20-21.07.2013 Perch kampımız Tuggin& Zucchero& ErdemUtuk&Stanlyy

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında stanlyy tarafından paylaşıldı.

1. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Herkese merhaba. :)

Ramazan ayında av saatlerinin kısıtlı olmasını ve uzun süredir aklımızda bulunan kamp fikrinin bir araya gelmesi ile gerçekleştirdiğimiz avımızı dün başlayıp bugün sonlandırmış bulunmaktayız.

Tür olarak özellikle Tuğgin abinin içindeki kasna özlemini bu ayda kamp ve ramazan koşulları yüzünden maalesef yine erteleyerek, ekip olarak perch'de karar kıldık.

Kampımızın detaylarına gelirsek, dün öğlen saatlerinde çıktığımız yolumuzu saat 4 civarında avlağımızda sonlandırdık ve hemen hazırlıktan ziyade akşam suyunu kaçırmamak adına botu şişirerek günün ilk avına başladık.

Tuğgin, Armağan ve Bora abi bot ile açılarak şanslarını denerken ben ise karada kalıp, kıyıdan avlanarak bir yandan akşam ateşi için ince hazırlıklara başladım.

İftara yarım saat kala tekrar kamp yerimizde buluşup hem yerleşmeye hemde yemek hazırlıklarına başladık.
    Akşam yemeğinde planımızda melemen yemek olsa da yengelerimizin evden hazırladıkları yemekler hem açlık hem lezzet olarak gerçekten melemene gerek bırakmadı. :)
    Yemekten sonra Tuğgin abinin klasiği haline gelen semaverdeki çaylarımız eşliğinde herkes gece için yemli oltalarını hazırlamaya başladı.

Yem olarak solucan ve perch'ün kendi etini kullandık, takım olarak yarımız dip oltası ile kalanı da şamandıralı takımlar ile şansımı arttırdık.

Gecenin sonunda yemli olta ile perch avında oluşan kanaat kesinlikle şu idi, özellikle yemli oltada, rağbet eden küçük balıklar ve perch'ün ağız yapısından dolayı ne kadar büyük kanca kullanılsada yemi midesine kadar yutması ve çıkarırken hayvanı yaşatamamak en azından bizim için artık kullanılmayacak ve tavsiye etmediğimiz bir av yöntemi oldu.
    Gece her ne kadar çadırımızı kurmuş olsak ta sohbetin güzelliği ve sudaki ışıklı şamdıraları izlemenin verdiği heyecan gece bizi sahura kadar uyutmadı. :)

Gece saat 2 gibi başladığımız sahur hazırlıklarında yemek olarak yine bir klasiğimiz olan soteyi seçtik. Sabah ezanına kadar süren yemek sohbetimizin ardından gün yavaş yavaş aydınlanmaya başlayarak şamandıraları toplamaya ve spin takımlarımızı çıkarmamıza neden oldu.

Anlayacağınız hiç birimiz kurulan çadır ve diğer hazırlıklara rağmen gram uyku uyuyamadan geceyi tüketmiş bir şekilde yeniden avlanmaya hazırlanıyorduk. :) :)

Sabah suyuna ilk başta karadan atarak başladıysakta yavaş yavaş düşen verim bizi botla açılmaya ikna etti ve güzel balıklar eşliğinde çok güzel bir göl gezintisine çıktık.

Özellikle botta açılan berekette Bora abinin yüksek sesle kepçe ikazı ile sürpriz ve çok güzel bir kasna ile karşılaştık.
    Kasnamızıda livarımıza doldurduktan sonra yorgun ama mutlu bir şekilde kamp yerimize doğru dönüşe geçerken bir yandan oltalar yine boş durmadı.

Saat 9 civarında herkesin yüzünde, inanılmaz bitkin bir ifade ile toparnamaya başladık, ancak avın her dakikasının verdiği keyfin ve mutluluğun yüzümüzdeki ifadesinide unutmayacağım :)

Anlatımımda, noktalamamda bir yanlış varsa affınıza sığınıyorum, bu belki de hayatımın en yorgun raporu oldu. :) :)

Bu güzel iki günün resimlerini sizlerle de aşağıda paylaşıyorum...

Okuyan herkese teşekkürler, sağlıcakla kalın... :)

Son düzenleme: 22 Temmuz 2013
  2. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Tebrikler Fatih. Ekip yine güzel bir iş çıkarmış. Dahasına rasgele.

3. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    tebrik ederim güzel av ve rapor olmuş.Elllerinize sağlık.

4. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Tebrikler Fatih güzel perch'ler . Burada yağmur bir durmadı gitti yaz bitecek hala yağıyor anlamadım :) . Bu arada son resimdeki soldan 1. kamış kiminse aynısı bende var :p .

5. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Penn regiment,ShakespeareUglyStikCustom
    Favori Makine:
    Penn Conflict,DAMQickRetro,SproZALTARCXS
    Tuğgin abi, Bora ve Fatih kardeşime geçirdiğimiz iki güzel gün için çok teşekkür ediyorum. Fatih'in iftar ve sahur öncesi göstermiş olduğu özveri ve hassasiyet ve Tuğgin Abi'nin bizi yormamak adına botla birebir ilgilenmesi, beni çok mutlu etti, hakkınızı helal edin arkadaşlar. Bora'nın eşine zeytin yağlılar için teşekkür ediyorum. Sevgi, saygı ve hoşgörü içerisinde içerisinde geçen çok keyifli, bol aksiyon dolu iki güzel gün geçirdik. Tuttuğumuz balıkların bir kısmını livardan ziyade yanlışlıkla suya atsa da, avın yıldızı Bora oldu:) Ne yalan söyleyeyim kasnanın ona denk gelmesi beni biraz kıskandırdı:) Bu arada Fatih çok güzel resimler çekmişsin kardeşim eline sağlık. Fatih ile dönüş yolunda bir sonraki avı kafamızda şekillendirdik bile. Sağlık, mutluluk ve muhabbetle kalın.
    Allah'a emanet olmanız dileklerimle.
    Rastgele.

6. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Tebrik ederim arkadaşlar. Malum oruç olduğumdan hiç balığa niyetlenemiyorum. Maşallah sizlerin hiç durmaya niyetiniz yok :D Av harika geçmiş fotolardan belli. Yorgunluğada yapacak bişey yok, uyuyacaktınız abicim :)

7. gümüş06

gümüş06 Ahmet YABACI

ekip sağlam olunca balıkta muhabbette sağlam oluyor tebrikler.muhabbetiniz bol olsun.:)

8. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2,10mt 10-40gr, Shimano Alivio CX 2,10 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SFC, Daiwa Sweepfire 2500
    Armağan, Fatih, Tuğgin hepinize çok teşekkür ediyorum... Çok güzel ve bereketli bir av oldu.

Günün süprizi de bana denk gelen kasna idi. Ne yalan söyleyeyim ben onu küçük bir turna sanmıştım :D Derin dalarlı ve çok küçük sahtelerin perch'de ziyadesiyle iş yaptığını da görmüş olduk. Akşama inşallah kullandığım sahtenin fotoğrafını eklerim.

Fatih senin saç kavurmadan sonra inan zor iftar yaptım. :D Ellerine kollarına sağlık tekrar...

Armağan ne yalan söyleyeyim ben de senin solo fotoğrafını kıskandım. Nasıl bir pozdur abi o...
    Bir de nereye gidiyoruz bir dahaki sefere? ;)

9. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Birlikteliğinizin bir ömür boyu sürmesini ve hep güzel balıklarla süslenmesini diliyorum.

Sevgimle kalınız

10. Esox

Esox Sedat Demir

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 180 5-25 gr **Caperlan Illicium 10-30gr 240
    Favori Makine:
    Daiwa Regal 3000 5İA
    Tebrikler abi çok güzel bir av geçirmişsiniz :)

11. Tuggin

Tuggin Tuğgin USTA

Bora ,Armagan ,Fatih

yakamozlu bir gece ,balık ,yemek ,cay heşey güzeldi .Harika Dolma ve corba icin yengelere ayrica teşekkürler.Sabaha kadar muhabbet ara ara yemlilerdeki aksyon bizi uyutmadı .Sabah strike pro 032A deki
    hareketler yarım saat de gelen 10-12 balık ve Armagan ın Fatihe sinirlenmesini unutmuycam :) Bora nın kasna süprizi gibi her atışımda turna hedeflesemde olmadı bir dahaki sefere artık .

herkese ayrı ayrı teşekkürler .Umarım artık sırada kasna vardır demi Armagan :mad:

saglıcakla kalın

12. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Vardır herhalde:D
    Abi niye bana kızıyorsun, sözüm söz. Ama malum sebeplerden dolayı perch yaptık. Bakalım Fatihle birşeyler planlıyoruz. O işin sürpriz kısmı. Ama memnun olursun mutlaka. Bu arada afiyet olsun güzel abim lafı olmaz. Senden güzel bir turna organizasyonu bekliyorum ama:) Bir 80'lik de ben istiyorumreeling

13. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Mekan daha tam netleşmedi, netleşsin yolda haberin olur üstad:)

14. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2,10mt 10-40gr, Shimano Alivio CX 2,10 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SFC, Daiwa Sweepfire 2500
    Eyvallah :)

Şu senin perch tarifini de bekliyorum...

15. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ok, akşam yollarım, gerçekten güzel oluyor:cool:
    Merak etme ben sana 10 numara bir solo foto çekeceğim, bayılıp kalacaksın.

16. canavar72

canavar72 Mustafa

Favori Kamış:
    Shakespeare® Ugly Stik Lite 2 mt
    Favori Makine:
    Shimano Solstace 2500 FD
    En İyi Avı:
    1 m.t,7,5 k.g Turna :)
    On numara av olmuş arkadaşlar ,elinize sağlık.:)
    Fatihi pazar öğlen aradım, ses soluk gitmişti yorgunluktan, adamı çok mu çalıştırdınız yoksa :confused:
    İşin şakası bir yana ,dostluğunuz muhabbetiniz daim olsun.Bende bir yoklamayı düşünüyorum merayı,her daim rasgele.:)

17. canavar72

canavar72 Mustafa

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Solstace 2500 FD
    En İyi Avı:
    Armağan bey güzel bir perch tarifiniz varsa burdan yayınlayında ,hep beraber bizde faydalanalım . ;)

18. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Mustafa abi çok özel değil biraz modifiye. Balığı tulum çıkardıktan sonra, hiç kılıç kalmayacak şekilde fileto yapıyorsunuz. Sonra mısır unu, kimyon, kırmızı biber, çok az karabiber, kekik, tuz ve haş haş tohumunu karıştırıyorsunuz. Filetoları içine buluyorsunuz ve kızarttıktan sonra afiyetle yiyorsunuzmrsparkle
    Şimdiden afiyet olsun.
    Rastgele.

19. canavar72

canavar72 Mustafa

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Solstace 2500 FD
    En İyi Avı:
    Armağan abi sen ne yaptın ya, :eek: :eek: Yemede yanında yat vallahi.Üzerinede bol limon ...Eline sağlık. Kesin deniyecem , sonucuda bildirim.
    İftara kaç saat kaldı bu arada:( :(

20. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    tebrikler ellerinize sağlık .:)