İple çektiğimiz bir haftasonuydu. Cumartesi sabahı erkenden yola düştük. 45 dakikalık yolculuğun ardından avlaktaydık. Önce afyonumuzu patlatmamız gerekiyordu, hemen çayımızı koyduk. Uploaded with ImageShack.us Çay demlenirken biz de malzemelerimizi hazırlamaya koyulduk. Uploaded with ImageShack.us Daha önceki avlarımızda Ankara'da bir klasik olan beyaz şasi kullanmıştık. Verim de almıştık. Bu kez değişik renk ve formdaki silikon yemlerle işe başlamaya karar verdik. Sırasıyla; Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Bir iki takip aldık. Hatta biri önümüze kadar geldi, son anda kafayı atıp ardına bile bakmadan gitti... Kaşıklara geçtim. Toby'nın balık formundaki klasik gümüş renkli 2-3-4 no'lu kaşıklarını sırayla suyla buluşturdum. Tık yok. Sonra renklendirilmiş kaşıkları taktım çelik tele. Bir anda oltanın ucundaki titremeyi hissettim ve tasmaladım. Geliyordu. reeling Ve kıyıya yaklaştıkça attığı kafalar şiddetleniyordu. Yine mi kaçacak derken kepçeyi hazırladık. Kıyıya kadar çekip, kenara alıverdik yakışıklıyı.. mrsparkle Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Limit üstü turnamızı bizimle buluşturan kaşık buydu. Uploaded with ImageShack.us Av süresince onlarca rapala da denedik. Rengi, boyu, aksiyonu farklı rapalalar turnaları kandırmaya yetmedi. Çok geç olmadan ava son verdik. Bu arada yanımızda tavuk ciğeri de vardı. İki oltaya şamandıralı, 3 iğneli sistem hazırlayıp suya gönderdik. Ama 3-4 saat boyunca ciğerler iğneye takılı bir halde durdu. Attığımız şekilde de geri çektik. Ankara'nın turnaları bu kez tavuk ciğerine dönüp bakmadılar. Aldığımız turnanın boyu 44 cm. Uploaded with ImageShack.us Av saati: 11:30 civarı Av bölgesi hava durumu: Parçalı bulutlu, hafif kuzeyli rüzgar, sıcaklık 6-10 derece arasında gidip geldi. Keyif aldığımız bir av oldu. Herkese rastgele... hooked
bir olsun, bizim olsun zaten karar vermiştim, birden sonra kaç tane gelirse gelsin aynen suya iade edecektim. bunu tahmin etmiş olacaklar ki "nasılsa bırakacak" deyip gelmediler.
tebrikler.bazen turna ne atsanız itibar etmiyor çantadaki bütün sahteleri denettiriyor. keyif alacağınız nice avlarınız olsun.rast gelsin.sevgilerimle.
hepsini denedik gerçekten de. o kadar "janjanlı" rapala dururken gitti kaşığa yapıştı. bu turna ilginç balık vesselam işin şakası bir yana, hava sertleştikçe turnalar daha da kıyılayacak diyorlar. av yasağı 15 aralık değil mi bu yıl da ? birkaç parti daha verebiliriz o zaman mrsparkle
Tebrik ederim limit üstü güzel bir turna almışsınız.. Ayrıca dediğiniz gibi 2016'ya kadar geçerli olan tebliğe göre 15 Aralık'ta yasak başlıyor...
tebrikler Çağdaş cantada yok yok ,renk renk sahteler sasiler kaşıklar mepsler dip takımlar az balık takmışsınız ,bazen böyle günler oluyor bunada şükür etmek lazım daha büyükleri rastgelsin
çok şükür balık gördük.mrsparkle dedim ya, bir tane daha vursa bırakacaktık, amacımız av değil, hobi.. heyecan, adrenalin yetiyor.. onlarca balık alsak ne olacak ki ? çantama güvenirim, her şartta, her balığa uygun malzemem yanımdadır. reeling nereye, ne zaman, nasıl gideceğimiz belli olmadığından
sa kardeşim paylaşım için teşekkür ederim görsel güzel bir paylaşım olmuş. kardeş balık artık derinlerden bize el sallıyor, kıyıdan almak artık zor. geçen gittiğimizde balıkların çoğunu, 5 metre dalarlı sahtelerle almıştık sana tavsiyem birdaha gideceksen mutlaka bot götürmeye çalış eğer bot yoksada piknik :hungry: havasında geçer at çeke devam nasipse reeling gelir zaten
bir dahaki sefer tekne ile düşünüyoruz zaten. 15 aralık'a kadar birkaç kez suyu yoklarız. hooked gelirse seviniriz, gelmezse kısmet deriz. reeling önemli olan aldığımız zevk.. :thumb:
Turnanin ve Sazanin ureme mevsimi Nisan-Mayistir genellikle o yuzden yasak niye aralik cozemedim ve aslinda en guzel Turna kis aylarinda samandira ve yem olarakta cansiz istavrit,hamsi turu baliklar kullanilinca tutulyor. Kucuk Turna o yemlere gelmiyor yakaladiginizda bayagi kelli felli oluyor.
yumurtlama mevsimi olarak belirlenmiş sanırım.. 15 aralık itibariyle turna yasağı başlıyor. 31 mart'a kadar da sürüyor. sazan'da ise 15 Mart - 15 Haziran arasında av yasağı uygulanıyor.
Umarım benim aşağıdaki raporumda bahsettiğim merada kasnayı da gözünden vurur ve geri salarsın Raporunu merakla bekliyorum Sağlıcakla kalman dileklerimle.