07.08.2009 -08.08.2009 sazan avı

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında nevzat42 tarafından paylaşıldı.

1. nevzat42

nevzat42

07.08.2009 cuma günü öğleden sonra av arkadaşımla yola çıkmadan erzağımızı marketten aldık ve yola koyulduk.Malum avlak uzak.Neyse avlak yerimize varıp oltaları suya yolladık.Akşama kadar oltalardan hiç ses yok.Akşam iki küçük balık yakaladık onlarıda suya iade ettik.Saat gece 01.00 akadar bekledik gene tık yok biz de oltaları yemleyip çadıra oturduk.Daha sonra sohbet muhabbet derken uyumuşuz.Sabah saat 05.00 da oltaları tekrar yemledik.saat 10.00 a kadar gene tık yok.Çadırın içinde güneşin sıcaklığından korunmak için girdik.5 dakika geçmişti ki tek zil sesi ve oltanın suya doğru eğildiğini gördük hemen tasmayı attım ama balık iğneyi koperıp gitmişti.İşte ne olduysa bu dakikadan sonra olanlar oldu.saat 16.00 ya kadar 4 tane resimde gördüğünüz balığın aşağı yukarı aynısını yakaladık.yani toplam beş tane.Bir tane de bunlardan biraz daha büyük aynalıyı kıyıya 2 metre kala kaçırdık.Esas olay avlak yerinden ayrılmadan oldu.Biz oltaların başında otururken livarda bir hareketlilik oldu.ve livardan biranda balıklar çıkmaya başladı.Hemen fırladım balığın birini zorla yakalayıp kenara koydum.Ama ikisi kaçmıştı.Bu arada livar almadığı için balığın ikisini ayrı bir çuvala koymuştuk.Daha sonra bunlardan biraz küçük iki sazan daha yakladık.Yani anlayacağınız günü 5 balıkla kapatmıştık.İki büyük balığı ben aldım.Bir büyükle diğer ikisini av arkadaşım aldı.Ben de balığın birini kayınpedergile bıraktım.Ve evde ancak tek balığı fotoğraflayabidim.Hayatımda yıllardır balığa giderim hiç bu kadar maceralı bir av yaşamamıştım.Dönüş için hazırlanıp Konyaya döndük.Oltalar boş kalmasın.

2. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Tebrikler Nevzat abi. Beyşehir mi?

Son düzenleme: 8 Ağustos 2009
  3. CalkuT

CalkuT İsmail

Favori Kamış:
    Alba Star
    En İyi Avı:
    yayın 8 kg
    Tebrikler guzel av. Sanırım balık 50 cm :)

4. nevzat42

nevzat42

Teşekkürler Mustafa.Balıkları Ilgın tarafında bir gölde yakaladık.Daha irileri livarına dolsun.
    Teşekkürler İsmail.Evet 50 cm.Daha irileri livarına dolsun.

5. KEMAL_25

KEMAL_25 KEMAL

Çok ilginç bir av yaşamışsınız bundan sonra daha dikkatli olacağınıza eminim çünkü benimde misinam koptuktan sonra kancaları daha bir dikkatli bağlıyorum ve test ediyorum ama işte insanın başına birkez geliyor böyle olaylar bol balıklı avlar dilerim, Rastgelsin...

6. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Tebrikler güzel bir av olmuş.

7. nevzat42

nevzat42

Teşekkürler.Ben bu avda şunu öğrendim.Eğer büyük balık çıkan bir yerdeysen bütün malzemelerin kalite olacak.Ben livardan kaçan balıklara pek üzülmedim.Ama iki metreden kaçırdığım balık suda resmen dalga oluşturuyordu.Yani iyi bir trofeydi.Daha irileri livarına dolsun.
    Teşekkürler.Daha irileri livarına dolsun.

8. jq3800

jq3800 mithat

Favori Kamış:
    fındık çubuğu :)
    En İyi Avı:
    ???
    tebrikler arkadaşım güzel ve maceralı bi av olmuş avınız daim olsun
    saygılar

9. makyavelli

makyavelli Taner YAMAN

Favori Kamış:
    2,70 DAM
    En İyi Avı:
    2,5 kg lık alabalık
    Tebrik ederim nevzat bey.Macera dolu bir balık avı geçirmişin. bir daha ki sefere kaçırmaman dileğiyle.

10. nevzat42

nevzat42