08.03.09 Karaman Gödet Baraji Gökkuşagi Alabalik Avi

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Celalettin70 tarafından paylaşıldı.

1. Celalettin70

Celalettin70 Celalettin ALTINBAŞ

Favori Kamış:
    ALba Star Leader.
    Favori Makine:
    ALba Star ALfa 60
    En İyi Avı:
    16,212 Kg Pullu Sazan .
    Bugun saat sabah 10 siralarinda Mevlut abimiz Huseyin abimiz Mustafa Abimiz ve Ben avlanacagimiz mevkiye geldik .. bizi bir supriz bekliyordu . Cok siddetli ruzgar vardi barajda buyuk dalgalar olusuyordu bazen oltamizi atmakta bile zorlandik ama pes etmedik. yem olarak haslanmamis cig hamur solucan kullandik. TopLam 16 adet gökkusagi alabaligi tuttuk . Hic yoktan iyidir : )

Herkese Rastgele
    ..

Son düzenleme: 9 Mart 2009
  2. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    Re:

bizden daha şanslısınız bizde 15 parça var :)

3. Celalettin70

Favori Kamış:
    ALba Star Leader.
    Favori Makine:
    ALba Star ALfa 60
    En İyi Avı:
    16,212 Kg Pullu Sazan .
    1 Parcanin lafimi olur kardes : )

4. makyavelli

makyavelli Taner YAMAN

Favori Kamış:
    2,70 DAM
    En İyi Avı:
    2,5 kg lık alabalık
    celalettin kardeş bizde o gün ordaydık.biz 5 adet yakaladık.
    hava öğleye doğru şiddetlenince döndük.siz ne tarafta avlandınız.biz başharman köyü tarafında idik.

5. Celalettin70

Favori Kamış:
    ALba Star Leader.
    Favori Makine:
    ALba Star ALfa 60
    En İyi Avı:
    16,212 Kg Pullu Sazan .
    Kardes hic usenmediniz Konyadan burayami kalkip geldiniz pes yani : )
    Biz Zengen koyu tarafindaydik . .

6. WaHSi70

WaHSi70 halil bezmez

Favori Kamış:
    klasik dip oltası
    En İyi Avı:
    5 kg aynalı sazan,1.750 gökkusagi alabalik
    ooooo

kardesim yine konusturmussun hadi yine iyisin bol balikli bir gün olmus yarin calisiyorum birgüne bende agillarin önüne gidecem yasak girmeden birde sazan deneyecem orda sazanda cıkıyor dediler bostaysan haberleselim gidelim nedersin?

7. Celalettin70

Favori Kamış:
    ALba Star Leader.
    Favori Makine:
    ALba Star ALfa 60
    En İyi Avı:
    16,212 Kg Pullu Sazan .
    Sagolasin Halil kardesim. ruzgar olmasaydi oltalari dile getirip konusturacaktim : ) ama bazen ruzgardan yarim metreye yakin dalga olusuyordu yinede boyle bir havada benim icin cokguzel bir av. Teklifine gelince isim olmazsa hayir diyemem : ) mailimi eklse konusuruz
    seruvenci_70@hotmail.com

8. Celalettin70

Favori Kamış:
    ALba Star Leader.
    Favori Makine:
    ALba Star ALfa 60
    En İyi Avı:
    16,212 Kg Pullu Sazan .
    Halil kardes kadifelerin selami var dun aksam baliktaydik felaket sekilde kadife cikiyor : ) ama malum sezon bitiyor ...

9. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    4 avcı 12 olta ve oltaların bazılarında 3 bazılarında 4 iğne var
    ve yapılan av alabalık avı:confused: :confused: :confused: :confused:
    birisi bir açıklama yapabilirmi acaba ;)

10. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
    Hatırlatalım ;
    MADDE15-(4) Bir amatör balıkçı en fazla 4 olta takımı ile avlanabilir. Olta başına iğne sayısı 3 adedi geçemez. Ancak, alabalık avında iki olta takımından daha fazla olta takımı kullanılamaz ve her olta takımında iki iğne bulunabilir.:confused:

11. simendifer

simendifer Sennur

Şimdi benim anlamadığım bir şey var. Bu kamış sayısını kesinliğe kavuşturmamız gerek. Öncelikle konu sahibi arkadaşımızdan ricam, konuları açarken, tebliğe uygunluğunu kontrol edip konuları o şekilde açmasıdır. Eğer şaibe yaratacak bir durum varsa da bunu konuyu açarken açıklamasıdır. Kamış sayısı bu konuda ilk mesajda belirtilmeliydi. Bundan sonrası için bu konuda hassas davranılırsa seviniriz. Şimdi benim tespitim aşağıdaki şekildedir.

Burda kırmızı kamışla birlikte 5 tane var.

Burda eldeki gri kamış 6. kamış

5. demiştik kırmızı kamışa, elde de gri kamış 6. kamış oluyor. Kırmızı kamıştan sonra 3 kamış daha sıralanmış, 9 kamış. Ama eldeki gri kamış, daha sonra kırmızı kamıştan sonrasındaki kamışların arasında da olabilir.

Bir arkadaşım, benim işaretlediğim kamışın kırmızı kamış olmadığını belirtmişti. Ama tutma yerinden, kızılımsı renginden, makarada sarılı olan misinaya kadar o kamış kırmızı kamışı işaret ediyor (bence). O kamışın ardında sıralananlar ise, daha önce görülmüş kamışlardan herhangi biri olabilir. Yani yeri değiştirilmiş olabilir. Bu nedenle kesinliği olmayan konularda direk ithamda bulunmak yanlış olur diye düşünüyorum. Ben yukarıda da görüldüğü üzere 9 kamış saydım ve konu sahibine de özelden sorduğumda 8 kamış olduğu cevabını aldım. Kamış sayısını kesinleştirebilecek bir arkadaşımız varsa (ama tam olarak, işte bu nettir, bu şekilde de ispatlıdır şeklinde), tebliğe uygunluğunu yeniden değerlendirebiliriz. Aksi halde konu sahibinin beyanını doğru kabul etmek durumundayız.

İğne konusunda da, arkadaşlar yanlış yapmış olabilirler. Hatırlatır ve bir şekilde anlaşırız. Ama bunu direk "kaç kamış var? Fazla da iğne kullanmışsınız" diye tepki görecek bir cümle yerine, daha naif bir şekilde dile getirebiliriz sanıyorum. ;) Eğer net bir şey olsaydı, zaten konu ortada durmaz, gereği yapılırdı. Bugüne dek, tebliğe aykırılığı kesin olan hiçbir konu uyarılmadan ya da yayından kaldırılmadan ortada bırakılmamıştır bunu hepiniz biliyorsunuz.

12. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Sevgili Şennur sana katılıyorum..Yapılan bu avda hem anlatım hemde görsel içerik açısından tebliğe aykırı bir durum göremedim.Amatör olta balıçılığını düzenleyen 2/2 tebliğe göre alabalık avına getirilmiş 2 olta ve 2 kanca sınırlaması doğal alabalık avı için getirilmiş bir sınırdır..Tebliği incelediğinizde potansiyel açıdan sakıncalı (Zararlı değil) balıklar listesinde yer alan gökkuşağı alabalığının Orman içi sular haricinde yasak dönemi yoktur sadece avcılığının sürdürülebilir olması yani toplayıcılığın engellenmesi için sayı sınırı getirilmiştir..Bu sayıda kişi başı olarak 10 adet belirtilmiştir..Benim bu av için eleştirebileceğim tek nokta fotoğraflarda yer alan ağızda sigara ile çekilmiş fotoğrafların sergilenmesidir...Ayrıca her zaman diyorum gene diyeceğim Mutfak tezgahında serilen balıkların görüntülerini estetik açıdan pek değerli bulmuyorum...Yasal sınırlar içerisinde yapılan bu avı anlatarak bizlerle paylaşan Celalettin kardeşime teşekkür ederim saygılarımla....

Son düzenleme: 17 Mart 2009
  13. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Amator avciligin yasalligi konusunda bende hassas davranan biri olarak Celalettin beyin raporunda herhangi bir terslik gormedim. Hersey amacina uygun ve yasal.

Sanirim aciklama isteyen arkadasimiz hem baligin gokkusagi, hemde potansiyel sakincali oldugunu unutmus.

Saygilar. RAst gele!

14. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda

hakan kardeş bu cevabım sanadır ben bu yazıda doğal ala ismini göremiyorum ;)

(4) Bir amatör balıkçı en fazla 4 olta takımı ile avlanabilir. Olta başına iğne sayısı 3 adedi geçemez. Ancak, alabalık avında iki olta takımından daha fazla olta takımı kullanılamaz ve her olta takımında iki iğne bulunabilir.

15. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    sennur 1,2,3 numarada görünen kamışların sapları sarı mantardır bu kamışlar diğer resimlerde görünmüyor eldeki kamışa gri kamış demişsin alakası yok gece baktıysan siyah rengi fark edememiş olabilirsin :p yerdeki kamışada kırmızı kamış yazmışsın ablası kırmızı kamışın makinasının kafası alüminyum kamışın ucuda kırmızı oysaki senin kırmızı dediğin kamışın makinasının kafası siyah bakalit kamışın ucuda açık renk birde arada kırmızı kamış dediğin kamıştan sonra bir kamış daha var kırmızı tül gibi birşey sallanıyor onu hiç saymıyoruz bile ;) ;)
    arkadaşlarımız kanunlara kurallara uymayabilirler bu onların tercihidir ama bizide enayi yerine koymasınlar bu resimlerde en az 11 veya12 kamış olma ihtimali var daha önce dediğim gibi kullandıkları iğne sayısıda kimi kamışta 3 kimisinde 4 adet ve bana hiç kimse gökkuşağında iğne sınırlaması yok demesin bu işin sonucu orman genel müdürlüğünden başlar savcılığa kadar gider en doğru iğne sayısını tağminimce onlar daha iyi biliyorlardır ;) ;) ;)

16. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Kamışları sayarken hata yapılıyor.
    1-Gri kamışın elde olduğu karede 6 kamış var.Fotoğraf gölün sağına doğru çekilmiş. Yüzey şekillerinde ve yerdeki kuru otların şekline dikkat. Sağa doğruçekilen resimdeki kamışların oturtuğu kuma gömülü ayaklar az görünüyor.
    2-Gölün soluna doğru çekilen fotoğrafta da kamış sayısı 6. Ve resmi büyüterek bakarsanız aralarında kırmızı kamış yok. Kamışların oturtulduğu ayaklar kuma yeterince gömülmemiş.Bu karedeki ilk üç kamışta yeşil misina kullanılmış.Sağdaki kamışların çoğu veya tamamı beyaz misina.
    3-Aytekin'in tespitleri doğru. Sağa doğru çekilen resimdeki en son üç kamışın sapları açık renk mantar. Soldakilerin hiçbirinde mantar sap yok.

Bu avda 12 kamıştan aşağı kullanılmadığı açık. Maalesef iğneleri sayamamıştım. Aytekin kardeşim tespit etmiş. Arkadaşlar yakaladıkları balıkların mutluluğundan pekçok şeyi atlamışlar. Her ne kadar kasıt aranmaması gerektiğini düşünsem de avcının doğaya olduğu kadar kendine karşı da dürüst davranması gerekir.

17. Celalettin70

Favori Kamış:
    ALba Star Leader.
    Favori Makine:
    ALba Star ALfa 60
    En İyi Avı:
    16,212 Kg Pullu Sazan .
    Bir Av Raporu YayinLadim Neler Geldi Basima Aman ALLAH im : )
    Oncelikle sunu belirtmek istiyorumki ayni kamislari tekrar tekrar saymissiniz yada o an hosumuza gitmeyip toplayip yerine attigimiz baska kamisida saymissiniz .. ekibin kalabalik olmasi ve oltalarin farkli acilardan cesitli fotograflarinin cekilmesi biarada olta attimiz mevkinin hosumuza gitmeyip yerdegistirdigimizden(buda oltalara farkli bi aci verip kalabalik gostermis ) . toplanip yerine baska kamislarin kullanilmasi sizi epey yaniltmis..
    Yok giri olta yok kirmizi olta .. yok sari yok mantarli epey bi karistirip asip kesmissiniz . ekipte sadece benim 10 farkli kamisim var eger sirkulere aykiri bisey yapacak olsak his usenmeyiz hepsini kullaniriz dusunun artik 10 ar oltadan 4 kisiyi 40 olta boyle sirkulere aykiri yaptigim bir avida gelip burada yayinlamam ..
    simendifer hanim ozelde sormustun ve size gerekli aciklamayi yapmistim toplam 8 olta kullandik 4 kisiydik kisi basina sirkulere uygun olarak 2 olta kullandik simendifer hanim oncelikle ozelde acikalama yapmama ragmen beni yalanci durumuna dusurmnizden oturu ve ortada neolup bittigini bilmeden bana hic olmazsa simendifer hanim gibi gelip bana sormadan acimasica elestiren arkadaslari SİDDETLE KINIYORUM .. buda ilk ve son raporum olsun daha paylasmam .. Hepinize AvLarinizda Rastgelere HoscakaLin .. !

18. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Hata insanlar için kardeşim. Fotoğraflarınıza tarafsız olarak bakın ve kendinizi nasıl haklı olabileceğinize ikna edin bakalım. Eğer forumda söylediğin hikayeyi yazarak başlasaydınız bu tartışmalar olmazdı. Ama bu aşamada eleştirilere tahammülsüz davranarak, özeleştiri yapma cesaretini gösteremiyorsanız o sizin sorununuz. Size bu eleştirilerek yapılmasaydı, forumda bundan sonra yayınlanabilecek tebliğe aykırı görüntülere kimse ses çıkaramazdı. En azından ''Hikayemiz budur,ancak seçtiğimiz fotoğraflar sizleri yanıltmış.Kusurumuza bakmayın'' diyebilecek gücünüz olsaydı, her birimiz tek kelime etmez ''Canınız sağolsun, tekrarı olmasın'' derdik. ''Bir musibet bin nasihatten iyidir'' misali, sayenizde bundan sonra doğabilecek pekçok olumsuzluğa erken önlem alınmış oldu. Teşekkür ederiz.

19. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    güzel kardeşim ozaman raporunu daha düzgün yayınlarsın detaya inersin ha derizki adam kamışı beğenmemiş değiştirmiş ama sen öyle yapmamışsın 12 adet kamış resmi koymuşsun aradakileri bilemiyorum belki dahada vardır :confused: ondan sonrada kalkıp rapor yayılamam diyorsun peki olta sayısını anladığımızı farz edelim iğne sayıları hakkında acaba ne diyeceksin;)

20. Celalettin70

Favori Kamış:
    ALba Star Leader.
    Favori Makine:
    ALba Star ALfa 60
    En İyi Avı:
    16,212 Kg Pullu Sazan .
    o saydiginiz 12 aslinda 8 kamistir .. ayni oltalari farkli acilardan cektigimizden ve bazi oltalarimizi cekip yerine baska oltalar attigimizdan yanlis saymissiniz diyorum. belkide bunu basinda anlatmaliydim dediginiz gibi ama dikkat ettinizmi bilmem bu benim ilk raporum ve bukadar agir infazlar yapmadan once bana sorabilirdiniz neden bukadar cok olta gorunuyor kac olta kullandiniz diye sorabilirdiniz .. evet ignelerimiz fazla bakin bu konuda itiraz etmiyorum ve ozur diliyorum ..

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 21 Mart 2009