öncelikle slm arkadaslar sarma kullanyorum 0.35 mm fırdödüdensonrada 0.35 kullanıom balık daha buraya dün tasın dığımızdan kullandım ama yakalayamadım bunun kalınlıkla alakası varmı
anlatamama ile alakasi olabilir mi acaba eheuh saka bi yana pek bişey anlıyamadım ben anlatmak istediğini.
Oğuz biraz daha açıklayıcı olabilirmisin keza bu anlattıklarınla bir yorum yapmak mümkün değil. Hangi balık hangi takım hangi şartlar, nasıl mis,ina 0.35 ten 0.35e fark var biraz daha ayrıntı ver
hani böle sarmadan sonraa bi ip war yaaa o bndee 0.35 biraz daha ince takıyım mı kalsın mıı ipin kalınnlığı yada inceliği balık tutmama etki edermi demek istiormm kusuruma bakmaınn daha acemiyim
ipin kalınlığı yada inceliği balık tutmana etki eder oğuz. Tuttuğun balığın boyuna direnişine göre, farkeder. Yalnız ipten ipede farkeder, kaliteli ince ip kalın ipin yaptığından çok daha iyi iş yapabiliyor. Yani sen çok temel bir şeye çok genel bir cevap istiyorsun. Evet ipin kalınlığı etki eder. Yani oğuz bu nasıl bir takım hangi balığa atacaksın bunları söylersen daha mantıklı cevaplar alırsın.
oğuz kardeşim öncelikle hoşgeldin.. önce tanışma bölümüne bir konu aç ve kendini bir tanıt. daha sonra formu iyice bir dolaş.. oldu da aradığın cevabı bulamazsan usul ve adaba uygun olarak, türkçemizide düzgün kullanarak danışman gereken arkadaşlarımıza danış. sanırım sana yardımcı olacak bir çok kişi olur. harfleri gereksiz yere uzatarak cevap süreni kısaltabileceğini zannetmiyorum. sevgiyle kal rastgelsin.
Oğuz Merhaba, sitemize hoşgeldin. Adını ve katıldığın yeri yazmışsın, teşekkürler Yalnız yaşını yazmayı unutmuşsun. Onu da yazarsan ve arkadaşlarımızın dediği gibi hangi balığı tutmak istediğini de yazarsan, çok geniş bilgi alabilirsin. Hem de yeni taşınmışsınız. Güle güle oturun. Etrafı tanıdıkça, eminim sen bize daha çok bilgi vereceksin.
oğuz selamlar senin istediğin bilgi kefal için ekmek sarmadan mı bahsediyorsun yani kıbrıs takımı öncelik ile bunu bilelim yada makineye sardığın misinayı mı soruyorsun
evet hemşerim bende marmarisliyim.şimdi anladığım kadarıyla sen kefal yakalıycaksın biliyosun marmariste zevkli bir balık avı yok.genelde oranın kefalleri ufak olur tabi sen gezi teknelerinin yemlediği kefallere gitmiyorsan.bu yüzden 0.20 yada 0.24 kullanman makuldür ayrıca iğneleride ufak tutmalısın 9 numara çapraz olabilir.oranın denizi berrak olduğu için ne kadar ince kullanırsan o kadar yararlı olur..
Kalınlık genel anlamda pek etki etmesede bazı "tırsak" balıklarda tabii ki etkilidir.Hang,i balığa hangi şartlarda yakalamaya çalışmanla ilgili olay.O yüzden arkadaşlar cevap vermede zorlandılar bazı balıklar misinayı görünce korkup kaçarlar,bu balıkta incelik kalınlık önemlidir..... Çoğu balık için 0,35 normaldir.Tabii yakalayacağın balık büyük olursa tutupta 0,15 yada 0,20 den beden yapman sakıncalı olur,sert darbe atan balık koparır onlarıda. Sen hangi balık için takım yapmaya çalıştığını söyle ,arkadaşlar yardımcı olur....
18 lik misina tavsiye ederim.çok ince dersen 20 yi kullan.daha kalını ters düşer. ama gövdeyi 30 ile yaparsan hayırlı olur