Mırmır hikayesinin başlangıcı : 1.MIRMIR RAPORU: 17.07.2012 kuşadası davutlar http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=48533 Merhaba değerli amatör balıkçı dostlar, Mırmır rekorumu bu yıl 26 cm'lik mırmır yakalayarak geçtim! Kısaca raporumu resimlerle anlatmaya çalışacağım. 2.MIRMIR RAPORU: 17.07.2013 kuşadası Davutlar 1-Öncelikle yüzdüğümüz sahilde suya gözlükle dalıyoruz. Mırmırların olduğu kumluklara bakıyoruz (Ege bölgesinde çok fazla). Mırmırları gördüyseniz , sahile çıkıp kum midyelerini topluyoruz. 2- Kum midyelerinin içini açarak biraz kurutuyoruz.Biraz sertleşirlerse balıkların Tık Tık Küt gibi vuruşları, vurmalı çalgıların en iyi bestesi gibi dinliyorsunuz. Midye sert ve iğneye 2-3 tane dizersen beste uzun sürüyor. 3-Deneme yanılma ile bölgedeki mırmıra gözlükle bakarak davranışını izliyorsunuz. Benim %90 başarı sağladığım takımı hazırlıyoruz. Takım dibe batması ve kösteklerin kısa olması gerekiyor. Köstekler uzun olursa iğneler kumun üstüne çıkıyor balıklar ilgilenmiyordu. İğneler no:11 kullandım çünkü midye eti küçük, iki - üç midye ile iğneyi kaplıyordum. Mırmır yakalama tekniği şöyle :Sahilde 5-10 metre ileride yüzerken kimseyi rahatsız etmeden takımı aşağıya bırakıyorsunuz. Bir yandan gözlükle dibe bakıp büyük mırmırları arıyorsunuz. Yakaladığınız anda sahile doğru hızla hareket etmeniz gerekiyor misine gergin olmalı yoksa vurmalı çalgılar kısa sürüyor. 4- Kendi Rekorum : 26 cm Mırmır 5- Bir hafta buzlukta biriken topluluk Seneye 3. raporumda görüşmek üzere ....
biz suyun dışında avlamaya çalıştığımızdan heralde bu kadar başarılı olamıyoruz. Görüpte olta atmak daha faydalı oluyor heralde
Tebrik ederim gözlemlenen avın tadı başka olur Bende sırf mırmır avının tadına varmak için kapıdağ yarımadasına gidiyorum. Yanlız ufak boylarını suya iade etseyiniz daha güzel olurdu kanaatimce
ben de güzelçamlıdan geceleri kıyıdan , sabah 4 gibi de davutlar limandan avlanıyorum ( dum ) yaz tatili bitince kuşadası avlarım bitti seneye kadar..Sahilimizin en kalabalık gurubu mırmır sanırım, az da olsa lidaki ve karagözler var..Midye güzel iş yapıyor ama küçük ve yumuşak olduğu için kullanımı biraz zor.
özellikle yazın bende antalyada senin uyguladığın taktiği 50ml lik su şisesi ile yapıyorum ama burda senin tuttuğun kadar buyuk mırmırlar yok..