02-03 Temmuz baskentli1

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında baskentli1 tarafından paylaşıldı.

1. baskentli1

baskentli1 İsmaiL

Favori Kamış:
    En ucuzu :)
    Favori Makine:
    Honda CBR 600F :)
    En İyi Avı:
    Turna 9,5 KG
    Yer : İç Anadolunun Karlı Dağları Arasında Bir Göl :)))
    Hedef : Aynalı ;)
    Takım : Tek iğneli şamandıralı takım
    Yem : Mısır :) (Boili yaptım ama olmadı sadece mısır)
    Katılımcılar : baskentli1 (ismail) & Oğuz (kasap oğuz)

Pazartesi günü sabahtan açtım dükkanı oturuyorum bir buhran bir bunalım değişik bir gün. Öğleye kadar av videoları konular falan derken vakit geçti öğleden sonra telefon çaldı... Mahallemizdeki kasap Oğuz abi :)

-Napıyosun
    -Abi napıyım oturuyorum öyle sıkıldım
    -Ya sorma dükkandan içeri giren bile olmadı
    -Abi sorma al bendende o kadar
    -Balığa gidek mi?
    -Hadi gidek o zaman :D

Bu görüşmenin ardından ortalama bir saat geçti baktım yoldayız elimizde çay yüzümüzde tebessüm gidiyoruz :D
    Hafta sonu ilk kez boili denemesi yaptım eşim ve oğlum elimize aldık hamurları birimiz top yapıyor birimiz pişiriyor üstümüzde önlük fabrika havasında yaptık hevesle :) Gider gitmez boililerle başladım bir iğne yardımıyla narince deldim bağladım falan ama dağıldı hemen... Baktım uzun sıkıcı işler Oğuz abi saolsun iki takım şamdıralı yaptı hava kararmaya başlamıştı iki de fosforlu ışıklardan taktık başladık beklemeye ;)
    Elime çayı aldım tam gözüm dalmış bir patırdı bir kütürdü bi baksam Oğuz abi oltayla boğusuyor reeling koştum hemen yanına kepçe yine yok girdim suya (çizmem vardı) kıyıya yaklaşan ufaklığı kucakladım aldım dışarı.
    Baya şaşırdım sazan avında sadece dip oltası yada boili ile güzel denilebilecek balık alınır bilirdim. Sonra Oğuz abi bana gösterdi iğneyi görünmeyecek kadar mısırla dolduruyordu :eek:

Sonra sırayla bir o bir ben çekmeye başladık ama ufak tefekti bıraktık hep. Çekiyorum bakıyorum limit falan belki ama ben beğenmedim deyip salıyoruz çok keyifliydi. Bu avlağın sazanları nerdeyse turna gibi ufacık limit sınırındaki balıklar bir tepki veriyor hayret ettim :thumb:
    Gece yarısı olduğunda birden dolunayın parlaklığı zifiri karanlığa ve rüzgara bürüdü etrafı birden yağmur başladı baktık yapacak birşey yok arabaya geçip uyuduk biraz ara ara baktım bakışım gibi aralıklı yağıyor yağmur sonra şafak sökmeye başladı hava buz kıştan kalma bir sabah gibi... Biraz güneş açar gibi oldu biz oltaları suyla buluşturduk birden şamandıra gitti bir asıldım cııır cııır öttü yine makina sonra bir sağa bir sola derken otların içine girdi oltanın ucundaki banghead Pes etmedim kıyı boyunca bir sağa bir sola gidiyorum ve bir hata yapıp otlardan sıyrıldı bende yine suya atladım ve kucaklaştık yine :)

Güneş biraz daha çıkınca öğle olmadan avı sonlandırdık bir baktım resim çekmemişim alel acele bir iki resim çekip eve döndük ;)

Zaman ayırıp okuduğunuz için şimdiden teşekkürler,umarım bir faydamız olmuştur ;)

2. Tebrikler ismail, ne güzel bir av yapmışsınız. Şamandıralı oltayla av bir başka güzeldir. Çok özledim, inşallah ben de yakın zamanda istiyorum.

3. baskentli1

baskentli1 İsmaiL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 9,5 KG
    Teşekkürler Yavuz abi ;)
    Ben şamandıralı oltayla bir türlü barışamamıştım ama zevkini aldım daha pratik daha zevkli daha insancıl ;)

4. "İnsancıl"

Bence de.. :thumb:

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler İsmail, gayet güzel bir av olmuş. Zevkli ve hareketli geçmesine sevindim. :)
    Hayırlı işler, dükkanından müşteri eksik olmasın.

Rastgelsin.. :) Zevkle okunan raporun için teşekkürler... :)

6. baskentli1

baskentli1 İsmaiL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 9,5 KG
    Çok teşekkür ederim ;)

7. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    İsmail kardeşim öceden ayarlanan hazırlık yapılan avlardan ziyade böyle hazırlıksız plan yapmadan ani gidilen avlar daha bir heyecanlı oluyor :) boilinin dağılmasına üzüldüm .

şamandıralı av gerçekten çok zewkli oluyor balığın tüm ağırlığını hissedebiliyorsun daha bir zorlu daha bir mücadeleci oluyor . hele birde o fosforun bir anda kaybolması büyük keyif :)

bundan sonraki avlarınızında bol bereketli geçmesi dileğiyle . Rastgele .

8. baskentli1

baskentli1 İsmaiL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 9,5 KG
    Çok teşekkür ederim dediğiniz gibi o forforun oynaması ve birden kaybolması anlatılmaz bir his inanın çoğu zaman gerçekten nefesimi tuttuğumu hissedip gülüyorum kendi kendime :)
    Birgün balık yemle oynarken boğulacağım da ne zaman :D

9. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    maşallah anlatımda avda çok süper tebrik ederim

10. baskentli1

baskentli1 İsmaiL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 9,5 KG
    Teşekkür ederim,beğenmenize sevindim ;)

11. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    allah korusun dostum . balık yemle oynarken şamandıra battıgında tasmala yeter :)

12. kewmall03

kewmall03 Kemal

En İyi Avı:
    Turna;1,5
    Harika bir av gecirmissiniz İsmail gercekten aniden ortaya cikan avlarin tadi bir baska oluyor;)

13. baskentli1

baskentli1 İsmaiL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 9,5 KG
    Sağol Kemal abi valla öyle bir anda plansız avlar şahane oluyo hava belli değil yer belli değil öyle gidiyoruz ;)

14. Burak16

Burak16 Burak

Çok güzel resimler abi.Tebrikler:)

15. nedim gürler

nedim gürler Nedim Gürler

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    3-4 kg sazan
    Tebrikler, öncelikle limit altıları iadenize, sonra da alıkoyduklarınıza. Ben 2 senedir sazana gitmiyorum. Çok özledim. Fakat sazan çıkan yer bırakmadılar ki ağcılar ve bohçacılar.

16. baskentli1

baskentli1 İsmaiL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 9,5 KG
    Teşekkürler Burak kardeşim daha irileri sana rast gelsin ;)

Nedim abi teşekkürler ;)
    Ufak tefek balıkları çok sevemiyorum onların yüzmesi sevimli sadece ;)
    Ayrıca dediğiniz gibi balık bırakmıyor hayvan herifler ağcılar yetmiyor gibi sazan göletlerine turna bırakma sevdası başladı birde banghead

17. REİS_

REİS_ KADİR CAN

Favori Kamış:
    ALBA-BLUE FİSH
    Favori Makine:
    REMİXON
    En İyi Avı:
    AYNALI SAZAN : 4.700 GR.
    siz böyle yazdıkça ben iç çekiyorum
    1 yıldır doğru dürüst sazan avlayamadım
    13-14 senedir tek oltam şamandıralı göl kamışıydı boy tulumuyla suya girer avlanırdım ve zevki anlatılmaz sadece yaşanır iyi bilirim şamandıranın nasıl bir keyif verdiğini
    hele yanındada kafa dengi bir arkadaş varsa hele birde akşam karanlığında fosforuda takmışsan.. aman sabahlar olmasın dedirten bir hikayesi vardır şamandıranın
    şimdilerde zilli olta diye tabir edilen makineli olta kullanıyoruz henüz kayda değer bir babayiğit yakalayamadım ama nasip artık

avınız oldukça güzel geçmiş tebrik ederim..

18. odemisli

odemisli ilker

Favori Kamış:
    albastar
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    her av iyidir. :D
    abi sonunda keyfini çıkarmışşın. bende en son yazdıklarından sonra balıkçılığı bırakacaksın sanmıstım. harika olmus şamandıra gercekten en keyiflisi ama göz sağlığı acısından sakıncalı :) butun gün o şamandıraya bakmak gözleri mahvediyo ama en güzeli işte tekrar tebrik ederim

19. badbass

badbass murat

Güzel av olmuş tebrikler.Şamandralı avın tadını hiç bir şeye değişmem.mrsparkle

20. baskentli1

baskentli1 İsmaiL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 9,5 KG
    Bende genelde zil kullanırdım o bir anda oluşan çınıltı beni benden alırdı ama şamandıralıda daha aktif oluyoruz sevdim ;)

Ya hiç sorma turnayla hala bir hesabım var :D Şimdilik bunlardan hırsımı aldım :)

Teşekkür ederim ;)