03.12.2012 gecikmiş sarıkanat lüfer avım

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında tehlikeli_29 tarafından paylaşıldı.

1. tehlikeli_29

tehlikeli_29 abdüssamed

Kişi başı 5 kg yada daha da az diyenler balıklarını tartıp avlarına son verip diğer tutanları seyretsinler.Ben ise bunu yapmayıp limit altındakileri salıp avıma devam etmem çok büyük bi yanlış mı ?Bence yanlış olan hiç bir durum yok herkes istediği kadar denizden olta ile avlansalar bile hiçbir sıkıntı olacağını düşünmüyorum ama limitler dahilinde oysa ilk öncelikle denizlerimizde katliam yapıp balılkların yuvalarından beslenicekleri meralara kdr dağıtıp balıklara yönlerini değiştiren ilk öncelikle trol ve gırgır avcılığını bi gözden geçirmek lazım çünkü bir trol günlük olarak en az 4 yada 5 ton balığı rahatlıkla avlar. Daha sonra bu balıkların yarısına yakını çeşitli nedenlerle ya çöpe yada denize geri atılır satamadıkları zmnlarda ilk öncelikle yorum yaparken bunları bi gözden geçirmek lazım. Herkese yorumlarından dolayı teşekkür ederim

2. troster

troster İLHAN

Favori Kamış:
    lineaaffe 15 kilos
    Favori Makine:
    okuma rav2, okuma salina 10000
    En İyi Avı:
    lüfer,istavrit.turna v.s..
    ABDÜSSAMED , isminle hitab ediyorum kusura bakma ve yanlış anlama,birbirimizi tanımasakta..;)
    mevzu trolcüler gırgırcılar değil, biliyorsun..bunu burda nekadar tartışşsanda ,toplumsal bir harekete dönüşmedikçe hiç bir çözüm alamazsın..
    az bır ses çıkar , onuda bastırmak için küçük değişikliklere ağzımıza bir parmak bal çalarlar susarız...
    Tüm teknik tecrübe,avlanma şekline, ve balık boylarına karşı duyarlılığınıda takdir ediyorum..amenna... ama diyorsunki balıkların ufak olanlarını saldım ,ama limiti aştım...işte ozaman bunda bi tezatlık olmazmı ??
    ozaman birde şöyle düşün, fazladan aldığın her balığın binlerce yumurta bırakacağını ??;)
    kısaca şunu diyebilirdin, bu fırsat bidaha gelirmi gelmezmi bilmem, vicdani sirkülerim buna elverdi böyle bir av yaptım...olur biter..

3. tehlikeli_29

tehlikeli_29 abdüssamed

neyse tmm abi haklısın doğru sölüyorsun ama o balıkları tek bir kişi yemedi yani dağıttım zaten çoğunu dağıttım.Böyle konularla fazla zaman yada vakit kaybetmeye gerek yok.