Amin abi çok teşekkür ederim. Sinan hocam çok teşekkür ederim. Benim teknedeki hedefim genelde mercan oluyor zaten, bi de karagöz. Onun için yaz aylarından ümitliyim.
Volkan, meraktan soruyorum, Karşıyaka'da avlanmak niye yasak? Ben İzmir'den ayrıldığım yıllarda körfezin dibi görünmeye hatta balıklar yaşamaya başlamıştı. O zamanlar çok sevinmiştik kokmayan bir körfezimiz var diye. Yoksa yine mi balçık haline geldi?
Benim bildiğim, balıklardaki ağır metal oranının çok fazla olmasından dolayı yasak. Lakin birçok kişi bu durumu çok dert etmiyor ve körfez temizlendi diye düşünüyorlar. Ben gene de tebliğde de açıkça yasak edilmiş bir yerde avlanmayı prensip olarak tercih etmiyorum. Halbuki, Karşıyaka anıt, evime 5 dakika yürüme mesafesinde. Şehir içinde beton yığınının içinde balık avlamak ta pek avcı ruhumu okşamıyor açıkçası
Avcı ruhunu okşayacak ilaç alabalık o da nasip diyelim. Makarnaları alıp evde istif etme abici, karar verince alabalığa gitmeye aldığın günün akşamında haşla, bir güzel de vanilya kattın mı evdekilerin yemesinden de korumuş olursun. Sabah çektiğin zahmetin semeresini alma heyecanıyla seni bu yoldan döndürebileceklere de - misal enişte Serhat- söyleyecek sözün olur. Kararlı olursan alabalığa gitmek ve de avlanmak nasip olur bir şekilde. Yoksa daha çok oyalanırsın, sonu gelmez. Karşıyaka mevzuu; Bostanlı-Üçkuyular konusu mu? Eğer öyle ise tebliğde o bölge yasak kapsamından çıkarıldı oltacılar için. Ama ağır metal demişsin o ayrı, kişinin tercihine kalmış tabi.
Makarnalar istif olamıyor Nuri abicim. Bir sürü çeşit makarna var, gidip benim boncuk makarnamı yiyorlar ilk önce. Ağırdan almam birazda alabalık raporlarının pek olmamasından. Bi ışık görsem tek te olsam gidecem artık. Karşıyaka mevzuu, o mevzuu ama ne zaman çıkartıldı abi, yeni tebliğ mi yayınlandı, yoksa özelgemi çıktı noldu? Bir türlü kavrayamıyorum bu durumları, bi gün terse düşecem sırf bu yüzden. Orkinos konusunda da, Vedat amcadan öğrendik ki profesyonellere de serbest edilmiş diye. Sözde 26 mayısa kadar yasaktı. Biz amatör tekneleri eleştirirken, en azından kökünü kurutmayın diye mesaj verirken!!! Nasıl bu kanunlar değişiyor, nereden değişiyor, neden haberimiz olmuyor? Tebliğ 3/2 deki Harita A9 değişti diyorsun yani, doğru mu anlamışım
Tebrikler Volkan, yine çok keyifli bir rapor olmuş eline sağlık Ayrıca balıksız av raporları ile özüne dönmeyede başlamışsın, dikkat et alışkanlık yapmasın Bencede rutin avların dışında arada farklı avlara yönelmekte fayda var, herbiri yeni bir tecrübe demek, eminim yakında alabalık ve palamut raporlarınıda göreceğiz inşallah, sağlıcakla kal rastgele
Sallamasyon olmuş benimki biraz. Akyaka'yı Karşıyak'a olarak hatırlamış yaşlı beynim, özür dilerim gözüm. Harita A9 aynen devam, yasak yani. Alabalık için kimseden ışık bekleme, sen yak o ateşi ışığı da senden olsun. Belki biz de aşka geliriz yeniden. Gerçi her hafta avına gidiyoruz ancak mevsim geçişleri tatlısularda çok daha fazla hengameye sebep olduğundan pek verimli avlar yapamıyoruz. Ancak oraların suları oturmuştur, mevsimsel farklar çok fazla değildir, verimli olabilir buralara göre.
Teşekkürler İsa abi, ancak rapor balıksız değil. hihi Biz almamış olsak ta tekneden karagöz yakaladık. Alabalık raporu olabilir ama palamut raporu sanmıyorum. hihi Dönüş balığı denk getirirsek onlardan tutarız sağ olursak. Sizlere de rastgelsin.