmak isterim

6. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Fatih

Ağabeyin tam benim yaşımda,maşallah onca badireye rağmen dimdik ayaktaSeni ve onu can-ı gönülden kutluyorum.

Bu seneki fazla yağışlar,evvelki sene gibi bol bereketli turna avını meraklılara müjdelemişti.

Sanırım istikrarlı bir şekilde güzel turna avları görebileceğiz.

Tabiiki biz tutanların keyfi,forumumuzda paylaşıldığnda olumlu tepkilerle daha bir artmaktadır.Balığa istikrarlı gidenler,heledebunları paylaşmaya,resimleriyle,videolarıyla sunmaya devam ederlerse,ayrıca üyelerede büyük iyilik etmiş olurlar.

Yoksa illaki tenkit edecek bir nokta aramak,onca tecrübeyi boşa çıkarmaya uğraşmak abesle iştigal etmek olacağı gibi,forumları geriletir.

İstikrarlı avlarının,güzel sunumlarının devam etmesi bizlere en azından zevkli anlar geçirecektir.

Sevgimle kal

7. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    tebrikler, avlarınız daim ve bereketli olsun. esen kalın

8. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Sevgili Fatih abi, bu güzel ve keyifli rapor için çok teşekkürler.. seni ve Osman abiyi tebrik ederim :clap2:
    sayende Ulubat gölünü de görmüş olduk, inşallah bir gün gidip görmek te kısmet olur.. ben de o pilgrim kaşığın 28 gr olanını spinle lüferde kullanmak için almıştım ama daha kullanmak nasip olmadı..

Avlarınızdan bereket yüzünüzden gülümseme eksik olmasın, rastgele..

9. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2,10mt 10-40gr, Shimano Alivio CX 2,10 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SFC, Daiwa Sweepfire 2500
    Fatih Abi,
    Güzel av için tebrikler. Osman abiye de Allah uzun ömür versin. Ben bu kadar badirenin altında ezilip giderdim herhalde...

Hanım yarı Bursa'lı olduğundan bir ihtimal Bursa'da olduğumuz bir gün balık kaçamağı yapabilirim. Uluabat'da kıyıdan av yapılabilir mi?

10. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Tebrikler Fatih abi. Turnanin oltada yarattigi haz müthis birsey. Bagimlilik yapiyor resmen.

11. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    abi tebrikler siz sezonu güzel açmışsınız bende gün sayıyorum İ.Ş. bizede böyle iyi av verir.

12. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Teşekkürler,daha güzel avlar sizin olsun inşallah:)

13. muratcoskun

muratcoskun muratcoskun

Favori Kamış:
    alba star 2,70
    Favori Makine:
    şimano
    En İyi Avı:
    turna 2,5 : yayın 7,5
    tebrikler çok güzel bir av güncesi,
    herdaim rasgele.

14. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Sekiz on yaşlarımdan beri bu tutkuyu elimden geldiğince yaşamaktayım.Bu uzun süreçte edindiğim bilgi ve tecrübeleri paylaşmanın en uygun yeri bu tür forumlar bence.
    Buna değer verip,gerek bilgilenen, gerekse yaşanan hazzı hisseden dostlar olabileceği gibi,kendilerince haklı sebeplerle eleştiri yapan katılımcılarda olabilmekte.Önemli olan saygı seviyesini muhafaza etmek olmalı.
    Bir takım cahiller,çok defa benide forumlardan soğutsada,şimdilik paylaşımlarımı devam ettirip,arada vermeye çalıştığım mesajların,bir çok iyiniyetli katılımcıya ulaştığına inanıyorum.
    Sendeki sabır bende yok malesef.Sana yapılan terbiyesizliği gözlemliyorum(eleştirilmeni,seninle fikir ayrılığını vurgulamayı kast etmiyorum),inan hayretler içinde kaldım.Aynı durumun,burada(balıkavı.net) yaşanabileceğine ihtimal vermiyorum,site yönetimimiz bu konularda gayet başarılı ve adil.
    Güzel paylaşımlarla,biz dostlarınla uzun yıllar birlikte olmanı temenni ediyorum.
    RASTGELSİN...

15. balikci_82

balikci_82 nusret

Favori Kamış:
    okuma salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    daiwa windcasst
    En İyi Avı:
    #direnlüfer
    öncelikle avınız için sizi tebrik ederim ve ayrıca sizin gibi değerli büyüklerimizin burada bize bildiklerini anlatması kadar güzel bir şey yok bence vedat abi orhan abi necmi abi olsun siz olun değerli bilgilerinizi bizlerden esirgemediğini< için ben kendi adıma çok teşekkür ederim daha adını unttuğum ustalarım varsa ayrıca onlardan özür dilerim çok teşekkürler BÜYÜK USTALAR...

16. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Ama maalesef burada biriki tane var bu tiplerden sevgili Fatih.İstersen Trofe sazan avı konuma bir göz atta,Volkanın yazdıklarına bir bak.

Esasen aynı toprağın çocuğu olanların kimisi bu zihniyette olabiliyor.

Onlar için karşısındaki babaları yaşındaymıış,bu balıkcılık olgusuna hayatını vermiş,her sorulanı cevaplamış yardımcı olmaya çalışmış olmalarının pekde önemi yok.

Buluştukları en önemli ortak nokta ise,bu tiplerin balıkcılık geçmişlerinin olmaması yada yeterince gelişmemiş olması,sen ve benzer kardeşlerin duyduğu heyecanı,keyfi asla ve asla hissedemiyor olup olayı gayri ciddi ele alıp üstelik,lafa gelince laf olsun torba dolsun kabilinden bir alay lakırdıyı sarfediyor olmaları.

Ben artık onları ümitsiz vaka olarak görmekteyim.

Birde kendilerini uyanık zannediyorlar.Askerdede böyle tipler vardı aynı yörenin bazı insanları.

Bende aslında sosyal demokrat yapıda bir insanım.Ama böyle olmak illaki her şeyde bir bit yeneği aramak yada öküz altında her sefer buzağı aramak değildir.

Ama sonucta bende forumlarda halende bazı paylaşımlarda senelerdir olduğu gibi bulunuyorsam,forumların esas nüvesinin hakikaten pırıl,pırıl insanlardan müteşekkil olduğuna inanmamdır.

Değerli avlarının,tatlısu deniz avları olarak daha çok uzun yıllar devam etmesini diliyorum.

Sevgimle kal

17. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Teşekkür ederim sevgili kardeşim,darısı başınıza inşallah:)

18. fethigürcan

fethigürcan fethi gürcan

Tebrikler.

19. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Ben,yıllar boyunca avlaklarda gördüğüm yanlışlara müdahele etmeye çalıştım ,bazen hoş sohpetlere,dostluklara yolaçtı bu müdaheleler,bazende kavgalara(anlatsam roman olur:) )
    Günümüzde,avlaklar maalesef çok bilinçsiz insanlarla doldu(oysa aksinin olacağını ön görürdüm gençliğimde,ileriye umutla bakardım,eğitimle beraber tüm sorunların çözülebileceğine inanırdım.Bu gün bakıyorum,bir sürü yarı cahil memleketin yönetiminde,kapasitesiyle ters orantılı zengin olmuş kişiler yurdum mülkiyetinde söz sahibi) .Bu duruma birebir müdahele etmek artık mümkün görünmemekte(huylu huyundan vaz geçmez uğraşıp duruyorum ya ,ayrı konu)

Forumları takip eden,en azından okuyan(sadece resimlere değil) insanların,mutlaka bir takım olumlu kazanımlar elde edip,bilinçleneceğine inanmaktayım.
    Forumlarda yorum yapan,paylaşımlarda bulunan katılımcıları şu şekilde değerlendiririm.Hepimiz büyük bir avlaktayız,çeşitli karakter ve huylara sahip olsakta,ortak noktamız balık avı.
    Tekil değerlendirme yaptığımda(forumdaşlar arasında),avlakta bulunmasından rahatsız olabileceğim kişiler ve bulunmasını tercih edeceğim kişiler olmakta.
    Şöyle bakıyorum olaya,Vedat abayoğlu sağımda turnaya kaşık atıyor,beni rahatsız edermi.Yanında getirdiği çöpleri orada bırakır,oltamın üzerine olta atar,güzelim doğanın sesi dururken,abuk subuk bir müzikle gürültü yaparmı,küçücük balıkları hoyratça torbasına doldurup,balığı pişirdiği yağı o tertemiz suya boca edip gidermi.Gitmez... o zaman varsın inatçı olsun,alıngan olsun banane.Karısı,ailesi ,yakın dostları düşünsün
    .Ben Vedat Abayoğlunun o avlakta olmasını isterim,Volkan da olsunmu,olsun derim.Vedat Ağabeyi kırmıştır,mutlaka pişman olup özürde dileyecektir.O da benim gibi bakacaktır olaya bir gün,bir tarafa bir sürü bohçacıyı koyup,binlercesinin bir Vedat ağabey etmeyeceğini,onlarla aynı kategoriye koymanın büyük haksızlık olduğunu anlayacaktır...

20. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Sevgili Berkan,Ulubat gölü Avrasyada hala yaşayabilen sayılı sulak alanlardan biri.istanbuldan,kuzey ege ve izmire giderken yanından geçilir.Resimdeki köprü nün üzerinden geçtikten sonra sola girip mutlaka bir mola verip,keşfetmeni öneririm:) Güzel ve harika bir doğası vardır.