Uzun uzun yazıp güzel anlar yaşadık demek ve bunu size anlatabilmek isterdim. Ama hiç uzatmaya gerek yok. Sabah 05:30 da başlayıp akşam 18:00'de sona eren bir maceramız oldu. Denemediğim sahte kalmadı. Hatta öyle ki suda kalırsa diye kıyıp kıyı avında kullanmadığım, botta kullandığım malzemeleri dahi gözden çıkardım. Arkadaşın biri solucan getirmişti, onu da denedik. Solucan dahi iş yapmadı. Sonuç mu? 5 tane 10 cm civarı levrek yavrusu ile hüsran. Su hayli çekilmiş. Belki bunun bir etkisi vardır. Balık derine çekilmiştir diyeceğim ama iki hafta önce de botla gitmiştik Akyar'a. Ve yine o kadar yol teptiğimize değmemişti. 3 tane levrek... Yan tarafta bizden başka 3 kişi daha vardı kamp kuran. Sabah biz gelmeden 1 levrek almışlar. Biz gidene kadar da başka bir şey almadılar. Akyar'da çok fazla kaçak ağ atan var. Belki de budur sebep. Hatta geçen gittiğimizde benzinli motor dahi gördüm gölde... Belki de tamamen bizim kısmetsizliğimizdir. Ankara civarında balığı sanırım yakın bir zamanda sadece Sakarya'da tezgahlarda görebileceğiz bu gidişle...
Ben balık işini bohçacılar, ağcılar ve umursamaz insanlar yüzünden bıraktım. Ankara civarında gidilecek yer bırakmadılar. Bitirdiler. Sn. başbakanım Davos'a, ben de balığa gitmeyeceğim.
avlaklara girişlerlerde para alıp avlakla ilgilenilmeyen bir ülkede ikamet ediyoruz ben bazı seylerı cok gormuyorum
kurtboğazında 60-70 tane levrekle eve dönenleri gördüm maalesef. sorunca dağıtıyorum ben yemiyorum diyo. denetlemeyle ilgili ciddi sorunlar var eyrekkaya akyara germe çektiklerini duydum yazık ama kimse ciddiye almıyor
Sayın FRONZE06 kurtboğazında 70-80 levrek yakaladıkları için sitem etmişsin sana hak veriyorum fakaaat zamanında ben 2saatte 115 adet yakalıdık iki arkadaş. Sebebi ise bizim çok usta avcı olmamız değil kızıl kanat levreğinin genleriyle oynanmış pirena cinsi manyak vahşi bir balık olmasıdır. Bu da levreğinin olduğu yerde başka hiçbir canlının yaşama şansının olmamasıdır. Örnek kurtboğazında ne güzel sazanlar vardı zamanında bilen bilir, ne turnalar yakalandı... bence kendi babasına bile saldıran balıktan hayır gelmez. keşke bu balığı suya bırakmasalardı bizde bura vicdan muhasebesi yapmasaydık.banghead
ben kızılcahamamlıyım kurtboğazının eski halini iyi bilirim, adamı götüren balıklar vardı ama levrek işi bozdu
Bu amerikan levreği gibi yamyamına rastlamadım, geçen c.tesi 3 iğneli takıma tek canlı takarak attım. Daha zili takmadan gerdirmeye başladı. Çekmeye çalıştım çok zor geliyor. Neyse asıldık bir de baktım ki canlıyı taktığım iğne de yaklaşık 800-850 gr lık boş iğnede de 550-600 gr lık levrek. Boş iğne dediğimde renkli iplerle yapılmış (ki yarım santimlik ipler) bir aksiyon vardı sadece. Bir önceki haftada kocaman turna kaşığı atmıştım ve yine 800 gr lık br levrek almıştım
Bence avlakları balıkseverlere kiralamaları gerekir tıpkı yurtdışında olduğu gibi. Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü' nün bu konuda desteğine çok ihtiyacımız var. Sadece Jandarma'yla bitmiyor bu iş. Jandarma hangi barajı hangi gölü korusun bence saçma bir uygulama. Jandarma yine sorumlu olsun ama Bakanlık bünyesinde çalışan müfettiş, koruma görevlisi v.b. kimlikle avlaklarda bulunan hatta avlaklarda yaşayan görevlilerin olması şart. Ben tüm açıkgönüllülüğümle bu olaya resmen adaylığımı koyuyorum. Güzel Türkiyemin hangi bölgesinde olursa olsun herhangi bir avlaktan sorumlu olabilir ve gerekli mevzuatı ve yaptırımı uygulayabilirim. Burada bu dediklerimin aynısını ben de yaparım diyebilecek yüzlerce bilinçli avcı olduğunu hissedebiliyorum. Başka da birşey demiyorum Herkese hayırlı bayramlar diliyorum..
arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım akyara bende gidecem gitsekmi levrekten bıktık artık yamyam balık