03.06.2015 Gökala Avım

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında ketdok tarafından paylaşıldı.

1. ketdok

ketdok H

Geceden uyku tutmamış. Saate gözüm ilişiyor bi an: 4:00. Şeytana uysam mı? hihi

Biraz atıştırıp, dinçlik versin diye kocaman bir kahve içtikten sonla hızlıca hazırlanıp yola çıktım. Gece biraz yağmur yağmış, hafif de sis var. Gün doğmadan meraya yetiştim. Kuş ve böcek sesleri, derelerin şırıltısı, sis... Kasvetli bir masalın koynundayım.

Meraya vardıktan sonra yağmur tekrar başladı, ben dönene kadar da şiddetini artırarak devam etti.

Fakat balıklarda bi haller var. Suya indirdiğim yemlere rağbet eden çıkmıyor bi türlü. Etrafında bir iki tur attıktan son uzaklaşıyorlar. Soğuk sular içinde 5-6 saat kadar takıldım. Sinek suya düşer düşmez hamle edip ağzına alan iki tanesini kandırıp dışarı almayı başardım. Lakin av daha çok alabalıkları seyretmekle geçti diyebilirim. Tırıvırı illeti buralara da bulaşmış, ona da biraz moralim bozuldu. Öğleye doğru uyku bastırınca çöpümü toplayıp döndüm evime.

Bu sefer fotoğraflarla kolaj video hazırladım, umarım beğenirsiniz :)

http://www.youtube.com/watch?v=zJEBZGJumYw

Herkese bol ve keyifli avlar dilerim :)

2. yamansukru

yamansukru şükrü

Favori Kamış:
    Shimano catana 180l spin
    Favori Makine:
    Shimano stradic ci4 olacak insallah
    En İyi Avı:
    SAZAN 8 KG
    Tebrikler guzel bir av olmus...

3. ketdok

ketdok H

Teşekkürler, daha güzel avlar sizin olsun..

4. yk71

yk71 Yüksel

Tebrikler... Yine güzel bir anlatım, güzel bir sunum. Yağmurlu havalar genelde balıkları olumsuz etkiliyor. Bir de görüntülerden sanki çiftleşme devam ediyormuş gibi geldi bana. Belki başkası olsa hemen solucanı, kurdu takar alır balıkları.Hiç dikey jig denediniz mi?( Örnek: Kendo baby jig v.b.) Tırıvırının olmadığı yerde yok maalesef. O yorgunluğa rağmen final aşaması ise( çöp toplama) takdire şayan. Devamına rast gelsin...

5. AhmetKurt29

AhmetKurt29 Ahmet Kurt

Favori Kamış:
    Okuma V System 210 cm spin kamış(atarı 5-20 gr)
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV-30 b
    En İyi Avı:
    42 cm Gökala, 33 cm K.Benekli Alabalık, 33 cm İsrail Sazanı, 18 cm Tatlısu Levreği, 15 cm Şiraz
    Ah bide ben tutsam :D Tebrikler abi balıkların yanı sıra doğal ortamda şahane.

6. ketdok

ketdok H

Teşekkür ederim..
    Ben de aslında korktum havyar çıkar diye; çıkmadı, sevindim. Ama yine de bir-bir buçuk ay kadar uğramayacağım buraya. Kavga eden o kadar çok balık çifti gördüm ki; çiftleşme dönemi olması muhtemel, haklısın..
    Uygun bi su bulsam LRF sistemde, özellikle Kendo baby jiglerde gözüm var, ilk fırsatta deniycem:)

7. ketdok

ketdok H

Sen heyecanını kaybetme yeter; balık tutamasan bile doğayla bir olmak hepsine bedel ;)

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Güzel bir doğa, güzel rapor, güzel görüntüler.
    Tebrikler, niceleri rastgelsin. :)

9. ufukmutlutan

ufukmutlutan mutlutan

En İyi Avı:
    65cm turna
    Halil kardeşim,
    her sabah girip senden bir rapor geldi mi diye bakıyorum.Video için emek vermişsin eline sağlık.

10. ketdok

ketdok H

Teşekkürler Ufuk Bey :)
    Elimden geldiğince sık doğada olmaya çalışıyorum, her gidişimde de kısa da olsa bi rapor hazırlamaya çalışacağım :)

11. ketdok

ketdok H

Teşekkür ederm :)