arkadaşlar biliyorsunuz cuma günü yarın mersinde hava nasıl olacak diye konu açmıştım,gönderdiğiniz uyarılar için çok teşekkür ederim,ıslanırken ve üşürken hepsi aklıma geldi.Dün sabah 5 te üç arkadaşımla beraber gözümüzü karartıp boğsağa gittik,giderken denize bakıp duruyorduk.Deniz çok sakin gözüküyordu ama bulutlar sizlerin haklı olabileceğini gösteriyordu,boğsakta teknenin yanına geldiğimizdeyse yağmur başlamıştı bile .Biz acaba çıkalımmı çıkmayalımmı diye düşünürken gözümüzü karartttık ve açıldık,daha önceden mercan avladığım ve kerterizini aldığım avlağımıza tekneyle birbuçuk saat yolumuz vardı,giderken sırtı çektik ama arkadaşın tekneye alamadığı tombikten başka bir hareket yoktu.Av yerimize geldiğimizde çok ciddi sağanak yağmur yağıyordu zaten ıslandık ıslanacağımız kadar deyip oltaları indirdik ve ben daha indirir indirmez hayatınızda duyabileceğiniz en güzel vuruşu aldım ve çekmeye başladım,çığlıklar eşliğinde tekneye çıkardığım güzellik yaklaşık 350 gr mercandı,biz yarım saatte yaklaşık 4 kilo balık aldı,bulunduğumuz yeri mersinliler bilir DANA ADASI derler,rüzgar çok esmeye başlayınca adanın arka tarafına geçtik ama orada hiçbir hareket yoktu,saat ikiye doğru artık resmen ıslanmadık yerimiz kalmamıştı ve donuyorduk.O yüzden adaya çıkıp ateş yakalım dedik,tabi dalgalardan dolayı tekneyi adanın kayalıklarına sabitlemek pek kolay olmadı ama bizim kaptan yetenekli doğrusu,adaya çıktık ve kocaman bir ateş yaktık bayağı bir ısındıktan ve kurulandıktan sonra tekrar açılıp yine mercan avlağımıza döndük ve mercanlar hala bıraktığımız gibi duruyordu,ama tabiki mercanlarla beraber başbelası balon balıklarıda vardı,ben bu sefer hazırlıklı gitmiştim,ipek misina ve uzun saplı balon iğnesi kullandım,deniz tekrar kudurana kadar balık aldık ve saat 5 e doğru dönmeye karar verdik,bayağı bir fotoğraf çektim pazartesi günü bilgisayara yükleyip sizlerle paylaşacam,o kadar eziyet çekmiştik ama limanda tartıda 10 kiloyu görünce değdi doğrusu,herkese yaklaşık 2,5 kilo balık düştü kısmerse bu akşam götürürüz,ama bir daha balığa çıkarken forumdaki arkadaşların dediklerini mutlaka dinleyeceğim.