05.05.2015 Turna, Kasna ve Kırmızı Benek Raporum

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında ketdok tarafından paylaşıldı.

1. ketdok

ketdok H

Güneşli günleri kaçırmayım diyerek gün doğumundan gün batımına dek uzanan küçük bi av gezisi planladım kendime. Önce turna denemesi, peşinden derelerde kırmızı benek kovalamaca.

Eldeki olta malzemelerini toparladım, erzağımı ayarladım ve gitmeye hazırım. 4:00da uyanmak üzere yatağa gidim ama nafile; gözüme uyku girmiyor. Ne zaman sabah suyuna niyetlensem aynısı olur, bi türlü uyuyamam ve ertesi gün de uykusuzluktan bitkin düşerim. Yine aynısı oldu, saat 4:00 ve ben hala uyanığım. Her ihtimale karşı çadır ve tulum da aldım yanıma, iki saat kadar avlakta kestirebilmeyi umuyorum. Tüm malzemeleri tekrar tekrar kontrol ediyorum. Önemli bişeyleri unutup da günün tadını kaçırmak istemem. Herşeyi aldığıma kanaat getirdikten sonra nihayet 4:30 gibi düştüm yollara.

Meraya vardığımda hava aydınlanmış, fakat güneş henüz doğmamıştı. Hızlıca takımları hazırladım ve suya indim. Birkaç atış sonra yarı boyunda sahteye atlayan bu cengaver karşıladı beni. Cesaretini takdir ettim. :)

Güneşin de doğmasıyla birlikte rapaladan kaşığa geçiş yaptım. 10-15dk denemeden sonra yine cılız bi vuruş. Aynen suya idae..

Sazların hemen dibinden gelen bir diğer yakışıklı...

Bu mahallenin gençleri yürek yemiş bu sabah. :) Aynı yerden ikinci atışta da bu ufaklık geldi.

Turna faslını kapattım. Malzemeleri toplarken malesef yanlışlıla emektar kamışımı kırdım..

Tekrar yoldayım. Kırmızı beneklinin peşinde dağlara..

Nerede bu kırmızı benek?

Nerede?

Nerede?!

NEREDE?!

Nihayet. Burdaymış. :D Tahminen 20cm civarında. Suya iade.

Aramalara devam...

Bir küçük ala daha... Yaklaşık 15cm. Suya iade fotosu çekeyim derken atlayıverdi haylaz. :)

Yorgunluk ve açlık had safhada. Arabayı müsait bi yere çektim. Biraz yemek yeyip az da kestirip aya devam etmek istiyorum. Ve şok! Sadece domates, biber, elma ve armut var bagajda. Nevalenin kalanını evde unutmuşum. :mad: Sinirlenip yaktığım ateşi de söndürdüm. Getirdiklerimi atıştırdım mecburen. Yakındaki küçük bi gölette biraz kasna denedim. Üç küçük kasna. O sırada telefonum yanımda olmadığı için fotoğrafını çekemedim. İncitmeden hemen suya iade ettim onları da. İki saat kadar oyalandıktan sonra da oltalarımı topladım. Saat 15:17. Bir saat kadar uyuyup ava devam etmek niyetindeyim. Çadırı açmaya erindim, arabanın koltuğunda hayli rahatsız bi uykuya daldım. Uyandığımda saat 19:44. Bir saat kestirmeyi biraz abartmışım. :D Hava da epey kararmış. Artık dönme vakti.

Uzun, yorgun fakat güzel bi gündü. Dokuz balık, hepsi iade. Bu günü de böylece kapatmış oldum.

Eve dönmeden trofe avımı da yapmayı ihmal etmedim. Büyük boy bir çöp poşeti dolusu çöp topladım.

Hekese keyifli avlar dilerim.. :)

2. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Tebrikler,amatör ruhuna selam olsun

3. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    halil bey,

bir birinden güzel kareler. Verdiğiniz her detay görselllerle birlikte o anları bize yaşattı. Tatlı su avlarında beni en çok heycanlandıran balık boyundan dolayı turnadır. Bolu da Benekli yakalamanız beni şaşırtmadı ama turnaya çok şaşırdığımı itiraf edeceğim.

Raporlarınız foruma renk katıyor bir sonraki raporunuzu da bekliyoruz.

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Okuma zevki veren, çok güzel bir rapor olmuş, tebrik ederim.
    Kamış kırılması gibi küçük aksilikler dışında, aksiyonlarda yaşamışsınız.
    Anlatım, fotograflar, onca yorgunluğunuza rağmen mıntıka temizliği için teşekkür eder, raporlarınızın devamını dilerim. :)

5. ketdok

ketdok H

Teşekkür ederim Vedat Bey. Bu ruhta sizin payınız cok büyük. :)

6. ketdok

ketdok H

Turna benim için de heyecan kaynağıdır, ilk göz ağrım sayılır hem de. :) Bolu'da bi kaç yerde var, ama bana epey uzak göller, o açıdan baya şanssızım.

Deneyimlerimi elimden geldiğince paylaşmaya çalışacam. :)

7. ketdok

ketdok H

Aksilikler de avda ayrı bi heyecan katıyor. :)

8. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Çok güzel bir rapor olmuş, tebrik ederim.

Ben de Bolu'da okuyorum. Gölköy barajı üniversitenin arkasında, oraya balığa giderim diyordum ama 3 senedir okuyorum daha toprağına basamadım :D. Üniversite bitince gideceğim artık :D.

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Harika rapor. Herkeze ornek olmasi gerekir. Tebrik eder devamini dilerim.

10. ketdok

ketdok H

Gölköy'e bir defa gittim onda da fırtına çıktığı için olta atamadım :) Temmuz-ağustos gibi tatlısu levreği için tekrar giderim. Ama çok kalabalık oluyo dediler, pek sevmiyorum ben kalabalıkta av yapmayı..

11. ketdok

ketdok H

Teşekkür ederim. Size de keyifli, bereketli avlar dilerim.. :)

12. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Çok güzel,aramıza hoş geldin sevgili kardeşim.

13. zaad

zaad ZAFER

Fan clubünüzde yer almaktan, raporlarınızı ilgiyle takip etmekten ve çöpçülüğünüzden gurur duyuyorum.

14. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sevgili Halil ilk raporuna yazmadım. Geçici olduğunu düşündüm ama belli ki kalıcısın ve bu işi dert edinmiş bir kardeşimizmişsin.

Ez cümle; önceki raporuna izafeten yem konusuna bir hatırlatma yapmak isterim, sanırım artık yeridir. Akarsularda her türlü doğal yem kullanılarak alabalık avcılığı yasaktır.

Güzel paylaşımlarının devamı dilekleriyle, en güzelleri rastgelsin.:)

15. Genesiss

Genesiss Gürcan

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Piuma Power, Yamaga Blanks Early 94mhr
    Favori Makine:
    Daiwa Surf Basia 25 QD, Daiwa Certate 3012H
    Valla ne yalan söyleyeyim, ben de geçici olduğunu sandım sevgili Halil :)
    Alabalık yakalamayı hiç denemedim ama istediğim bir av, doğal yemin kullanılmasının yasak olduğunu şimdi öğrenmiş oldum..
    Son olarak raporunuz oldukça iyi, resimler, anlatım ve çevreci kişiliğiniz takdire değer.... raporlarınızı bolca okumak dileğiyle

16. nester

nester Ersin

çok iyi bir rapor.tebrikler duyarlılık ve doğaya hassasiyetine diyecek yok.örnek bir amatör balıkçısın

17. MustafaKaya

MustafaKaya Mustafa Kaya

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 mt-Cormoran 1.60 mt
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC
    En İyi Avı:
    60 cm Turna :) kilosunu bilmiyorum
    Son zamanlarda en keyifle okuduğum rapor oldu elinize sağlık, selamlar.

18. Elvis

Elvis Suat

Çöp konusunda ki duyarlılığınız için tebrik ediyorum. Hepimize güzel bir örnek ve bence raporun en güzel kısmı...Hepimiz bence raporumuzu bu tip bir sonla tamamlamalıyız...