05.05.2013 pazar buda benim ilk turnam

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Turquoise42 tarafından paylaşıldı.

1. Turquoise42

Turquoise42 Erol

En İyi Avı:
    2 Kg Aynalı Sazan
    Herkese selamlar

Cumartesi günü arkadaşımın gazı ile akşam 8 gibi Altınapa barajına doğru yola çıktık 9,5 gibi ancak yer bulabildik 30 dakikada varmamıza rağmen nedeni ise herkesin en az 15-20 olta atması durumu daha abartanlar bile var ne kadar attıklarını varın siz tahmin edin. Yerimizi bulduktan sonra ocak ayında kanalda tutmuş olduğumuz ve yiyemediğimiz çim sazanı fletosunu takıp 3 adet dip oltamı suyla buluşturdum ve 2 olta ile at çek yapmaya başladık silikon balık ile saat 11 gibi ilk balığımızı aldık sanırım sudaktı :) 55 cm civarı metre yoktu acele çıktığımız için unuttuk karış hesabı ile tahmini olarak söylüyorum daha sonra saat 3 gibi hareket olmayınca yattık 6 gibi kalktık ve tekrar başladık at çeke saat 8 den sonra aldığım mepps 4 numara kaşıkla atıp çekmeye başladım yanıma gelen amca evlat o attığın kaşık burada bi işe yaramaz turna yokki burada dedi hayırlısı amca ben yinede deneyeceğim çünki burada turna tuttuklarını sitede görmüştüm dedim. Saat 8,30 gibide karşılığını aldım ilk dişli avımda ilk turnamı yakalamanın mutluluğu içerisindeydim malesef avlakta hiç bi fotoğraf çekemedim çünki makine yoktu ve telefonunda şarjı bitmişti bi dahaki sefere bu eksiği kapatacağım şimdilik hoşgörünüze sığınıyorum ve saat 9 gibi avımıza son vermek zorunda kaldık burun ameliyatı olmuştum 2 hafta önce ve fazla güneşte durmak beni zorluyordu arkadaşımda hoşgördü ve ayrıldık turna yaklaşık 53 54 cm civarı fotoğrafını alıp metre aramaya koyulmuştum tam buldum bu kezde babam saolsun pullarını bile temizlemiş güzel turnamın :)

Birde değerli büyüklerimden tavsiye almak istiyorum bana at çek için 250-300tl bütçeli takım önerebilirlerse çok memnun olurum. Makinem çok eski babamların zamanında kullandığı misinası çok ince makine ve kamışta çok zayıf 3 silikon ve 1 kaşık kaybetmeme sebep oldu ve uzağa atmakta sıkıntı çekiyorum şimdiden tavsiyeler için teşekkürler.

2. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Tebrikler,rast gelsin.55 CM lik sudak dahada ilginç geldi,onun fotoğrafı yok galiba.
    genelde barajda avlanıyorsan,daiwa regal 4000 ia makine ve OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 300cm 10-40GR 200 tl lik bütçeyle güzel bir takım olur.

3. Turquoise42

Turquoise42 Erol

En İyi Avı:
    2 Kg Aynalı Sazan
    Teşekkür ederim fatih abi. Sudağı arkadaşım götürmüştü fotoğrafını çektiyse ondan ister fotoyu eklerim en son barajda yan yana koymuştum o arkadaş turnadan 2 3 cm civarı daha büyüktü.

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler güzel bir av olmuş, rastgelsin. :)

5. katliam03

katliam03 RAMAZAN

tbrkler guzel bir av olmuş, rastgelsin :)

6. genckemo

genckemo kemal genç

Favori Kamış:
    okuma v system 240-okuma lure mania 185
    Tebrikler, daha büyükleride rast gelir inşallah.

7. KARAYEL55

KARAYEL55 Levent

Favori Kamış:
    EFFE PHANTOM KAMIŞ
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TRB 65 -Ryobi ECUSIMA 6000Vi-Ryobi ECUSIMA 8000Vi-BANAX SX 3000-BANAX SX 4000
    En İyi Avı:
    5,700Kg Alabalık-11 Kg Sazan
    Erol kardeşim Tebrikler.Daha güzeleride denk gelir inşallah

8. SerKaN_25

SerKaN_25 SerKaN

Favori Kamış:
    daiwa 1.65
    Favori Makine:
    discowery
    En İyi Avı:
    57cm turna.. 38 cm kadife.
    tebrik ederim kardeş ..rastgelsin..

9. canbörü

canbörü ali

Favori Kamış:
    cormoran bull fıghter
    Favori Makine:
    shımano catana 40
    En İyi Avı:
    aranıyor.
    Maaşallah en kötü raporun böyle olsun.

10. Turquoise42

Turquoise42 Erol

En İyi Avı:
    2 Kg Aynalı Sazan
    Yorumlarınız için teşekkür ederim daha iyileri sizinlel olsun .İlk dişli avımda turna yakalamam sürpriz ve bir o kadarda mutluluk verici herkese nasip olmaz sanırım:) Hafta sonunu iple çekiyorum artık. :)