yer : gümüşyaka/silivri yem:kum kurdu olta:ikili dip oltası(7 numara çapraz singapur iğne - 0,25 köstek - beden 0,30 floracarbon misina-125 dr kurşun) derinlik : 2-3metre arası su sıcaklığı 24 derece geçen hafta başı itibari ile izne çıkmıştım.aslında hafta içinde de avlandım ama balık cok nazlı idi bir kaç parça mırmır aldım ama kayda değer olmadığı için fotoğraflamadım.tatilin son gününde yani pazar sabahı saat 5 te kalkıp hazırlıkları yaptıktan sonra saat 5,15 gibi takımları açıp bismillah deyip başladım.başladım başlamasına ama saat 8,30 da evde olmam gerektiğinden bir gözüm sürekli saatte idi velasıl saat 8,20 de sonlandırdığım avda aşağıdakiler kısmetimize düşmüştü.yanlız bir önemli konuda resimlerde göreceğiniz 2 tane küçük mırmır var. bunlar yaşama şansları olamdığı için bırakılamadı. aslında bund benim hatamda yok değil oltayı attıktan sonra yem çıkarmak için kuma indim ve yaklaşık 20 dakika oltanın başında değildim bu zavallılarda o arada yakalanmış ve yemleri mideye kadar indirmişlerdi .kısacası üzelerekte olsa yaşayamayacakları için mecburen almak zorunda kaldım. fotoğraf makinasını unuttuğum için evde çektim resimleri kusura bakmayın. bu fotoğraf bir gün önce akşam üstü çekildi avlandığım yeri görmeniz için sabahın getirdikleri . aslında çeşitlilik olarak gayet iyidi : mırmır -istavrit-dil balığı ve ispari.bu arada yaklaşık 4 senedir o iskelede avlanırım bu sene ilk defa istavritlerin içeri girdiğini gördum. ya onları kovalayan büyük bir balık vardı yada onlar gümüş sürülerini kovalıyorlardı ben ve mırmır ; herkese bol ve bereketli avlar ...
İstanbuldan böylesine sağlam ve mis gibi rapor görmek bence güne güzel başlamamıza vesile oldu,sağolasın Allah nasibini artırsın sevgili Halit
Halit abi çok güzel balıklar, tebrikler... Ne varsa yine Silivri'de var desene. İstanbul içinde de rastlasak ya şu mırmırlara. Sadece Galata'da alıyorlar bildiğim kadarıyla, o da her zaman değil...
tüm dostlara iyi dilekleri için teşekkür ederim. kimsenin oltası balıksız kalmasın. Aslana bakarsanız bu çeşitlik daha da artabilirdi zaman kısıtlı olmasa görüntülere zarganada ekleyebilirdim. bir gün önce akşam üstü gittiğimde ispariyi çekerken peşinden koca bir zargananın geldiğini gözlerimle görüdüm hemen şamandıralı takım yapmama rağmen alamadım . kısmet , belkide bu hafta sonu zargana raporlarımı eklerim
değerli arkadaşlar sarayburnu cankurtaran kalyonotelin önünden akşamları mırmır ve eşkine çıkıyor cumartesi akşamı balıkkeyfi.com üyeleri sarayburnunda orgnz yapmışlardı bu arada sennura selamlarını ilettiler
Aleykümselam. Sarayburnu kaçkınları. Hafta sonu için çağırmışlardı ama Silivri planımız olduğu için gidemedim... balıkkeyfi değil bu arada oltakeyfi... Gerçi görüşüyoruz ama benden önce görüşürsen sen de selamlarımı ilet.
alyk selam dorusu çelişkideydim evet olta keyfiydi tşked peki her iki sitenin kaynaşması için bir orgnz yona nedersiniz
11 bakırköy hariç kazlıçeşme sahilinden yenikapıya kadar mırmır çıkıyo şu anda, tek önemli nokta sadece kurt kullanırsanız yakalarsınız, biraz da nazlı at-çek yaparak yakalanmadığı için beklemek gerekiyo, sürüye rastlarsanız ne ala...
usta haklısın ama resimler aceleye geldi. denizden geldim resimleri çektim ve ist doğru yola çıktım. bir dahaki sefere oltayı yanlız bırakmayacağım için böyle bir şey başıma gelmiyeceğini umuyorum.ama olduki geldi o zaman önce küçükleri yer sonra büyüklerin foğrafını çekerim
mesut abi daha afiyet olmadı hafta sonu inşallah .babam benden sonra temizlemiş ve buzluğu atmış bu hafta biraz daha takviye yaparsam iyi olacak
kesinlikle abi.küçük müçük demiyecek toplayacaksın hepsini . of ya şakası bile kötü. oldu birkere yapacak bir tek şey var bu günlerde siyasetçilerimizin elinde gezen ipi gören oldumu