04/05/2011 Kocaeli - Sezonun ilk turnaları

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Vtec tarafından paylaşıldı.

  1. Vtec

    Vtec Furkan

    Mesajlar:
    112
    Şehir:
    Kocaeli
    Favori Kamış:
    Shimano Catana Bx Telespin 2.40 --- Silverstar Elegance Full Carbon 3.90
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 FB --- Ryobi Ecusima 6000 Vİ --- Banax SX 3000
    En İyi Avı:
    5.5 kg Oklama --- 8 kg. Kara Sazan --- 5 kg Rus Kefali
    Merhaba abiler,ablalar ve kardeşler ; :)

    İlk olarak fotoğrafsız rapor eklediğim için herkesden özür dilerim.Gönül isterdi ki avımızı görsel olarak herkesle paylaşayım fakat bir anda karar verilen av telaşesinden ötürü fotoğraf makinemi evde unutmuşum.İşin kötü yanı telefonda düşük pil uyarısı verdiğinden kamerayıda açamadım.Neyse sağlık olsun artık bir dahaki sefere borcumuz olsun. :)

    Sezon açıldığından beri 2 - 3 kez ava gittim fakat havaların hala soğuk olmasından dolayı olsa gerek ne kaşığa nede sahte yeme bir türlü atlayan balık olmadı.Bir süre ara verdikten sonra bugünlerde havalarında ısınması ile dünde hafta tatiline çıkınca hadi bu hafta tekrar gidip bi yoklayayım dedim fakat hava hafiften yağışlı olunca kendi kendime "şimdi mera çamur deryasıdır" diyerekten avdan vazgeçtim.

    Daha sonra içime işlemiş olacakki sabah namazı vaktinde uyanıp havaya baktım ki kara bulutlar sanki biraz açılıyor gibi.Hemen babamıda alıp 5 dk. içerisinde hazırlığı yapıp yola koyulduk.Meraya vardığımızda göletin karşısındaki 1 kişi ve bizden başka kimse yoktu.Geçen sene ki turnaları yakaladığım yere giderek atışlara başladık.İlk 30-40 atış boş olunca hadi kaşıkları değiştirelim dedik ve yeni taktığımız kaşıklar ile atışlara tekrar başladık.

    Yaklaşık olarak 5'şer 6-'şar metra aralıklar ile atışlarımı yaparken 40-45 cm boylarında ilk turna kaşığa vurdu ve sorunsuzca kıyıya aldık.

    Aradan 10 dk. geçti geçmedi yine aynı boylarda bir turnada babamın kaşığa vurdu.

    Daha sonra 10 dk kadar daha avlandıktan sonra yağmur çiselemeye başlayınca hadi toparlanalım artık dedik ve avı sonlandırdık.

    Suların ve havaların biraz daha ısınması ile gördük ki turnalar oynamaya başlamış.Yaklaşık olarak 2 saat kadar avlandık ve bizim için kısa ama zevkli bir av oldu.

    Bu sezon başında bir karar aldım kendi kendime.Bundan sonra yakaladığım tüm turnaları suya iade edeceğim.Dolayısı ile bugünkü balıkların her ikiside bize geldikleri doğal ortamlarına tekrar iade edildi.

    Bu sayede gerçekten avdan çok daha keyif aldım + gönlüm rahat.

    Bu arada turnaları aşağıdaki kaşıklar ile yakaladık , fikir vermesi açısından paylaşıyorum.

    [​IMG]

    Saygılar
     
  2. avcı50

    avcı50 Emre Ünlü

    Yaş:
    37
    Mesajlar:
    330
    Şehir:
    Ankara
    En İyi Avı:
    Sazan 14 KG
    sizi tebrik ediyorum. İşte bilinçli avıcılık bu. Turnaları geri suya iade etmeniz beni sevindirdi. Allah daha büyük trofeler yakalamayı nasip etsin.
     
  3. ovunc41

    ovunc41 övünç karlıdağ

    Yaş:
    42
    Mesajlar:
    1.322
    Şehir:
    izmit
    Favori Kamış:
    Trabucco İridium Distance 4.20 3p,Ryobi Komatsu 3.75 50-150 ,Spro GTPRO 2.40 15-40 3 parçalı spin
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 4000 FA,Shimano Ultegra XSC 5500,Shimano Catana 4000,Ryobi Ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    kiloluk eşkina,1.1 kg mırmır,lüfer vs..
    tebrik ederim herkes bu duyarlılığı gösterse keşke..ah o çamur deryası yokmu beni de bu aralar meradan uzak tutan sebep o dur :)
     
  4. HakanDurgut

    HakanDurgut Hakan

    Mesajlar:
    1.074
    Şehir:
    Çorlu / Tekirdağ
    Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Tebrikler.. sonuçta zevkli bir av olmuş önemli olanda budur..
     
  5. Vtec

    Vtec Furkan

    Mesajlar:
    112
    Şehir:
    Kocaeli
    Favori Kamış:
    Shimano Catana Bx Telespin 2.40 --- Silverstar Elegance Full Carbon 3.90
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 FB --- Ryobi Ecusima 6000 Vİ --- Banax SX 3000
    En İyi Avı:
    5.5 kg Oklama --- 8 kg. Kara Sazan --- 5 kg Rus Kefali
    Merhaba ; teşekkür ederim ilginizden ötürü.Dilerim herkes gönlündeki trofeyi birgün avlayıp doğaya tekrar iade eder.

    Saygılar
     
  6. KorkutAta

    KorkutAta Muharrem

    Yaş:
    56
    Mesajlar:
    914
    Şehir:
    Erzurum
    Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Tebrik ederim, fotoğrafsız da olsa, güzel bir rapor olmuş.
     
  7. simendifer

    simendifer Sennur

    Mesajlar:
    9.177
    Şehir:
    İstanbul
    Off, ne güzel. :) Tebrik ederim, hem saldığınız için, hem de bizlerle paylaştığınız için. :) Sabah saatlerinde öyle bir yerde, şöyle kuvvetli bir nefesi içine çekip, bir de oralarda at-çek yapmak... İşten nasıl firar edesim geldi şimdi anlatamam. :)