Yer: Ankara civarı Kullanılan takım: Shimano Exage 40 makine Ugly Stick lite kamış Yem: Muhtelif sahteler ve kaşıklar. Hava Durumu: Güneşli ve rüzgarsız (şu öğlene kadar insanı pancara çeviren türden ) Bir süredir gidemediğim turna avına bugün gidebildim nihayet. Sabah 6 da 2 arkadaşımla birlikte botumuzla Ankara çevresindeki bilinen avlakların birinde olta atmaya başladık. Yavaş yavaş ilerlerken tam buradan geçen geldiğimde almıştım cümlemi bitirmeden iyi bir vuruş aldım. Balığı gördüğümde bi terslik vardı balık gerçekten büyüktü mücadele ediyordu ama makinemin kalaması bırakmıyordu Biri makinemin kalama ayarıyla oynamış maalesef Tam kalamayı gevşetmeye çalıştığım anda çok sert bir kafayla kurtuldu. Çok sık kullanmadığım bir cümleyle anlatmak gerekirse kaçan balık büyük olmuştu. ilerleyen vakitte çok yer denedik. Ben biri 65 diğeri 57 cm olan iki balık aldım. Diğer arkadaşlarımdan biri tam umudunu kaybettiği anda limit üstü bir tane almayı başardı. Diğeri ise maalesef günün şanssız ismiydi. Fotoğraf paylaşmak isterdim ama karaya toplanmak için çıktığımızda ben başka bir işle uğraşırken arkadaşım çoktan balıkların kafalarını koparmış ve içlerini temizlemişti. 7 yaşa altı okurlarımızın olduğunu düşünerek bu fotoğraları çekmedim Şaşırdığım ve bir o kadarda üzüldüğüm bir olayda haziran ayında olmamıza rağmen balığın biri havyarlı çıktı. cyr idk
turna hazıran 20 ye kadar havyar atar hatta ay sonunu bıle bulur bu devlet yetkılılerını asmak lazım nısan başı av yasağını bitiriyorlar turnanın
bu çok değişken aslında kontrol etmesi de zor baya. zaten yasak dönemde pazarlarda bir ton sazan satılıyor kimin umurunda. ben geçenlerde ufak bir avlakta baktım bir yılan ağızında küçük bir yayın ile gidiyor (mayıs ayında) geçen seneden olamaz çünkü çok küçüktü yayın parmak kadar rahat vardı sanırım bir aylık olsa gerek yanı nisan gibi bırakmış yumartayı (tahminimce). fakat soğuk sularda kanımca büyük ırmaklar ve derin geç ısınan sularda halen bir çok balık bırakmamıştır yumurtaları.
) özelliklede üreme mevsimlerinde metrelerce ağ döşeyenleri o yıllanlara vermeyi tercih ederim Ben tuttuğum bir balıktan çıkan yumurtaların vicdan muhasebesini yapamazken Bu insan(!!!)lara hayret etmemek elde değil.
arkadaşım sana katılamıyorum malesef o doğanın dengesini yerine getiriyor emin ol biz insanların önüne geçsek o 100 değil 1.000 yılan olsa biz kadar zarar veremez