Kaç zamandır planını hayalimde yapmış olduğum turna seferi hedefime bugün ulaştım. öncelikle kardeşimi de fikrimden haberdar ettim. o da olumlu yaklaşınca internetten araştırmalarım sonucunda Sakarya - Mollaköy'e gitmeye karar verdim. pazar pazar üşenmeden saat 04:50 de kalktım. hazırlık , kardeşi al vs. derken biraz geciktik ama mollaköye 07:20 de vardık. Daha önce hiç gelmediğim bu yer hakkında ilk izlenimlerim olumsuz oldu. çünkü kıyısından aşağı inecek yer yok.. ilerilere gidince de kalabalıktan bunaltı geldi. Ayrıca atacak yer bulsanız bile bu seferde tuvalet problemi sıkıntı yaratıyor. Neyse madem mollaköye geldik at-çek'e başlayalım dedim. 2. atışımda aşağıdaki kuzuyu aldım limit altı olduğu için salacaktım ancak iğneye göbekleme girdiği için törenle gömdük Uploaded with ImageShack.us Saat 14:00 te o bölgede sürekli at-çek yapanlarla görüşmemizde, "suların 2 mt kadar yükseldiğini , dün geceden beri kalanların 1 tane bile tutamadığını hüzenle öğrendim. az değil 140 km yol yaptım ve sonuç hüsran gibi gözüküyordu.. kardeşime hadi dedim toplan, madem bu kadar yol yaptık 60 -70 km daha yol yapalım hiç bi işe yaramasa bile hava alırız dedim. netice itibarıyla 45 dk sonra diğer avlağımıza vardık. bu avlak bana ayrı bir huzur veriyor. ağaçlar içinde kuş cıvıltıları .. tam yaşanacak yer.. hele de bahar gelmiş yapraklar yeni filizlenmiş, yerde çimenler arasında çiçekler açmış.. daha ne olsun Avlağa vardıktan sonra kardeşimle peynir - ekmek - zeytin üçlemesiyle limonatayı götürdükten sonra saati 16:00 yaptık.. ilk önce SAVAGEAR LB SOFT 4 PLAY SİLİKON BALIK 13CM - Perch olan silikon sahteyi 0,20 powerline örgü misinaya taktım. kamış okuma safina spin 2.7mt, makina okuma trio 30.. yaklaşık 30 dk kadar at-çek sonucu hüsran oldu.. sonra sahteyi 2 tl lik kaşık ile değiştirdim. 2. atışı yaptım, kaşık daha düşer düşmez çekmeye başladım ama ilk anda gelmedi.. gelmeyince o anda "eyvah takıldı" diye düşündüm ama daha düşünür düğünmez kafa attı. tatlı ve bir o kadar zevkli bir uğraşıdan sonra aşağıdaki turna ile tanıştık. kendisi 65 cm.. yanımda tartı olmadığı için tartamadım ama yaklaşık 2.5 kg civarıydı. Uploaded with ImageShack.us
tebrikler bende yarın inşallah gideceğim aksilik olmaz sa maps mi kullansam yoksa silikon mu karar veremdim
Alba toby 602 kaşıkla aldım. 2 tl. Nacizane tavsiyem ya parlak kaşıkla yada altı turuncu silikonla ya da turuncu ve sarının hakim olduğu kaşıkla atabilirsin.
Güzel av olmuş tebrikler AVAGEAR LB SOFT 4 PLAY SİLİKON BALIK vb. lerini bende dün denedim hiç sonuc alamadım en iyi sonuç verenler hep en ucuz olanlar olmustur.Hersey videolarda izledigimiz o silikon balıklara atlayan turnalar gibi degil. (Bana kalırsa o turnalar iyi birer ücretli aktör, yem firmalarının lisanslı oyuncuları) bizim balıklarımız avrupai olmadıgı için bu tip yemlere alışkın değiller En güzel olan en basit olandır.
Tebrikler turna fena değil.. o silikonu sığ sularda kullanmalısınız çünkü dibe kolay kolay batmaz.. vede kaşık çeker gibi düz sarmak yerine kamış ucuyla kısa sert darbelerle çektirip boşluğu sararsanız balıkları daha rahat kandırabilirsiniz.. renk olarakta 11:fungus roach renk olanı daha çekici diye düşünüyorum.. bol simli olduğundan su içinde çok parlak bir görüntüsü var.
Aynen Katılıyorum dostum. Hocam zaten düz kaşık gibi çekince hiç bir aksiyon yapmıyorlar. bu sebeple istesen de istemesen de aksiyon verdiriyorsun. ancak 2tl lik kaşıkta çok güzel çalışıyor. İnşallah dostum. Umarım sen daha büyüklerini yakalarsın. Sağol dostum. İnşallah denizde de güzel balık tutacağım bu sene. içimde bir ses böyle diyor.
Tebrik ederim... Bende dün baya yol gittim felan ama şu sahteden üç renk olarak bende aldım yaklaşık 100 TL sahteye para verdim diye nasıl hırslı değiştiriyorum ama bende SAVAGEAR den bir verim alamadım
tamam aksiyonu filan gerçek balık gibi ama sanırım kokusundan turna yanaşmıyor. belki üzerine kokuyu giderip turnanın avcı hissini ortaya çıkaracak esans sürülse çok daha iyi verim alınabilir. Teşekkür ederim hocam Aleyküm Selam.