02.10.2011 - Aynalı Sazan

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında RainboW tarafından paylaşıldı.

1. RainboW

RainboW Sertan

Merhaba,

Bu akşam üzeri arkadaşım ile yaptığımız sazan avı....

Avlak: İstanbul
    Yöntem: Kasnağa sarılı 0.40 misina, sazan yayı + 3 adet iğne
    Yem : Hazır sazan hamuru, konserver mısır
    Tutulan balık adedi : 1 adet Aynalı sazan ( 2382 gr )

Her zaman kamışlarımızla gittiğimiz sazan avı için bu kez geç gittiğimiz için fazla teferruata girmemek adına malzemelerimizin hepsini almadık yanımıza. Kişi başı 1 adet el oltası kullanıp göl kenarından kestiğimiz sazları yere sabitleyerek oltaları yemleyip atıp misinayı sapladığımız sazların ucuna gerdirip sabitleyip zillerimizi taktık. Önceki avlarımızda çoğu zaman oltalarımızı atar atmaz ufak balıkların yemleri tırtıklaması sonucu ziller ufak ufak çalardı. Bu kez öyle olmadı bir terslik vardı :)

Tahmini 35-40 dk boyunca oltalarda en ufak bir oynama olmadı. Bu süre sonunda oltalardan 7-8 mt uzaklaşmıştık ki zilin ilk çınlamasını duymamızla oltalara baktığımızda benim misinanın gerilmesi sonucu zilin ileri doğru gittiğini gördük. Tekrarını görmek nasip olmadan misinanın olanca gücüyle aniden gerilmesi ile zil suya fırladı. Hafif yokladığımda balığın oltada olduğu belliydi. Kısa bir süre çek bırak yaparak balığı kıyıya almayı başardık.

Takımları yemleyip tekrar attık bir iki ufak vuruş dışında bir hareket olmayınca havanında kararmaya yüz tutmasıyla toparlanıp evin yolunu tuttuk...

Ava ait 3-5 foto var ama benim olduğum fotolarda avlak çok belli olduğundan buraya eklemek istemedim. Fotoğraftaki kişi arkadaşımdır...
    Avlakları bohçacıların istilasından korumak için ekleyeceğim resimden avlağı bilenler olursa çaktırmasın, bilmiyormuş gibi yapsın :)

Rastgele...

2. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    elinize sağlık
    güzel bir sazan almışsınız darısı bizlere

3. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler Sertan kadeşim, çok güzel az ve öz bir av olmuş.Umarım bir gün bizede nasip olurhooked

4. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Mitchel atlantis 390.lineaeffe oyster 390 albastar leo 350
    Favori Makine:
    Mitchel armada 7000.Lineaeffe rapid carp 65 albastar kk 70
    En İyi Avı:
    10 kg aynalı sazan 17 kg yayın 3.5 kg alabalık
    güzel av olmus az ama öz daha büyükleri nasip olsun. yanlış anlama kasnaklı oltadaki 40 lık misina seni üzebilir makinayla sarılan misina ile kasnak taki misina sarımı aynı degildir makina misinayı yukarından getirir kasnak dibe yakın getirir bir kac defa atıp cektiğini düsün misina sürekli yara alarak gelir büyük balık gelirse misinayı anında bu yara alan yerden kırar kasnakta en az 70 lik misina kulanırsan senin acından iyi olur yaydaki ip yaydan sonra tek köstege 40 lık kulansan birsey olmaz fakat ana beden 40 lık seni üzebilir büyük balık herzaman denk gelmez denk gelirsede kacırmak istemessin keşke deyip pişman olmaktansa tetbirini alman daha iyi olur.

5. RainboW

RainboW Sertan

Güzel dilekleriniz için teşekkürler.
    Dediğim gibi fazla üzerine düşmedik bu avın. Tesadüf ki 5-6 adet kasnak var elimde ve en ince misinalı olanı seçmişim. Açıkçası bakmamıştım misina kalınlığına alırken. Diğerleri 0.60 0.70 mm kalınlıktalar. Bir dahakine dikkat edeceğim :)
    Daha iyileri sizlerin olsun....

6. yakamoz7077

yakamoz7077 DURMUŞ Ç

Tebrikler Sertan abi kısa zamanda kısmetinizi almışsınız.

7. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Güel balık afiyet olsun .. :)

8. aydın karakaya

aydın karakaya Aydın KARAKAYA

En İyi Avı:
    sazan 12 kg
    Tebrikler daha irileri oltanı ziyaret eder inşallah

9. afacan

afacan engin aksakal

En İyi Avı:
    Yeni geldim daha Siftah yok
    mera

Yani bu resme balıpta avlagı tahmin edebilecek balıkçıyı kutlarım )))

10. baskentli1

baskentli1 İsmaiL

Favori Kamış:
    En ucuzu :)
    Favori Makine:
    Honda CBR 600F :)
    En İyi Avı:
    Turna 9,5 KG
    Eline sağlık kardeş ;)
    Ben sazan için gittiğimde kamış kullanıyorum zilide kamışa değil misinaya takıyorum sonra bir sigara yakıp kör olacak gibi zile bakıyorum saatler geçiyor inanın fakına bile varmıyorum :D