Kime Niyet, Kime Kısmet

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında befalcon tarafından paylaşıldı.

1. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Selamlar sevgili forum üyeleri;

Geçen hafta yaptığımhttp://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=57185 fena sayılmayacak bir tekne avına rağmen forumdan tanıştığım aşağı yukarı aynı avlaklarda avlandığımız Volex21, Fztyasin ve Hasreel nickli arkadaşlarla tanışma, kaynaşma amaçlı bir organizasyon girişimlerimiz oldu. Geçen yılda girişimlerimiz olmuştu ancak bir türlü gerçekleşmemişticyrr Gece sabahlara kadar it gibi titreyip tek balık alamayıp sadece Volkan ın dillere destan çayını içmektense bir tekne avı planlayalım dedik:D Tekne ayarlandı ama işler ayarlanamadı, organizasyon başka bahara kaldıbanghead

Kurtlarım kabardı birkere tekneyi iptal etmedimhihi Nasılsa bir arkadaş bulurum dedimhihi Tam o sırada fabrikada öğle yemeğine çıkmış biladerim aradı. Organizasyonun olmayacağını söyleyince Pazar akşam 8 de mesai ye başlayacağını söyledi. Pazar akşama kadar balık, Pazartesi sabaha kadar kombimrsparkle Limitleri zorlamazsan balığa gidemezsin be biladerreeling

2 ay kadar önce aşı yaptığımız, zehirlediğimiz arkadaşımız Kıvanç Hoca yı aradım. Tamam dedi. Eniştesi ile gelecekti. Kadro tamam, Takımlar hazır, Hava güzel, Haydi Rastgelsin.

Sabah açılırken her zamanki gibi sırtı çekmek için hazırlıklarımızı yaptık. Ben "Poşet Katili" ni kullanacaktım. Lakin bu merada hemen hemen her sırtı avında bir tane palamutumuz oluyor çok şükür. Poşet Katili bu kez daha yolun başında biladerin sahtesinin beline dolandı. Çözene kadar Kaptan çapa atıyordu:laughing:

Gün boyu çok fazla hareket olmadı. Ama oldu mu tam oluyordu. Klipse kalamar zokası da taktım. Kalamarı yem olarak kullanmak için Bilader de zoka aldı. Kolay iğneden düşmediğini bir önceki avda öğrenmişti. İlk kalamarı da o yakaladı. Kalamardan yem olmaz yemek olur diye yalvarsam da bana vermedicyrr Ama Rabbim kısmet etti ve 3 tane de ben yakaladım.

Kıvanç Hoca daha 2.tekne avında olduğundan iğnede kıpraşan balığı (affına sığınarak) yeni gelin gibi tutuyor:laughing: Dülger balığını tenkenin yanına getirdiğinde bu ucube de neyin nesi dedi. Ben bunu hayatta yemem ve ellemem dedi. Seksi balıkçı kovamın içine atarken neler kaçırdığını anlatıp anlatmamakta kararsızdımhihi

Öğleden sonra saat 15 e kadar tek tuk kopes ve izmaritin arasından İri karagözler geliyordu. 12 - 15 saatleri arasında sadece Kıvanç Hoca 4 adet İri mercan alabildi. Diğer kadroda tık yok. Dülgeri bana verdi ya Allah ona daha çok versinmrsparkle

Artık akşam suyu için yerimizi alalım dedik. Gün boyu akşam suyu için beklentimiz yüksekti. Bu mevsimde İri Çupralar vermeliydi. İlk olarak bana gelen iri Mercan (fotoğraf çekilirken farkettik antenli mercan) hareketi başlattı. Arka arkaya Antenli Mercan, Çupra, Sargozlar; hepsi de biribirinden iri hepsi de çok hareketli. Saat 17:30 a kadar 5-6 şar parça iri balıkla(tanesi ortalama 500 gr) avı sonlandırmaya karar verdik.

Gün boyu Karagöz, Mercan, Antenli Mercan, Dülger, Kalamar, Çupra, Sargoz, Istakaroz, Adabeyi, Kopes, Hanos, İsparoz, İzmarit gibi rengarenk, çeşit çeşit balıklar yakaladık. 1 metreden büyük bir adet köpekbalığı iade edildi. Küçük boy onlarca mercan da yara almadan bir sonraki avlarda buluşmak üzere geri gönderildi.

Acaba nedir diye herkesi heyecanlandıran, görünce hayal kırıklığına uğradığımız köpekbalığı. Yanımıza gelen bir tekne bunun yarısı kadarını alıkoymuş. Yiyeceklermiş:hungry:

Uploaded with ImageShack.us

Dülger, seksi balıkçıı kovamı şenlendirdi:D

Sargos u çupra sandıktı en başta. Herkes havalarda:laughing: "Anaaa bu sargos ya leeeeen" kilo civarı balığın hevesi kaçıverdi:laughing:

Kalamardan yem değil yemek olur diye biri biladerin kulağına fısıldasın:D Sargos benim yakaladığımın tıpkısının kendisi. O daha irisini yakaladı ama kayıtlara geçmediği için bununla kendisini onore edelim:laughing:

Geçen hafta ki avımda yakaladğım kalamarı -ayıptır söylemesi- bir pişirmişim ki herkes parmaklarını yedi. Ev halkı kalamar sipariş etti. Tekne de herkes "Çupraaa" diye evren e enerji yayarken ben "kalamaaaar" diyordum. Bundan böyle en favori avım olacak. İnşallah hep nasip olur. Bilader de vermedi yem etti caaaanım kalamarıbanghead

Fotoğraf çekmek için seksi kovamdan çıkan Dülgerin seksi kovamın rengine dönüştüğünü görünce ona saygım daha da arttı. Demek renk ile kamufle olabileceğini sanmışsa garibim:laughing:

Mercanlar gelmee başladıııııı. Pembe pembe gönlüm sende:cool:

Bunlar benim kovama girenler ve evime gelenler. Yaklaşık 3,5 kilo kısmetimize düştü. "Poşet Katili" isimli sahtem 11 cm dir.

Perşembeye kadar kiminle ava çıkacağım diye plan yapıyordum ama pazar günü kime kısmet oldu! Boşuna dememişler Balık işi nasip işi. Herkese daha güzelleri Rast gelsin.

Saygılar,,,

2. greeneyess

greeneyess volkan

Favori Kamış:
    ALBA STAR BLUEFİSH 420
    Favori Makine:
    Spro Super Caster 460fd
    En İyi Avı:
    levrek 50 cm,minekop 45cm , zargana 65cm
    sinan hocam tebrikler gerçekten dolu dolu bir rapor olmuş. sayende dülgeri ilk defa duydum ve gördüm çok ilginç gerçekten. böyle tekne avlarını görünce insanın tekne alası geliyor :)

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Sinan, çeşit balıklar ve zevkli bir av olmuş. Nasip işi bu işler... :)

4. elixer

elixer Ahmet

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore
    Favori Makine:
    SA Fliegen
    Çok güzel av olmuş tebrikler

5. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Bir de "Kıyıdan böyle av yapsam, tekneyi bırakırım" diyordun :) Sen boşver o işleri de; bana kalamar yakala, ben de sana çipura :D

Çok güzel bir rapor ellerinize sağlık :)

6. Uğur09

Uğur09 Muammer

Favori Kamış:
    Mitchell Mediterranee 430 Surf
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer nose pover
    En İyi Avı:
    740gr ve 480gr.(2)'si aynı anda ÇUPRA
    Tebrikler keyifli av olmuş afiyet olsun...:thumb: Bende Cumartesi sabah Altınoluk kıyıdan surf takımıma takılan 1 adet takribi 50-60cm. civarı bir köpek balığını suya iade ettim... Yaşadığım heyecan anlatılmaz...reeling Hayatımın levreği geliyor sandım...banghead

7. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Hocam tebrikler, iyi ki de iptal etmemişsin bak tekneyi, bayağı bereketli geçmiş. Tekne için değil ama kıyı için İnşallah bi organizasyon ayarlayalım. Bizim sıkıntı benden kaynaklanıyor. Eşim hafta sonu çalıştığında çocuk bakmak zorunda kalıyorum, ya da misafir olunca yardım etmek durumundayım. O sebeple tamamen şans eseri balığa çıkabiliyoruz.
    Genelde de son gün ya da bir gün önce gidip gidemeyeceğim belli oluyor. Özkanda ben ne zaman gidecek olursam o zaman gidiyor normalde onun zaman sıkıntısı yok :) İnşallah seninle de denk getireceğiz :)

8. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dülger -bence- çok asil bir balık. Yakalandığında asla mücadele etmiyor. Kovanın içine koyduğumuzda oraya buraya kendini vurmuyor:D Ayrıca denizin en lezzetli balıklarından biridir. Sana da rastgelsin inşallah.

Nasip kısmet gerçekten de. 1 hafta önce tekne avı yapmış olmama rağmen sayenizde bir daha yapmak nasip oldu. 2 hafta üst üste tekne bayağı bir tuzlu oldu:D Olsun yaşadığımız zevk paha biçilemez. Birlikte daha güzel avlara.

Teşekkürler, dahası sizlere rastgelsin.

Çipurayı kim ister kalamar varken:D Tekne duzlu kaçyor her hafta her hafta:D Bak bakalım İzmir bölgesinden senin yaptığın gibi kıyı avları yapılıyor mu? Biz kıyıya genelde çay içmeye gidiyoruz. Balıksa denk gelirsemrsparkle İnanmazsan Volkan a sor:D

Zaten önemli olan heyecan yaşamak. Hayatının Levreğini yakalasan ne olacak, sonu tuvalette bitecek:D

Hava gerçekten çok uygundu. Dalga filan yoktu. Teknemiz de 8,5 metre, küçük sayılmaz. Keşke ayarlayabilsekte sizinle gideblseydik. Sezon bitiyor zaten, Ocak girdi mi tekne avları stop. Nisan Mayıstan önce gidilmez bir daha. Yapalım bir kıyı avı, ayarlayınca bana bir mesaj geçin gelmeye çalışırım. Hanımla balık problemim yok çok şükür. Ben de geleyim diye mırıldanıyor genelde:D Benden önce Levreği o yakalar diye kıyı avlarına götürmüyorum:laughing:

9. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Sayemizde mi? :confused:

Kim dedi tekne ayarla diye Sinan hocam.:confused: Kendin ayarladın, sonra bizler zamanı uyduramayınca zaten balık ta çıkmıyormuş falan dedin. Bizde daha sonra yapalım dedik. :D

Bence senin zaten çıkasın varmış.hihi Şimdi eve gidipte ay sonunu nasıl getirecem diye düşünürken suçu bize atma. :D:D:D

Tatlı tatlı yemenin acı yellenmesi olur derler. :D
    Bak güzel de balıklar tutup rapor açmışsın. :D:D:D

Biz rapor bile açamıyoruz. :p hihi hihi
    8 saat kıyıda titredik gine. :laughing:

Haber versen tekneyi iptal etmediğini, adam aradığını, Serhat abiyle 2 kişi gelirdik bu hafta, tekne aradık yaldır yaldır. :rolleyes:

10. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Yav siz ne dertli adamlarsınız :D Orada tekne de mi bulamıyorsunuz :p :p :D

11. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:

Evet Hafta boyunca balık çıkmamış. Aslında gün boyunca da çıkmadı. Akşam suyunda 1 saatte aldık çoğunu. Ben zaten gelecek hafta Cumartesi yer ayırtmıştım. Ama Kaptan Bu Pazar günü de boşum diyince Pazar a gidelim mi diye özelden yazdım. Yasin Cumartesi gece Misafir gelecek demişti. Belki Pazar olur diye sordum. Yok özkan küçük tekne istemiyor kıyı yapalım filan deyince Organizasyonu onlara bıraktım. O ara abim arayınca 07.12 Cumartesi rezervasyonumuzu boş olan bu Pazar a çektim. Öyle hava durumunu göremediğim 10 gün sonrasının planını yapmak bana göre değil.

Para mühim değil. Şaka yapıyorum. Bu yıl 1. sınıf okutuyorum. Geçen yılda 1.sınıf okutmuştum. Ama bu yılkiler saç baş yolduruyorbanghead . İçkim yok sigaram yok haftada bir tekneye 60 tl harcamışım hiiiç koymaz :cool: . Maksat kafam rahat olsun.

Özelden yasin ve sana ortak mesajlar yazdım senden hiç cevap gelmeyince senin de gönülsüz olduğunu düşündüm. Ben Pazar a gelebilirim desen önce size teklif ederdim. 2 kişiye ihtiyacımız vardı. Yasinlerle de başka sefer bir organizasyon yapardık. Zaten anladığım kadarıyla Yasin, Volkan, Özkan, Sinan(Hepsi "n" ile bitiyormuş iyi şiir çıkar bizden:laughing: ) bir araya gelip balık organizasyonu yapmak deveye hendek atlatmak gibi birşey galiba. Sezonu kapatmadan kaptanla bir kez daha randevulaştık. Gidelim bir kez daha. Tam çupra mevsimi. Bu hafta pas geçeyim buzluk balık doldumrsparkle Ertesi hafta havaya göre bir organizasyon yapalım.

Olacak İnşallah, Beraber Trofe balıklarda alacağız inşallah.

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hocam sen ortak mesaj yolladın da, siz aranızda yazışıyordunuz, beni de seyirci babında, sende izle demişsin gibi algıladım.
    Çekirdek çitleye çitleye izledim yazışmaları. Üzerime alınmadığımdan bişey yazmadım hihi . Tahmin ettiğin gibi 4 kişinin buluşması gerçekten çok zor. Herkesin aynı hafta aynı gün boş olması mucize gibi.

Bu aydan sonra tekne avı da çekilmez. Buz gibi havada denizin ortasında titre, bi de balık vurmazsa.... :rolleyes: :rolleyes:

Kıyıdan en azından arabaya kaçıyoruz, çay neyim yapan arkadaşlar var. :rolleyes: :p
    Kıyıdan buluşabilme ihtimali daha fazla.

İnşaallah birgün... :p :eek: hihi

13. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Teknede de kocaman kamara var. Gir içeri yat:D Kaptan her istediğimizde çay kahve de yapıyor:thumb: . İstersen içeri geçer sen demlersin:p Olur olur bir kez daha tekne avı olur. Balık seyrek vursa da iri iri geliyor. Hatırlarsan benim hanımın yakaladığı balıkları. Günlerden tam 1 Ocaktı. Tam mevsimi yani. Yazışmalarda ona ayrı sana ayrı yazmadım ki herkes her yazdığımı şeffaf olarak görsün istedim. Keşke bana uyar filan deseydin. Yada Hep beraber olmasa da parça parça buluşmaya başlayalım diye düşünüp ben sana dönseydimbanghead

14. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    senin kovaya giren pemboşmu oluyor yahuu:D dülgerin 2ci resmini görünce şaşırdım..buda pembeliymiş dedim:D meğersem renk değiştirmişhihi
    nevale bayağı iyi çıkmış:hungry: köpek balığıda bonus olmuş o ava:)
    tebrik ederim..nicesine rasgelesin..

15. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Son zamanlarda okuduğum en keyifli ve bereketli bir av raporu olmuş.Maşallah bol çeşitli bir av olmuş, nasıl bir meranız varmış anlamadım.
    Tüm ekibi tebrik ederim, daha nice bereketli avlar dilerim.
    Volkanın yokluğunda balıkları almışsınız, keşke katılıp makus kaderinide değiştirseydi sayenizde:D

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Abi benim teknede makus kaderim yok zaten.
    Levrekte bi uğursuzluktur gidiyordu ama son zamanda geçen sezon onu da kırmıştım. Bu sezona daha yeni başladık. :p
    Bu sezon daha güzel geçecek inşallah. :)

Hatta ben Yasin'le Sinan'ın makus kaderini kırmaya çalışacam. :laughing:

17. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Topitoş oluyor abi:D Malum tarafından sokuşturuveriyom bıçağı neyin:D Renk değiştirerek kamufle olduğunu bende yeni öğrendim.

Köpek balığı heyecan yarattı. Asil hayvan su üstünde daireler çizmesi harikaydı. İnşallah ağzında kalan iğne tuzlu suda erir gider. Nevale olarak en çok kalamarlara sevindik. Favori deniz yemeğimiz oldu. Yapmasını bilince gerçekten muhteşem oluyormuş.

Mera rengarenk balıklar veriyor maşallah. Aslında Foça, Aliağa, Şakran, Çandarlı arasında gittiğim çeşitli tekne avlarında hep böyle rengarenk avlar yaptım. Demek ki İzmir bölgesi böyle çeşit yapabiliyor hala. Küçük iğne kullansam kopes, izmarit ve isparoz ile doldururdum kovayı. Volkan ile iletişim kopukluğu yaşadık. Yoksa ondan da ayrı bir rapor gelirdi.

Benim at-çekte en makus kaderim avdaş bulmak. Yalnız takılmaya cesaret edebilsem elbet bir tane kısmet olurdu. Avdaşın olayım mı ne olur?:D Gerisi Allahtanmrsparkle