06.01.2012 Galata Av Raporu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında istavrit_çi tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. istavrit_çi

istavrit_çi

Favori Kamış:
    Captain Cast Strong 1525 390 cm
    Favori Makine:
    Mitchell Avocet Big Surf 6500

İbrahim bey iyi dilekleriniz ve eleştirileriniz için teşekkürler.Bahse konu Balıkmania Ali'yi burda savunacak durumum yok, kendisi yazıları görürse ve cevap yazmak isterse yazar.Amatör mü profosyonel mi, avcı mı değil mi anlatır herhalde.Yada anlatmaz kendisi bilir.

Ben anlattıklarından ve öğrettiklerinden bu balığın nasıl yakalanması gerektiği vb. birçok püf noktalarının neler olduğunu çok iyi bildiğine şahit oldum.

aslına bakarsanız benim düşüncem bu tip konularda yazı yazdıkça konu uzarda uzar, kimseyede faydası olmaz,bende kimse ile polemiğe girip sayfa sayfa yazıda yazmak istemiyorum.
    Bizim Korayla tuttuklarımız bunlar, alininkiler onlar.Ben sadece paylaşımda bulundum.Üstelik çoğu kişinin yapmadığı av yeri,av şekli, kullanılan malzeme gibi.Maksat burdan gören bir kaç arkadaş olur da boş dönerim düşüncesi olmadan gitsin kısmetini alsın.

2. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Cok da iyi yapmissin. Tekrardan eline saglik. :)

3. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    balıklar çok güzel ama birşey söylemek isterim green peace göre lüfer 28 cm den az olanları alınmaması gerkeiyor .çünkü zaten lüfer 25 cm civarlarında üreme zamanına geliyor eğer bu kadar küçük balıkalrımızı avlarsak ileriye balık kalmaz diye düşünüyorum çünkü daha bir günde bir sürü insan balık avlıyor ve en az sizler ve bizler kadar çinekop sarıkanat tutyor balıklarımız tehlikeye atmayalım eğer terbiyesiz bir davranışım varsa kusura bakmayın geleceği düşünüyorumm çünkü ben daha 12 yasındayımm

4. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    mavi sularda görmek istediğimiz hareketler bunlar onur abi :) ister çinekop olsun ister lüfer ister kofana olsun limitler dahilinde av yapmak gerekir. 90 parça 8 9 kiloya tekabül ediyorsa 40 50 parça balık limiti dolduruyor herhalde. 40 50 parça balık alıpta hala avlanmak biraz abest kaçar ama. hemde limitleri bile bile. amaç balıksa etse zaten harcanan emek para zaman ortada balıkçıdan alınan balık daha cazip olması lazım. zevkse dediğim gibi 7 8 saat durmaz 4 saat durur. fazla yıpranmaz imkanıda varsa haftada bir değil 2 kere gider. ben balık tutamayacağımı bilsem bile bazen giderim elime oltamı alıp. denizin kokusu elime deniz suyunun değmesi dalgaların sesi kafamı tamamiyle boşaltır çokta zevk alırım oltanın başında beklemekten. yanlış anlamayasın lafım sana değil ama bahsedilen balıkta az değil yani :) haydi hayırlı akşamlar abi

5. KOGET

KOGET

Arkadaşlar merhaba,

Biz Ali ile ilk defa dün akşam görüştük.Kendisi çok delikanlı ve dürüst bir insan.

Hiç kimse boşa kürek sallamasın,kimsede kusura bakmasın ama,balık devam ederken,kesmemişken ve çokken 5 kg oldu hadi gideyim diyeni ben görmedim.

Bu işleri burada 5-10 kişiye söylemekle olmuyor.Gidersin köprüye bakarsın adamın kovasına 5 kg dan fazla gibi görüyorsan uyarırsın.Bilenler iyi bilir köprü ortamında bu tarz konulara girmekte sıkıntı yaratır.Ben köprüdende başka hiç bir yerde avlanmam.Bu şekilde yasaklara karşı olan yanındakine tamam dostum bu kadar yeter bu işin bir limiti var diyen arkadaşlar varsa benide çağırın bende geleyim.

Sanalda değil gerçekte olmuş olur.

6. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    sabaha karşı 4 5 gibi yanınıza gelip bu kadar yeter limitleri aşmayın abilerim diye uyaracak halim yok heralde. evinde bilgisayarı ve interneti olmayan yok gibi bir şey artık. ben burada görür ve uyarırım tepkimi koyarım. nasıl balık tezgahlarında yaprak gördüğümde uyarıp tepki mi koyuyorsam ortaya öyle koyarım. ben avlanırken yada öylesine sahile indiğimde yavru balık avlayan yada aşırı miktarda av yapan (ki bunu neredeyse bir iki kere gördüm) birini gördüğümde de uyarıyorum. bende bilmiyordum limitmiş tebliğmiş sirkülermiş ama öğrendim ve uygulamakta da çok titiz davranıyorum.

ve son olarak. ben o 5,6 kg istavriti avladığımda istavrit hala kıyamet gibi devam ediyordu ve saat daha öğlen 12 idi. yanımda bol miktarda takım oturup dinlenebileceğim ortamım vardı avlanmaya kalksam akşam 7 ye kadar avlanır en az 15 kilo balık tutardım. bende öyle sık sık balığa gidebilen biri değilim. en sık ayda bir giderim ava. ama limiti doldurduğumu düşündüğüm an benden bu kadar dedim hatta yanımdaki iki üç kişide devam etsene kardeş balığı bulmuşsun niye bırakıyorsun dedi abi yasal limit 5 kg bence sizde fazlasını almayın yazık günah başka zaman yine tutulur dedim. toplandım bindim otobüse. onlar ister uyar ister uymaz ben doğru bildiğimi söylerim de uygularımda. ama sanal ortam diye sadece laf olsun diye konuşupta söylediklerimizi uygulamıyomuşuz gibi tepki görmek üzücü...

7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    furkan ölü taklidi yap ölü taklidi :cool:

serdar ortaçin sarkisi vardi , Kafayı yormam, sonuna bakmam .....malesef.

herkez yapiyor bende yapayim.

birde ceza'nin hurriyet reklami vardi.... turkiye sizinle gurur duyoyor.

bu arada sadece raporu yazan arkadasi tebrik ederim

8. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Suna ne dersin? ;)

http://www.youtube.com/watch?v=8npsa-nYj50

9. KOGET

KOGET

Ben hayatımda ilk kez dişli avladım oda dün gecekilerdi.Bundan önce aldığım en fazla balık ise3-4 kio istavrit olmuştur.

Furkan sen demişsin helal olsun kardeş.Ben daha önce sanal ortam dışında hiç rastlamadım.

10. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    bana daha kısmet olmadı dişli almak. sadece bir kere ortaköyde çaparime yaprak denk geldi oda solungacından çok kötü yaralanmıştı çıkarıp yavaşça bıraktım suya belki yaşar diye ama öldü :( neyse balığın cinsi önemli değilki abi diyorum ya sana balık çıkmayacağını bilsemde olta atmak bile heyecan verici zaten. ;)

11. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Koray arkadaşım, o zaman ne yapalım yani:confused: Nasıl olsa düzen bu deyip bizdemi kural tanımayalım, bu mantıklaidk Biz kolluk kuvvetimiyiz ki, gidip insanların kovalarına bakıp hesap soralım, kaldıki onlar bile bu kontrolleri yapmıyor.Biz burada ancak telkin ve tatlı dille anlatabildiğimiz kadar anlatırız.İsteyen uyar, isteyen uymaz, yani vicdani bir olay...
    Eğer delikanlılığı ve dürüstlüğü kural tanımazlığa endeksliyorsan, diyebileceğim fazla birşey yok.Burada hiç kimsenin delikanlılığına ve şahsiyetine kötü kelam edilmediki, böyle bir sözü söyleme gereği duymuşsun.Kötü örnek emsal teşkil etmez.Bizde köprü harici boğazda ve körfezde avlanıyoruz, sanada değişik yerler denemenide tavsiye ederimreeling

12. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Onurcugum neden o kadar zor bir karar olsun ki bu, 8 saat durup 90 balık alacağına 4 saat durup 45 balıkla da avı bitirebilirsin. Veya balık çok bolsa irilerini alır küçüklerine yaşama şansı verirsin, 5 kg. balık neyimize yetmiyor? Sen de cetveli koymuşsun ama balıkların yarısı limit altı, hiç doğru yolda değilsiniz bence.

13. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Çinekop kop kop:) yazık günah Tekirdag da kıyıdan lüfer yada yavrusu tutulmuyor hatta tekneden uzun oltaya bile zar zor denk geliyor:( Limit tebliğ falan bununla olacak is degil:) Biz kücüktük balıga çıktıgımız abilerimiz el kadar eskinayı yakaladıgımızda igneden cıkarır denize atarlardı biz bunları tıpkı balık tutmayı ögrendiğimiz gibi görerek uygulayarak ögrendik. Balık profesörü nedir? Amatör balıkçı nedir? Aralarındaki fark nedir? 15 cm üstü lüfer yavrusunu alan kişi anca sübyancı profesördür. Delikanlı demişsiniz:D Ozaman haliçte delikanli kalmamış:)(Sözüm meclisten dışarı) Bu 90 parca limit üstü ve altı balıgı burdan alsa adamı yakasından tutup denize atarlar. Kimse kusura bakmasın ama balık tutmayı ögrenecekseniz bilinçli birini bulun hic olmazsa profersör diyince benim gibi k*çlarıyla gülmesinler:)

14. Artık tiksiniyom bu tartışmalardan.
    Kendi içimizde birbirimizi kırmak yerine beraber hareket ederek somut neticeler almaya baksak daha doğru olmaz mı? Biz birbirirmizden faydalanmak için burdayız. Bence Ali'nin en büyük hatası, bu işi nasıl yaptığı ile ilgili bilgi vermemesi. Anlaşılan o ki balık tutmayı bazılarımızdan iyi biliyor. Ama diğer bazı ustaların yaptığı gibi tecrübelerini buradan paylaşmalı. Gerçi buna pek de izin vermedik eleştirmekten. Ricam o ki; varsa uyarmamız gereken bir konu, özelinden yazalım. İlle de buradan uyarmak istiyorsak da, rapor başlığının altına değil yeni bir başlık açıp genel bir uyarı yapalım. Daha ETİK olur. "Olumsuz eleştiriler özelden, olumlular genelden". Bu genel bir ahlak kuralıdır.

Gerçi bu durum forumdaki mesaj sayısını azaltıp, diğer forumlara karşı en aktif yarışında dezavantaj olacaktır ama herhalde adminin de böyle bir hesabı yoktur.

15. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    shimano aspire dx 2.70 20-50 gr
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw 4000 - Daiwa Saltist 6000 H
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    ah bu galata raporlarıda olmasa :)) tebrikler

16. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    olumsuz eleştiri şahsa veya avcılığa değil yalnız dikkatinizi çekerim. yasalardan bahsediyoruz biz burda eksik denip bu eksik haline bile uyulmayan yasalardan... özelden neden söyleyeyim ki bunu. büyük balıkçı ali abi takmıyor olabilir ama belki bilmeyen birileri görürde bilinç kazanır konu hakkında. ve ayrıca konu nasıl tuttuğu değil. meslek sırrı der gizler isterseki bu da etik değil ama konu yasalara tebliğe uyup uymamak. tebliğe uysun canımı yesin tebrik etmekten başka bişey yapmam haddimde olmaz zaten. balıkçılıkla avcılık farklı kavramlar. ben amatör bir balık avcısıyım. ama bence uyarılara rağmen yasaları takmayan biri sadece balıkçıdır...

17. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Yanlisin var furkan.
    Yasaya teblige uymayana balikci denilmez. Torbaci veya bohçaci denir.

18. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    düşün artık roy abi o kadar iyi niyetliyim...

19. Doğru söylüyorsunuz.:doh: :tape2:

20. KOGET

KOGET

Aret,

Biz hiç 5kg balık almadık.Seninde geçen koyduğun raporda limit altı vardı.Kaldı ki biz 1 veya 2 haftada bir balığa gideriz.O da sadece çocuklarımıza haftasonu vakit ayırabilmek için genelde cuma yı c.tesiye bağlayan gece olur.

70 km rüzgarda sağanak yağmurun altında 19-20 cm balık tututpta geri attınmı hiç.

Sadece şurada tartışma olsun diye yazı yazan bir dünya adam var.Sayenizde burasıda prim yapıyor.Bundan sonra sadace olursa rapor yazarız.Site yazdırmazsada umrumuzda değil.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.