Performansı dikkatli kullanırsan orta düzeyde, ancak dikkat etmezsen benim gibi üç marka ip değiştirirsin. Sonra da kızar makineyi değiştirirsin
çok teşekkür ederim.sizlerede sağlıklı bir hayat dilerim.bütün yorumları okudum arkadaşlar çok teşekkür ederim.Deneyimlerinizi benimle paylaşmışsınız.elimde okumanın iki seriside mevcud Süper maxim,nippon super tought,LATEX SUPER SOFT alıp deyim memlun kaldığımdan devam ederim
okuma safina pro,okuma trio S kullanıyorum,aslında nippob ghost haksızlık etmeyim belki 0.23 i iyi değildir.siz bu incelikte kullandınız mı?palomar düğüm en iyi sonucu aldım.diğerler düğümlerde biraz yük binince düğümden patlıyordu.
http://www.avmarketi.com/asp/product/142351/SHIMANO-ULTEGRA-INVISITEC-MISINA-150-MT 0.25 mm kalınlığında olanının 1,760 metrelik bir makarası var; fiyatı da İstanbul/Üsküdar'daki balık avı dükkanlarında 45 TL civarında; henüz yeni kullanmaya başladım ve çok beğendim.
Şimdi bir bakalım. Kullanılan misina öyle pıtır pıtır kopacak bir mamül değil. Yeterince sağlam bir misina zaten. Ama kopuyormuş, o halde bir yerde bir sorun var demekki. Tavsiye edilen misinalarda iyi elbette. Ama o sorunun büyük ihtimalle tavsiye edilen misinaları da harap edip koparttıracağını düşünmek mümkün. Yani, başka bir misina almak, boşa masraf etmek olabilir. Alternatif ip misina ama, makine ip misinaya uygun değil deniyor. Fakat makinenin ne olduğuna dair bir bilgi göremedim, belki atlamışımdır. Makinenin ne olduğunu bilmeyince, ondan kaynaklanan bir sorun var mı, bunu bilme şansımız yok. Kamış belki bir şey yapıyordur, buna bakılabilir. Ama daha önemli hususlar, düğümler öncelikle. Islatarak atılacak düzgün bir düğüm yoksa, çoğu misina perişan olabilir böyle. Bence, bir misina tavsiye etmeden önce bu konuya bir kafa yormak lazım.
Ben de tavsiye üzerine şikayet edilen nippon ghost misinadan aldım. Hemde aynı kalınlıkta. Henüz denemedim ama tavsiye edenin görüşlerine güvenirim. Serdar'ın söyleği hususlara bir eğilmek gerek.
İki ayrı makinamda da sarılıydı.Okuma safina pro spa 25 diğeri okuma trio 40s.palomar düğümde atıyordum ıslatarak bu sefer düğümden patlamıyor misinadan patlıyordu.ve fazla esnek geldi,düğümü attıktan sonra biraz elimle zorlayınca kopuyordu. üstüne yine yanlış hatırlamıyorsam 9kg yazıyor.siz bana göre daha fazla tecrübeniz var,bu üstündeki değerler balıkla mucadeledeki gerilmeye göremi hesaplanıyor yoksa.benim gibi agırlık baglanarakmı hesaplanıyor deneylerimde 3kg -3.5kg arasına ulaşabiliyor tabi balık çekerken bu rakam daha da artacaktır.(kamışlar:Okuma safina X 2.40,okuma v system 2.70)
Yavuz bey ben nippon ghost misinayı kötü demiyim çünkü ben avlanma tekniğim ona uygun olmayabilir.Hakkını yemiyelim 9-15gr 9-13cm arası Suniyemle avlanıyorum kalama tamamen kapatıyorum,kapatmazsam elimde ne balık oluyor nede suni yem kayanın altına giriyor,orfozlar çıkmıyorlar.o yüzden sizinin avlanma stilinize uygun olabilir,umarım memlun kalırsınız.
kayanın dibine girince helede kayalara dolayınca misinan ne olursa olsun kesmek zorunda kalırsın bunu yaşamak istemiyorsan 1.orfazu kamışla tutmayıp kasnağa sarılı misinayı atacaksın misinada elinde olacak jandarma gibi bekleyeceksin başında 2.en az 50 yada 60 lık misina kullan 3.kaya vurdumu direk vurur az biraz misina verecen kendisine 10-20 cm kadar sonra zımbayı çekecen yemi aldığından emin olduktan sonra
eğer sorun kayalar ise, sayılan misinaların hemen hiçbiri seni memnun etmez sanıyorum. o işin misinası %100 fc dir. en çok o dayanacaktır. ama bir gün gene kopar. asıl sorun atışa uygun fc bulmak ve fiyat olur. bu açıdan denenebilecek bir üründe, yozuri hybrid olabilir. bu hususta baya iyidir genel olarak.
Aslında kayalar sorun değil,misina aldığında kayanın altına giriyor.zaten girdikten sonra yapacak bişey yok töbe billah çıkmaz kalamasız zorlayarak çektiğim için gerilmeye mukavetmetli olması lazım esnememesi lazım bunlar kafada ögrü ipi canlandırıyor fakat onda da istediğim gibi özgür davranamıyorum hihi dikkat gerekiyor .sağlam,esnekliği az olan,mümkünse bide su tutmayan oldu olacak 24mm olsun idk buna en yakın misinayı arıyorum