05/01/2008 kıyıdan minekop avı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında özgün ceylan tarafından paylaşıldı.

1. dozer1219

dozer1219 Kadir

Tebrikler çok güzel av olmuş.

2. özgün ceylan

özgün ceylan ÖZGÜN CEYLAN

Favori Kamış:
    kamışlı olta takımı
    En İyi Avı:
    8 kilo Minekop, 1.9 çupra
    teşekkürler

Fatih kardeşim teşekkür ederim sizede rastgele:)

3. özgün ceylan

özgün ceylan ÖZGÜN CEYLAN

Favori Kamış:
    kamışlı olta takımı
    En İyi Avı:
    8 kilo Minekop, 1.9 çupra
    teşekkürler

Kadir bey çok teşekkür ederim sizlerede rastgele:)

4. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Bahadır kardesim selamlar. Gerci kayinbiraderinin minekopu bildigini soylemissin ama istersen ben sana ve diger dostlara bir tarif vereyim. Minekop cok kaliteli eti olan bir baliktir. Eti fazla yagli olmadigi icin tavasi iyi olur. Zipkinla avciligi da keyiflidir. Son yillarda azaldigi icin kucuklerine hic atilmamasi ve bunu tum avcilarin prensip edinmesi lazim. Oltacilara sozum tok tabii. Tarif asagida. Herkese afiyet olsun...

Tereyagli Minekop Filetosu
    ========================-
    Temizlenip yikanmis minekoplar hafifce tuzlanir. Bir bardak limon suyuna yatirilir. Arada bir cevirerek 4-5 saat limon suyunda bekletilir. Pisirilecegi vakit alinip kagit peceteyle kurulanir. Unlanir. Kizdirilmis tavada tercihen findik yaginda altli ustlu kizartilir. Kurumamasina ve yanmamasina dikkat edilir. Limon dilimleri kizartirken baligin ustunde tutulur. Kizaran balik tabaga alinir. Tavadaki yag atilir, bu sefer tavada tereyagi eritilir. Tereyagi baliklarin uzerinde gezdirilir. Pismis limon dilimleri kiyilmis maydonoza bulanir ve baligin yaninda veya baliklarin uzerinde servis edilir.

5. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Herkese selamlar saygılar...

Bir süredir sohbetinizi merakla izliyordum. Keyfinize imrenmedim desem yalan olur. Sonunda üye olmaya karar verdim. Kabul ederseniz tabii.. Olta balıkçılarının bu hoş sohbeti, paylaşımı, -hatta belki balıkçılık kültürü demek daha doğru olur- zıpkıncılarda yok vallahi... Ben de olta işini öğrenmeye başlasam mı acaba diyorum. :) Belki başlarda bişey tutamayız ama yeni dostluklar kurarız. Ama oltacılığın kolay iş olmadığını da biliyorum. Neyse...Herkese rastgele...keyfiniz bol olsun...

6. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Özgün bey vallahi bravo. Elinize sağlık mı demek lazım? (Zıpkıncılar pek balıkçılık jargonundan anlamazlar, terminolojiyi artık zamanla öğreneceğiz :) ) Minekop (Kötek) benim de en sevdiğim balıklardan biridir. Avı ayrı zevk, pişirmesi, yemesi ayrı zevk verir insana. Herkese sizin gibi bereketli avlar dilerim...