04-02-2013 çanakkale lüfere doydu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında mustafaonur tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Peki sen ticari balikcilikta (sonarli, GPS`li girgir tekneleri) ayda yılda bir kere denk gelinen bir akında tonlarca balık alınması ile bir ay boyunca günlük 5 - 10 kasa balık alınması arasındaki farkı söyler misin bana?

Amator balikcilikta soyledigin durumun ticari balikciliktaki karsiligina tepki veriyorsak, aynisini kendi amator balikciligimizda yapmayacagiz.

Evet, kac tane tutarsa tutsun amatorun baliga verdigi zarar ticarinin verdigi zararin yaninda hicbirsey degil ama bu miktardan ziyade bir prensip meselesidir, anlayis meselesidir, oyle kabul edilmelidir. Amatorluk bu demektir.

Merak etme, bu forumda oyle adam cok var. Biz onlara gercek amator diyoruz.

O halde rica edeyim, 100 tane aldigin zaman rapor acip da millete nisbet filan yapmayasin. Sen gel tadinda avlar yap, yiyecegin kadar tut, raporla, biz de seni alkislayalim...

2. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    breh maşallah kırmışlar balıgı breh breh breh raporun hassı bu dur on numara tebrikler :)

3. silent01

silent01 Erhan Açar

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 270 Spinning, Okuma V System 2.40 10-40gr, Shımano Alivio TeGt 30-60 Tele Spin
    Favori Makine:
    Shimano Sonora 2500 FC, Shimano Hyperloob 4000FB
    Sonarı GPS'i bilmem ben kendi yaşadığımız olayı anlatıyorum sana. Ben henüz ticari balıkçı olupta bir ay boyunca eli boş dönen bi balıkçı görmedim sen gördüysen ona sor farkını anlatsın sana.

Benim eski raporlarıma bakarsan zaten nasıl ve kaç tane balık aldığımı görürsün. Tarihlerine de dikkat edersen ne kadar sıklıkta olduklarını da anlarsın.

Sen bence amatör ruhtan çok, kıskançlık içinde yazıyorsun bunları.
    Demekki burda açılan tüm bol balıklı raporların nispet amaçlı açıldığını düşünüyorsun.

4. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Aynen oyle dusunuyorum birader. Bir seferde 80 tane, 100 tane balik tutan benim nazarimda amator veya sportif balikci degildir. Hele ki o kadar baligi asker gibi dizip resimleyip rapora koyan birisinin derdinin skor ve nisbet oldugu da bellidir.

Amator balikcilik ruhu, hissiyati nasil birseydir, biraz anlatmaya calisalim dedik ama belli ki senin o taraklarda bezin yok.

Sen baligini tut birader, 100 tane tut, 200 tane tut, gozun doyana kadar tut... yiyebildigini ye, yiyemedigini konu komsuya dagit... daha olmadi pazarda sat... sonra gel bana kiskancliktan bahset, ben de sana vaktiyle senin boyun kadar sarikuyruklari, ciplaklari nasil karaya cikarttigimi anlatayim... o zaman belki anlarsin benim baska birseyden bahsettigimi...

5. silent01

silent01 Erhan Açar

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 270 Spinning, Okuma V System 2.40 10-40gr, Shımano Alivio TeGt 30-60 Tele Spin
    Favori Makine:
    Shimano Sonora 2500 FC, Shimano Hyperloob 4000FB
    Eyvallah teşekkür ederim.
    İnşallah size daha irileri daha büyükleri rastgelir ;)

6. maximturka

maximturka mert

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin10-40g,Shimano Alivio AX8000 3,30mt 50-100gr, Lineaeffe ac casting surf 390cm,
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-25 , OKUMA AVENGER AV-55 MAKİNE,DAİWA CROSSFIRE 2500
    zıpkıncı ibo haklı ,
    silent senin raporlarını zevkle okuyorum ve gerçekten taktir ettiğim bir kişisin, çünkü senin raporlarının tadı tuttuğun 2-3 lüferden sonra bu bügünlük bana yeter deyip avı sonlandırmandı. bu raporlarında aslında tutulan yada tutulacak 100 luferden daha çok çıkarılması gereken dersler vardı. akımın olduğu zamanda 10 yaşında ki çocuk bile olta atsa yine de yakalar . burada ki olay kıskançlık olayı da değil , zıpkıncı iboyu tanımam eğer nickindeki gibi zıpkıncı ise ve bu tarz avlanmışsa muhakkak tuttuğu balıklar belli boylardadır .( her nekadar zıpkınla avlananlardan hoşlanmasamda .)
    ama burası özgür bir forumsa herkes düşüncelerini açıklamakta ve eleştirmekte saygı sınırları içerisinde serbesttir.

7. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Kimseyi kırmamak adına 2 gündür yazmadım ama yok olcak gibi değil.Bu rapor gerçekten turnusol ayracı gibi olmuş. İmkan bulsalar tebrik edenlerinde aynı katliamı yapacağını düşünüyorum.
    Öncelikle balığa gittiğimizde kilo kilo,deste deste balık yakalamak içinmi yoksa keyif almak içinmi gidiyoruz bunun ayrımını yapmak lazım.Amaç yakalamaktan keyif almaksa insan yiyeceğinden fazlasını salar. Can alıyoruz arkadaşım keyif almak için, balıksa sadece hayatını idame etmeye çalışıyor.
    Ayrıca insanda önce vicdan olacak, eğer o kesmiyorsa ortada uyulması gereken bir tebliğ var.Tabi bu tebliğ çoğu insan için sadece limit üstü balık tutamadığı zaman geçerli oluyor.
    Kısacası Amatör ruhlu balıkçıyla ''amatör'' balıkçıyı ayıran güzel bir rapor olmuş.

Ayrıca bu yazım kişiye özel değil, zihniyetedir.

8. mustafaonur

mustafaonur mustafa onur

rapor tamamen polemiğe çekilmek ve kapattırmaya çalışan kendince çok dürüst klavye avcılarılarıyla doldu :) benden alabileceğiniz çok güzel cevaplarınız var ama anlayabilcek bir muhattap göremiyorum...
    yapılan bir avın heyecanını paylaşma çabasıydı.hasedi-fesadı-nispeti kendinizde arayın
    bu sitede bunu anlayabilecek bir alt yapı yok

son raporumdur.kendinizi germeye devam edin :)

9. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Ben de yazma dur diye kendimi frenlesemde olmadi:) Sizi hem raporunuzdan hemde pişkinliğinizden dolayı esefle kınıyorum. İyikide son raporunuz olmuş. Bundan sonrakileri düşünemiyorum bile:)

Umarım iradeniz ve vicdanınız ıslah olur da bohçacılıktan level atlayıp balıkçı olursunuz:)

Cevapta geçen bazı ithamlar hem rapor sahibine hemde benzer düşünceleri savunanlara dersem mesaj yerine ulaşır:)

10. Cihan

Cihan Yetkili Kişi

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.