08.08.2007 Sudaklarrrr.....

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında loflaz tarafından paylaşıldı.

1. loflaz

loflaz

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sudak ,52cm ,1.450 kg
    Arkadaşlar selam ,gideceğiz dediğimiz ava gittik.4 arkadaş akşam saat 7 gibi yola koyulduk.Saat 8:30 da avlaktaydık ,saat 8:45 de oltalar suda idi.10 dk sonra arkadaşlar ilk balığı çektiler ,hemen arkasından benim şamadıra gömüldü geziyor:p hemen tasma bende bir balık aldım.Ha bu arada arkadaşlar hep 2 - 3 köstekli dip oltası attılar ben 2 tane dip attım 2 tanesini şamadıralı yaptım ,fosfolu gece izlemek harika oluyor.Neyse saat 9:30 gibi benim diplerden biri çaldı ama ne çalma ben yetişemedim recep yakındı çek diye bağırdık hepimiz :) çekti ama ne çekti 48cm 1 kg üzerinde harika ,çok güzel bir balık çıktı.herkesin keyfi yerindeydi.Sonra balık 1-2 saat vurmadı gece 12:00 yi geçti hadi gidelim derken hafif rüzgarla su dalgalanmaya başladı.Bizimde ziller çalmaya Cihan abi bir tane çekti.Benim şamadıra gömüldü ama bu sefer hiç görünmüyor.Hemen çekmeye başladım ama ne geliyor ,minamada çok güvenemiyorum allah allah diye diye çektik ,öncekinden 1 cm kısa 47cm yani .saat 1 gibi toplanmaya karar verdik herkes ertesi gün işe gidecekti.Kısa bilgiler arkadaşlar diplerde canlı ve sazan fleto kullanıldı.Tertip; uçta 60gr kurşun 30cm aralı 15cm köstek 1 no iğne kaliteli ama.Şamandıralı takımlarım da ;şamandıra hemen altında 10/15gr kurşun ( tabi şamandıra bu çekerde büyük olmalı ) 75-80 cm beden ,en uçta tek iğne ve canlı balık...Herkese rastgele....

[​IMG][/URL][/IMG]

[​IMG][/URL][/IMG]

Pazar günü Sazan ,Kefal ( akbalık ) ve Turna ya gidecem inşallah ,bilgiler gelir arkadaşlar sizede...

2. Oztemiz80

Oztemiz80

Favori Kamış:
    el oltası
    En İyi Avı:
    1 kg sudak 1,5 kg kadife
    Kardeşim bunlar neee!!! Sen beni kıskançlıklar ikiye mi bölmek istiyorsun. Bizim gölümüzde bitti bu sudak çok arıyorum eski günleri. Yine Altınapa da mı yakaladın? Çok çok güzel balıklar ellerine sağlık .

3. leppard

leppard Karatepe

Favori Kamış:
    Eurofish Powerjig 1.50 m Jig Kamış
    Favori Makine:
    RYOBI Ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    1 Kg Çipura + 1 Kg Sazan
    tebrikler kardeşim güzel av olmuş...

4. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish

Sevgili Levent

Muthis sudaklar. Bu konuda bize daha fazla bilgi vermelisin. Nokta vermesende nerde yakaladin bu baliklari. Igne buyuklugun, avlagin derinligi gibi daha ayrintili bilgiler verirsen seviniriz. Super paylasim. Ozellikle elinde tuttugun bu baliklar cok yakisikli. Dahasina rastgele diyorum degerli kardesim.

5. loflaz

loflaz

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sudak ,52cm ,1.450 kg
    Mustafa teşekkürler ,valla bu sefer şansım iyiydi.1-2 saat daha kalsam çok balık alırdım ama bu bile fazla 3 kişilik bir aileyiz.Yeter diye geri döndüm.İstediğin zaman Konya ya gel ,bir akşam gideriz beraber 4-5 saat güzel av yaparız inşallah.

6. loflaz

loflaz

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sudak ,52cm ,1.450 kg
    Hüseyin bey çok teşekkürler ,bu balık türü konya da sadece Altınapa barajında var zaten.Konya -Beyşehir istikametinde 21. km. ama durduğum noktayı söylemem:D Valla birşeyler söyleyim avlak hakkında ama bunlar kesin bilgi değildir.Sadece benim görüşlerim.Genelde gece avlandığım için balık kıyıya yakın olur en uzak 30-40 metre atarız dipleri.Şamandıralar 5mt ile 20 metre arasında çalışır.Balığın 2-3 mt kıyıya geldiği olur.Gündüz saatlerin balık derin sularda ortalarda olur.İğne numarası genel 1no bazen de 1/0 kullanırım ,balığı çektiğinizde göreceksinizki yem ve iğne midesindedir.Karga burun olmadan çıkarmak imkansızdır.Küçük balık olursa çekerken acele etmek gerekir her an kurtulabilir.(çekişde anlaşılır küçük/büyük olduğu yada şamadıra hareketinden) çok sefer küçük balığı sudak çıkarır çıkarmaz iğneden düşdüğü olmuştur.daha küçük iğnede kullanılabilir ama canlı yemi takmak zorlaşır ve yem aşağıda düşebilir.Sudak balığının ağız yağısı çok hassastır.iğne ağıza takıldıysa çok hızlı çekilirse balık kaçar.Tasmalamayı abartmamak lazım.Hafifçe olması yeterlidir.Su derinliğine gelince çok net değil ama kıyıdan 4-5 metre sonra derinlik 6-7 metreye gelir.8-10mt düz devam eder ve bi 5-6 mt daha derinleşir.Altınapanın zemin yapısı budur.Bazı bölgeler çok otludur.O bölgelerde sazan sık olur genelde Sudak kayalık yerleri sever.Su hergeçen gün serinlemekte.Bulanık ve çamurlu sularda sudak olmaz.Oralara sazan için gidilmeli.Aklıma gelen kabaca bilgiler bunlar ,artık gerisi kısmet :D Herkese rastgele...

7. balikkrali

balikkrali

Favori Kamış:
    olta...gerisi meslek sirri...
    En İyi Avı:
    alabalik 51 cm...
    ellerinize saglik...güzel av olmus...keske konyaya ziyarete geldigimde seni bulsaydim..o zaman o baliklarida bulurduk...sevgiyle...

8. Oztemiz80

Oztemiz80

Favori Kamış:
    el oltası
    En İyi Avı:
    1 kg sudak 1,5 kg kadife
    Sağolasın üstadım bende çok isityorum Konyaya gelmeyi aslında gidip geliyorum ama hep iş için oluyor boş bir vakiit İnşallah gelirim ozaman görüşürüz. :)

9. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    levent kardeş tebrikler balıklar harika görünüyor en kötü avın böyle olsun

10. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    güzel va olmuş tebrikler

11. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    Paylaşım için teşekkürler güzel balıklar devamını dilerim.

12. R DENİZ

R DENİZ R DENİZ

Favori Kamış:
    lineaeffe,Alba Star
    Favori Makine:
    Shakespeare, BALZER CDI 850
    En İyi Avı:
    Sazan 6 kg, yayın 15 kg
    Ellerinize Sağlik

Hem bu güzel fotoğraflar hem de verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

Avınız daim olsun.

13. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Levent arkadaşım tebrikler mükemmel balıklar ve bilgiler paylaşımınız için teşekkür ederiz.

14. mustafadinç

mustafadinç

Favori Kamış:
    Fiber olta
    En İyi Avı:
    Sazan 4 kg
    Tebrik Ederim Bu Baliğin Sadece Ismini Duymuştum Ve Hizli Akan Derelerde (alabalik Misali) Yaşadiğini Düşünüyordum Buralarda (eskişehir Bölgesi) Hiç Olmaz Bunlardan Fakat Belkide Bilmediğim Yerlerde Vardir Konyaya Yolum Düşerse Bir şansimi Denerim Size Rastgele.

15. xDJx

xDJx Mehmet Kundak

Favori Kamış:
    Oltalarım
    En İyi Avı:
    El oltası ile Turna 7kg. sazan 6kg. yayın 7kg.Yılanbalığı 2.65kg.Alabalık 1.12kg.
    Güzel av olmuş şansınız açık,kısmetiniz bol,iğneniz keskin olsun.
    Rast gele...