01-02 Eylül 2011 Altınkaya Sazan Avı

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında jakabo55 tarafından paylaşıldı.

1. jakabo55

jakabo55

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    1.9 kg Turna
    Şehir dışından gelen misafirimize vermiş olduğumuz söz gereği Bayramın 3.günü Tuttuk Altınkaya'nın yolunu...
    Aslında önce başka bir gölete gittik,bayram oluşundan mütevellit inanılmaz bir kalabalık vardı.Bırakın kamp yerini olta atmak ne mümkündü !!!

Altınkayanın da kalabalık olduğu duyumunu almıştım,fakat alanın geniş olması mutlaka bir yer buluruz diye düşündürtürüyordu.

Sabah 4 civarı yola çıktık,yaklaşık 3 saat sonunda kamp kuracağımız bölgeye geldik ama malesef konaklamayı düşündüğümüz kafamızdaki 4 yer de doluydu...Ama ne doluluk, bir kampı 2 ye 3 e bölüp oturanlar olmuş.Mübalağa etmiyorum en az 15 araba gördüm...
    Farklı yer aramaya koyulduk,her gittiğimiz yer acaba burası boş mu deyip gözün gördüğü yere gelene kadar bir umutla ilerlerken her defasında yeni kampçılarla karşılıyorduk.

Sakarya,Tokat,Amaya plakalı araçlar da revaçtaydı !!!

Nihayet yaklaşık bir 10 km daha dolanıp ( yaklaşık 1 saat ) boş bir yer bulduk kendimize.Görüntü harikaydı, 5 saattir yolda olmanın verdiği yorgunluğu unutup hemen yerleşmeye koyulduk.Oltalarımızı suyla buluşturup istrahat etmek üzere gölgeliğimizin altına uzandık.Aşağı yukarı 3 saat ne zil sesi duyduk ne de Ömer abi patentli taşların düştüğünü görmedik...
    Bu işte bir terslik var düşüncesiyle keşfe çıktığımda gördüğüm manzara hayal kırıklığıydı...
    Tüm oltalar takılmıştı...

Bütün ekip yeniden kolları sıvadık daha farklı biçimlerde daha farklı yerlere bu sefer attık oltalarımızı.

Hareket bereket getirir söylemini doğrularcasına atıştan hemen 10 dakika sonra ilk balığımızı aldık...Sonra fırtına çıktı :) ,Gölgeliğimiz uçtu :) , oltalar karıştı :) ...

Maksat hobimiz olduğu için tüm bu olumsuzluklar da bu hobinin bir parçası olduğundan moralimizi bozmadık yine toparlandık yeniden yaptık takımlarımızı...

Gece müthiş soğuktu,gündüz ile gece arasında yaklaşık 20 derece fark var...
    Akşam 9 dan sabah 6 ya kadar ara ara vuruşlar aldık ama klips mağduru olduk.Klipsler azıcık bir mukavemette açılıyordu.Yani bu yüzden yaklaşık 8-10 balık kaçmıştı.Tuttuğumuz balıkları bu klipslerle tuttuğumuza göre oltaya gelenlerin daha büyük olduğunu kestirmek zor olmasa gerek.

Sabah 6-9 arası 5 adet daha balık aldık ve afrika sıcağını andıran sıcaklığa dayanamayıp avımızı sonlandırdık.

2. metrocarşısı

metrocarşısı aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    94 cm 6 kg turna
    tebrikler güzel av olmuş

3. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Mitchel atlantis 390.lineaeffe oyster 390 albastar leo 350
    Favori Makine:
    Mitchel armada 7000.Lineaeffe rapid carp 65 albastar kk 70
    En İyi Avı:
    10 kg aynalı sazan 17 kg yayın 3.5 kg alabalık
    tebrik ederim güzel balıklar daha büyükleri nasip olsun birdahaki sefere bu avlağa gidersen 4. resimde sagdaki cok beyaz görünen bir burun var kucuk bir bolumu görünen o burun da sagına soluna acıgına dene oradan balık cıkar resimde tam göremiyorum ama sagtarafına dogru bir koy var sanki guzel balık yapar o burun koyun iclerine dogru acıgına dogru dösersen oltaları iri balıkta cıkar ordan.

4. halit

halit HALİT DEBBAĞ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin 10-40g kamış 240cm
    Favori Makine:
    spro dxi 430
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan 4,5 kilo turna
    tebrikler güzel rapor.

5. nevzat42

nevzat42

Tebrikler çok güzel sazanlar.Sizce mahsuru yoksa olta düzeneği ve yem hakkında bilgi verirsen sevinirim.

6. jakabo55

jakabo55

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    1.9 kg Turna
    Herkese teşekkür ederim öncelikle...

Yem olarak mısır ve renkli boncuklar kullanıyoruz.Bununla beraber bazı takımlara da levrek gelme ihtimalini de gözeterek gümüş balığı takıyoruz.

Son zamanlarda silikon sahte balıklarla da iri sazanlar alan arkadaşlarımız oldu , atçek tarzı şeklinde kullanılmıyor silikonlar,gümüş balığı gibi kancayı sırttan iki şekilde geçirerek kullanılıyor.(kafa karıştırmasın diye açıklama yapayım dedim )

7. BarbarosTUGRUL

BarbarosTUGRUL Barbaros TUĞRUL

Favori Kamış:
    Remixon Prestige
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    Turna 62 Cm. 2,1kg
    sazan ayrı bır keyfdır ya

8. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Nereden baksan herbir sazanın boyu en az 60 cm var. (mı?)idk :confused:

9. jakabo55

jakabo55

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    1.9 kg Turna
    Yani ?

Balıkların boyu limit üstü sn ballı ...

Ne ima etmeye çalışıyorsanız açıkca yazarsanız tartışabiliriz.6 Saat yol yapıp gidiş dönüş 12 saati gözden çıkarıp yaklaşık 40 kg balık alabilecek kadar masraf yapmayı sorun etmeden gerçek manada amatör bir ruhla av yaptığımız için vicdanen çok rahatım.

5 Kişi balığa gidip 8 adet balıkla dönüp limit sınırlarını zorlayan en az 30 tane balığı salma delikanlılığı yapacak kadar da cömertimdir.Umarım anlaşılabilmişimdir.

Tek satırlık laf sokma amaçlı yazınız için de ayrıca teşekkür ederim.

10. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Abim kızma, soru şu:;)

O sazanların boyu kaç cm?

Ha iyiniyet; evet olabilir.:)

Ben 60 cm. sandım, Sen de ki, hayır 70 cm. dir. Belki de 25 cm. nerden/nasıl bilelim? Nasıl karar vereceğiz, herhangi bir belirleyici ölçü yok.:rolleyes:

11. jakabo55

jakabo55

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    1.9 kg Turna
    Abi benden büyüksünüz ve sitenin eskilerindensiniz, saygısızlık etmek istemem.Ama direk bodoslama eleştirel bir tek cümle yazınca insan ister istemez bozuluyor.Balıkların boyunu belirleyici bir obje yok doğrudur,ama bu işle azıcık ilgili biri bile bunların 40 cm den büyük olduklarını anlayabilir.Siz de anladınız,anlamamış olma ihtimalinizi düşünmüyorum bile, ama neden daha büyük değil diyorsunuz ? Keşke daha büyükleri gelseydi de tutsaydık,burada da raporlayabilseydik.

12. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Keşke daha büyükleri de gelse ve tutup, ölçülendirerek raporlasanız. Rastgelir inşallah.;)

13. roster

roster hayati

tebrikler güzel av devamın dilerim

14. yakamoz7077

yakamoz7077 DURMUŞ Ç

Düşünceler yazılarla hasılda hayat bulmuş öyle.:D
    Bir roman okurken sanki olayları yaşıyormuşcasına heyecanlanıyorum, birde burada av raporu okurken. seviyorum bu siteyi...:)

15. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Bizler de bu siteyi seviyoruz da;

Sn. Durmuş beg "Ne ima etmeye çalışıyorsanız açıkca yazarsanız tartışabiliriz.":cool:

Fatih'i kızdırdım mı yine acep?:eek:
    :D :D

16. yakamoz7077

yakamoz7077 DURMUŞ Ç

imaa ?? bişi ima etmedim içimden geçenleri yazdım sadece. siz ne gibi bir ima sezinlediniz merak ettim doğrusu ?? hihi

17. ugrerdl

ugrerdl uğur

av çok güzel tebrik ederim

size bi kaç sorun olaçak altınkaya barajında tutulaçak yer tarif edebilrmisinz bende bafralıyım fakat gitmek nasip olmadı barajın sağ taraftanmı sol taraftanmı gitiniz barajkapaklardan sonra ne kadar mesafe gidmemeiz gerekir bilgi verirseniz çok yiyi olur teşekkürler