06/08/2011 Turna Raporu

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında koate tarafından paylaşıldı.

1. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Cengiz Abi, Tuncay, ben.. yine sabahın kör vakti 04:00 da buluşup avlağımıza indik. Bir önceki sefer Tuncayın gidişe yakın keşfettiği bölgeye gelir gelmez konuşlandık. Üçümüzün de silahı aynı, Strike Pro Eg024, yeşil ve siyah beyazı.

Atışlar başladı, sabah suyundan umutluyduk ama ilk iki saat aldığımız birkaç takibin dışında birşey yoktu.

Bu kez rapala değiştirmek fazla vakit alıyor diye fladen oval rapala klipsi deneyelim dedik. Bir ara Strike Pro jl120 f e geçtim, daha üçüncü atışımda otlara takıldı. Kurtarmaya çalışırken de kopmasın mı? sabah sabah soğuk duş etkisi yaptı. Kasık çizmemle gidebildiğim kadar bakındım, ama nafile. Bu avcı sahteye veda etmiştim artık.

Saat 08:00 gibi tuncay ilk balığını aldı. kepçeyi kaptığım gibi koştum, Balığı otun içerisinden kepçeye almak birazda heyecandan baya zorladı. Ben balıkla uğraşırken az önce kaybettiğim sahtemle göz göze geldim :) tutulan balıktan daha çok sevindirdi.. Tabi bizde herşey kanıtla :) İzleyelim :
    http://www.youtube.com/watch?v=Kv1vWz6mOR4

Bu avda farkettim ki beni büyüleyen turnayı yakalamaktan ziyade takibi ve sahteye yaptığı hamleyi gözle görebiliyor olmam. Tekrar EG024 e geçtim, güzel bir boşluktan atış yaptım, yosuna takıldı. Hızlı hızlı çekerken tam rapalanın altından gözalıcı gümüş rengiyle yakışıklı bir turna öyle bir hamle yaptı ki, resmen dizlerimin bağı çözüldü. Suyun içerisindeyim, hemen eğildim, kamışı suya iyice yaklaştırdım, bir anda kayboldu gözden.. Sessiz ve hızlıca sahteyi otlardan temizleyip yakın mesafeye tekrar attım, ağır ağır çekerken tam önümde alttan büyük bir hızla sahteyi kaptı, tasmalamamla da kendisini sudan dışarı attı. Damlalar tam yüzüme geldi, heyecandan ölmek üzereyim. Kepçe tam arkamda, ilk kez tek başıma hem kamışı hem kepçeyi idare edip balığı kıyıladım. 51 cm lik bir turna, kıskata taktım ama hala dizlerim titriyor. Uzakta alsaydı biraz mücadele eder keyiflenirdim, ama tam önümde alınca ayrı bir keyif gerçekten..

Aynı bölgeye ikinci kez attım, sanırım bir vuruş oldu, yada ota takıldı. Tasmalamamla hafifleyen olta, yüzümde şaşkınlıkla ikinci kez rapalam su içinde kaldı. Rapala klipsinin azizliği. Ya düğümü iyi atamadım, yada Klips şoku atamıyor, misinayı patlatıyor.

Tuncaya baktım sende durum nasıl diye, iki kez balığın ağzında gitmiş EG024. üç dört sefer ağzında sahteyle su üstüne çıkan turnaları gördük, şıkır şıkır sahteler de ses yapıyordu.. İçimiz gitti..

tuncayın kopmayla ilgili yorumu öndeki üçlü kancanın damaklarının misinayı zedelemesi. bundan sonra ders oldu, her atışta rapala bağı, ve misinanın kontrol edilmesi..

Cengiz abi saolsun az kahrımızı çekmiyor. Bu tur gelirken beyler 11 de bitireceğiz ona göre beni uğraştırmayın dese de, 10:50 de kendisine hatırlatmama rağmen 13:00 a kadar atışa devam ettik. Bu kez onu avlaktan sökerek almak zorunda kaldık :)

Tuncay da 52 cm lik bir baba daha aldı, Cengiz abi de poşetinde bu boylarda 3 balıkla yanımıza gelince doyulmaz bir av günü yaşadık. Dönüşe hazırlanırken Cengiz abinin aldığı yavruyu da aynen suya iade ettik. Videoya dikkat edin, su kenarı ne durumda.. Bu gölete giriş kişi başı 2 tl ücrete tabi. Bari yolunu, çeşmesini, tuvaletini yapmıyorsunuz bre yüzsüzler bir ağaç dikin, şu çöplerib r zahmet toplayın da istemeye yüzünüz olsun..

http://www.youtube.com/watch?v=uDnK-39A1-A

günün sonunda toplam 12 adet turna aldık. 52 cm den başlayarak 44 cm ye kadar iniyor. Ekip dayanışması, kafa dengi insanlarla güzel bir av sonunda tatlı bir yorgunluk, ve bu görüntüler kaldı geriye..

Uploaded with ImageShack.us

Son düzenleme: 8 Ağustos 2011
  2. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    14 ay Ankarada askerlik yaptım ve bir hafta sonu şu güzellere gitmedim ya, Allah beni ne yapsın emi....

Elinize emeğinize sağlık..

3. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Hepimiz balık hastasıyız, ama çarşıda balığa gidecek kadar hastasına ben de denk gelmedim :)

Eğer yolun düşer ise sezonunda biz haftasonları gidiyoruz, haberleşelim, misafirimiz ol paşam..

Bir seyir zevki verip avımızda yanımızda olduğunu hissettirebildiysem ne mutlu bana..

4. halkover

halkover Grhn Hlkvr

Güzel balıklar, tebrik ederim.

5. halit

halit HALİT DEBBAĞ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin 10-40g kamış 240cm
    Favori Makine:
    spro dxi 430
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan 4,5 kilo turna
    tebrikler dostum güzel paylaşımlar için ayrıca teşekkürler.

6. frozen06

frozen06 Yasin ÖZTÜRK

En İyi Avı:
    yosun:)
    siz keşfettiyseniz yakında turna tükenir dua ediyordum kimse duymasın diye:D

7. Pastelrenk

Pastelrenk M. Bülent YILDIZ

Favori Kamış:
    SHIMANO Vengeance / 240m C.w 10-30g
    Favori Makine:
    SHIMANO Nexave 3000SFC
    En İyi Avı:
    Lepistes 3cm :)
    tebrikler Baybora. Süper av olmuş.

8. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Avlak bende sır. bilen biliyor zaten de :)

bizim ekip toplam 5 kişi, limit altı iade zaten, tutulan balık da ziyan olmuyor aileler de keyifle yiyor :hungry: , e daha ne olsun..

9. frozen06

frozen06 Yasin ÖZTÜRK

En İyi Avı:
    yosun:)
    limit altı almadığını biliyorum yarın ordayım ben gelirsen görüşürüz... avlak güzel ama çok yosunlu idare edicez bakalım. haydi rastgele:)

10. metrocarşısı

metrocarşısı aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    94 cm 6 kg turna
    tebrikler güzel av olmuş arkadaşlar o bölgede güzel balık var ama ya limit altı yada limitte aslında bıraksakta seneye güzel bir balık tutma keyfi alsak o bölgeden iyi olmazmı diye düşünüyorum gecen senede sazan aynı durumdaydı bu sene nadiren cıkıyor demekki biraz bölgeyi serbest bıraksak güzel bir sezon geciririz kanısındayım.

11. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Tebrikler yakışıklı turnalar :) .

12. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Tebrik ederim, günün heyecanı yüzünüze yansımış. Harika zamanlar yaşandığı aşikar, daim olsun kardeşim. Selamlar.:)

13. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Teşekkür ederim, daha güzel avlar size de nasip olsun.

limit konusunu üstüme alınmıyorum, zira alıkonulan balıkların 5 tanesi 50 cm üzeri, en küçüğü 41 cm.

14. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Nuri abi teşekkür ederim, bir öğrencilik yıllarımda kırşehir de yaptığım av var, birde bu av hayatımda unutamayacağım..

Daha güzelleri de sana nasip olur inşallah abi..

15. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Teşekkürler.. raporlarını imrenerek okuyorum paşam.. nice avlara..

16. BarbarosTUGRUL

BarbarosTUGRUL Barbaros TUĞRUL

Favori Kamış:
    Remixon Prestige
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    Turna 62 Cm. 2,1kg
    Abıcım harıka av harıka rapor olmus ellerıne saglık hafta sonu ıcın kılıcları cektım beklıyorum haberın olsun

17. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Abi pazar dedik, sanırım cumartesiye çekeceğiz. 6 lı turnuva maçlarının finali pazar oynanacak. Suatlar gelemezse başka bir yordam ayarlayacağız. Sanırım bu tur fiber tekne de olacak..

18. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    slm

tebrikler güzel av olmuş :) daha güzellerine rastgele

19. hunters

hunters savaş

Favori Kamış:
    amatör olta
    ÇOK keyifli bir av olduğu belli.Bol şanslar sizlere,keyifle av raporunuzu okudum.Videonuzu izlerken bişey dikkatimi çekti.haddim olmayarak şunu belirteyim.Turna nın ağzından rapalayı çıkartırken elinizi kullanmışsınız,aman dikkat derim.Ters bi harekette turnanın parmakları ısırdığına şahit oldum.Bence uzun uçlu karga burun kullanınınız.Bi kazaya meydan vermezsiniz o zaman:) saygılarımla rastgele....

20. Pastelrenk

Pastelrenk M. Bülent YILDIZ

Favori Kamış:
    SHIMANO Vengeance / 240m C.w 10-30g
    Favori Makine:
    SHIMANO Nexave 3000SFC
    En İyi Avı:
    Lepistes 3cm :)
    Baybora bu hafta sonu biz oradayız orada olursan mesaj at yüz yüze tanışalım :d