02.08.2009 TAHTALI Göleti (SAZAN)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında KEMAL_25 tarafından paylaşıldı.

1. KEMAL_25

KEMAL_25 KEMAL

meraba arkadaşlar öncelikle herkesi selamlıyorum...

Sizelere bol balıklı bir rapor vermek isterdim ama malesef sıfır çektik. Nerede yanlış yaptık bilmiyorum ama iki gün önceden hazırlık yaptık boili hazırladık mısır kaynattık kuzu yemi aldık ama balık tık bile demedi.
    Bu 3. gidişimiz bundan öncekilerde limit altı balıklar tuttuk o yüzden onlarda da sıfır cektiğimiz için rapor vermedim ama şimdi yazmak zorundayım çünkü Tahtalı göleti balık vermiyor yani orda kiloluk balık tutulduğunu bilmesem suda balık yok dicem sanki biri suya siyanür atmış tüm balıklar telef olmuş ya bir tane bile mi vurmaz abimle birlikte 8 dip oltası attık boili ve mısır takarak kuzu yemi ve kaynatılmış mısırla cumartesi akşam başlayıp ertesi gün öğlene kadar saat başı yemleme yaptık ama kücük balık bile vurmadı işin ilginci etrafımızda olanlarda bişey tutamadı yanlızca bazı bohçacılar solucanla el kadar balık tutuyodu onları saymıyorum.

Bilmiyorum arkadaşlar nerede yanlış yaptık ama 3 haftadır hüsran balık malık yok anlayamadım sizlerle paylaşmak istedim belki bir fikri olan vardır diye?

Herkese selamlar saygılar....

2. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    usta, yalnız değilsin merak etme. bizde her zaman güzel balık aldığımız avlaktan bu sefer kocaman bir "0" ile döndük. sebebini anlayamadık ama hiç vuruş alamadık. yemlemenin kralını yaptık. sanırım balıklarda bir terslik vardı. sazan tutamasak bile kasna hiç boş bırakmazdı oltalarımızı. ama kasna bile vurmadı. umarım gelecek haftalarda balıkların iştahı açılır.

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Erzurum'da da durum aynı. :rolleyes:

Bir farkla:

Cumartesi günü 15 irice kasna, 3 gökkuşağı. Pazar günü aynı yerde sadece 1 kasna. -o da geri salındı-

4. okyar5

okyar5 okyar kahraman

Favori Kamış:
    D.A.M ve Remixon kamış
    En İyi Avı:
    120 cm yayın ve 45 cm dağ alabalığı
    nuri abi sanırım havanın durumu çok önemli.zira cumartesi yağışlıyıdı pazar ise güneşli.Bu arada raporu vermemişsin abi..

5. KEMAL_25

KEMAL_25 KEMAL

Valla hava durumunu bilmem ama 1 temmuzdan beri 3. sefer gidiyoruz 0 la dönüyoruz su da biraz cekilmiş ama balıklar nereye gitmiş anlamadım....

6. aydın karakaya

aydın karakaya Aydın KARAKAYA

En İyi Avı:
    sazan 12 kg
    Kemal kardeşim bu senin moralini bozmasın,sazan böyle bir canlı (özellikle 2 kg üzerleri) davranışları her avlakta farklılıklar gösterebiliyor.Geçen yıl temmuz ağustos aylarında sıfır çektiğim avlakta ağustos sonunda çok güzel balıklar almıştım.Ay sonuna doğru tekrar dene derim.

7. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Okyar, rapor işlerinden Murat sorumlu.
    O el atmayınca maalesef. :eek:

Her neyse, gözlerimiz şenlensin bari:

8. kral-ozcan

kral-ozcan ömer

En İyi Avı:
    7kg turna 100 cm ve 10 kg aynalı sazan
    Bizdede durum aynı.gıttıgımız avlaklarda balık hıc vurmuyor.mesela boluda gecen gunlerde yayınlamıs oldugum raporda 2 gun hıc balık vurmadı.o kadar yemlemeye ragmen 2 gunde 1 tane balık aldık.suyun uzerınde atlayan 4 tane balık gorduk sadece.ne gece vuruyor ne gunduz.Bu sene balıklarda bırseyler var sanırım:confused:

9. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    Aynalı sazan 6,350 kg. lık. Gökkuşağı alabalığı 2,900 kg.lık.

Birde sitem ediyor bari önceki hafta bin bir zorlukla zirvelere tırmanıp birini kaşıkla birini tırıvırı ??? ile aldığım balıkları göndereyim de gözünüz bayram etsin.Balık tuttuktan sonra aracın yanına döndüğümde az kaldım ağlıyım.Çünküi gittiğimiz yer yayla idi ve yaylada otlayan inekler benim arabayı görünce kaşınmak istemişler..Arabada çizilmeyen yer kalmamış.ön sinyal kırım birkaç yerde de hafif ezikler :(:(:(:(:Şimdi dersiniz tırıvırı yasak değimli evet yasak olduğunu biliyorum.Ancak göl etrafını gezerken bir balığı kafası suyun üstünde kuyruğu altta duru vaziyette görünce yakında olduğu için kaşıkla şunu bir çekeyim dedim kaşığı attım hemen yanına düştü ben çekip yeniden atmayı tasarlarken baklım balık geliyor sudan çıkardığımda balığın tırıvıya dolanmış olduğunu gördüm Tırıvırıyı kesip atayım derken balığı elime aldım canlı tırıvırıyı kestim attım balığı da livara attım ertesi gün yine tırıvı ile balık oldım bu siraz idi oltam suda idi yemek yerken oltam birden haydi etti .Kalktım aldım oltayı elime yine tırıvırıya takılmış bir balık bu balıkla ilgili bilgileri bizim nuri tırıvırı ile mücadele konu başlığı altında zaten anlattığı için onun resmini koymuyorum
    ortadaki balık tırıvırı ile çekilmiştir.
    soldaki benekli bizim erdemin kaşığına düştü.sağdaki de benim kaşığa düştü yaklaşık 10 dk mücadele ile erdemle birlikte aldık

Son düzenleme: 3 Ağustos 2009
  10. KEMAL_25

KEMAL_25 KEMAL

Öyle olmasını umuyorum sabırla tekrar denicez. sağolasın...

11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Erdem'in yakaladığı güzellik burada.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?p=604626#post604626

Güya iş yaptın, iki tane küflü fotoyu koymak marifet değil. İyi bak, bak da abinden öğren nasıl olurmuş.:rolleyes: (gerçi bana abi de demiyorsun ya?:( )

GÜZELLİK.! :D Senin yakaladığın güzellikte işte bu,

12. ubujavine23

ubujavine23 mehmet

En İyi Avı:
    220 kg geyik balığı 1150 kodiak balığı,617 kg domuz balığı
    kemal kardes avlandıgın bolgede takımları nekadar acıga ve ne kadar derınlıge atıyosun ve avlandıgın bolgenın suyunun ıc yapısını yanı suyun altında arazı uapısı hakkında bılgın varmı bunlarda balıgın vurmamasıyla alakalı bı durum benım avlandıgım yerde ufak ufak vuruslar oldu arazı yapısı cok onemlı bı faktor mesela kayalıklı bı yerde avlanıosan sansın cok dusuk agaclıklı ve calılık alansa da av yapma olsılıgın dusuk av yaparsın ama duz ve topraklı yanı camurluklu alanları sular cekıldıgınde gozlemle aradakı farkı goruceksın sazan oldugu yerde durmuo bılıosun gezıcı bı balıktır bı kere av yaptıgın yer bır daha av yapacak dıe bı kaıde yok suyun alt yapısını da gozlemle bu cok faydalı zaten yaz ayındayız bahara dogru suların en cok sekıldı gı donemlerde avlagına gıt ve acık duzluk alanları gozlemle..benden sadece bır arkadas tavsıyesı aklında bulunsun dıye soledıgım rast gelsın

13. KEMAL_25

KEMAL_25 KEMAL

Avlağın dibi hafif eyimli toprak, kaya çalı vb. bişey yok 8 olta attık 4ü 20 metre ileri derinlik 6-8 m arası diğer 4ünü 30 -40m civarı attık tam oltaların üzerlerini yemledik ama malesef vurmadı balık kısmet dedik tekrar denicez umarım daha iyi raporlar vermek nasip olur bilgi için sağolasın....

14. TheCloUd_Bursa16

TheCloUd_Bursa16 Özkan küçüK

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    geçtiğimiz sezon aynı durum bilecik-çerkeşli'de bizimde başımıza geldi tek bi vuruş bile alamadık dev gibi sazanlar suyun üzerinde atlayıp durdular bşy yapamadık...zaman yine bu zamanlardı havaların sıcak gitmesi sebebi ile balıklar havyara yatmışlardı çektiğimiz bi-iki balıkta havyarlı çıkmıştı zaten anladık ki balık havyarda o yüzden yeme atlamıyo aynı durum orada da olabilir:confused:

15. fuat44

fuat44 fuat

Favori Kamış:
    Albastar ,Ron Thomson 240cm
    Favori Makine:
    Abu Garcia40.OKUMA AVENGER AV-30 MAKİNE
    En İyi Avı:
    sazan 10 kg,alabalık 3kg
    malatya karakaya barajı içinde bu geçerli temmuzdan ağustosa 3 sefer balığa gittik barajın değişik bölgelerine sıfır çektik insanın canı balığa gitmek istemiyor :( :( :(

16. KEMAL_25

KEMAL_25 KEMAL

Aynen öyle isyan ettiriyo insanı ama biraz zaman gecsin bakalım tekrar denicez balıkcı kolay kolay yılmaz...

17. fuat44

fuat44 fuat

Favori Kamış:
    Albastar ,Ron Thomson 240cm
    Favori Makine:
    Abu Garcia40.OKUMA AVENGER AV-30 MAKİNE
    En İyi Avı:
    sazan 10 kg,alabalık 3kg
    insan ümitle gidiyor daha sonra hüsrana uğruyor yarın balığa gidiyoruz bakalım kısmetimiz ne olacak ............

18. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Kısmette ne varsa, o olur.:)

19. KEMAL_25

KEMAL_25 KEMAL

Rastgelsin kardeşim inş. bol balıklı bir rapor sunarsın bizlere....

Son düzenleme: 6 Ağustos 2009
  20. ubujavine23

ubujavine23 mehmet

En İyi Avı:
    220 kg geyik balığı 1150 kodiak balığı,617 kg domuz balığı
    kaya calı vb bırseyın olmaması cok guzel sazan gunduzlerı dıbe derın olan yerlere cekılır gunduz atabıldıgın kadar derıne at.aksam uzerı bır kac takımı kıyıdan 30-40 metre kadar ılerı at gece ıse butun takımlarını kıyıdan sadece 6-7 metre hadı tas catlasın 10 metre ılerı at cunku baık gece kıyı yapıo benım dayım sadece 3 metre acıkdan ve 2 metre derınlıkden 6 kıloluk sazan aldı ve bu sadece dayımın basına gelmedı avlandıgım bolgede bulunan bır cok balıkcı bunu yapar sende dene belkı bı faydası olur he aksam uzerı oltaları kıyıya cekecegın ıcın kıyıyı bolca yemle koku yayan boılı ler hazırla dedıklerımı uygula bence cunku avlagın musaıt bende daha yenı rapor yayınladım gormussundur belkı sana soyledıgım teknıkle avlanırım kural cok basıt gunduz sazan vaktını daha derın yerlerde gecırır ve gece kıyı yapar aklında bulunsun denemekde fayda var ok hadı bol sanslar