08.08.2010 Turna Avi

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında kovboy tarafından paylaşıldı.

1. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    Yer:İST.
    Kulanılan yem:Turna kaşıkları,silikonlar
    Hava:Açık güneşli

Geçen ayki iki başarısız turna avından sonra bu gidecegim ilk turna avıydı.Hatta bu başarısız avlardan sonra devamli beraber turnaya gittigimiz ufak biraderim belkide ilkkez karamsarlıga kapılıp benimle beraber balıga gelmemişti.
    Aslına bakarsanız bende biraz umutsuz bir şekilde turnaya gidiyordum çünkü son iki avda bırakın balıgı hiçbir vuruş alamamıştık.İşte bu durumda saat 05:30 gibi avlak alanıma vardım herzaman oldugu gibi güzel bir kahvaltıyla güne başladım.Daha sonra takımları kontrol edip öncedende bildigim iyi av veren bölgeye dogru yola koyuldum. Gölde benden başka balıkçılarda vardı neyseki benim avlanacagım bölge boştu hemen heyecanla turna yavrusu silikonumu çıkarıp atçek denemelere başladım uzun bir süre bu bölgede kalmama ragmen hiçbir vuruş alamayınca yeri degiştirip daha ileri bölgelere gittim atışlarıma burada devam ettim baktım silikona pek ragbet yok degiştirip kaşıkla devam ettim fakat birtürlü istenen vuruşu alamıyordum.Bundan önceki iki avdanda boş döndügüm için içimi iyiden iyiye karamsarlık kaplamaya başlamıştı ama yılmadan atışlarıma devam ediyordum.
    Ava başlayalı yaklaşık birbuçuk saat falan olmuştu ve daha hiçbir vuruş alamamıştım sanki göldeki tüm turnalar bana gelmemek için sözleşmişti.Bunları düşüne düşüne daha önce birçok turna aldıgım bölgeye vardım burada atışlarıma başladım turnanın olabilecegi heryere atışlar yapıyordum taramadıgım sazlık dibi otluk dibi kalmadı.Birazda açıga denemeler yapıp bölgeyi terketmeye hazılanıyordum ve beklenen vuruş bir sazlık kümesinin önüne parelel attıgım ve sarmaya başladıgım kaşıga geldi kısa bir mücadelenin ardında kıyıya alına turna limit altı bir balık oldugundan hemen göle iade edildi.

limitaltı iade videosu

http://tinypic.com/player.php?v=11kxox0&s=4

Bu balık limit altı olsada beni çok sevindirmiş içimdeki tüm karamsarlıgı umutsuzlugu alıp gitmişti.Artık daha bir istekle daha bir şevkle atışalar yapmaya başlamıştım ve günün ikinci turnası hemen hemen aynı bölgeden aynı kaşıga yapışıverdi kurtulmak için taklalr atsada kıyıya alınmaktan kurtulamadı aslında hemen hemen limitler dahilinde bir balıktı fakat ben onuda biraz daha büyüsün diye göle iade ettim .

günün ikinci turnası iade

http://tinypic.com/player.php?v=2ufxcnn&s=4

Şansım dönmüştü sanki yeri degiştirerek biraz daha ilerledim yine bir sazlık kümesinin içinden silikonla yaptıgım atışa günün üçüncü turnası yapıştı otluk ve sazlıktan kıyıya almakta biraz zorlansamda sonunda başardım bu balık günün limit üstü ilk turnasıydı.Atışalrımı bu bölgede yogunlaştırarak devam ettim ve yaklaşık beş dakika sonra hemen hemen önceki turnanın kopyası bir turna daha silikona yapışıverdi ota ve sazlıga sarmadan onuda kıyıya almayı başardım.

Keyfim iyice yerine gelmişti bu bölgede birkaç atış daha yaptıktan sonra artık dönüşe geçmenin vakti gelmişti çünkü güneş iyice yakmaya başlamıştı.Geldigim yolu aynen geri dönecektim ve arada deneme yapmadıgım taramadıgım atçeke elverişli olmayan birkaç bölge vardı oralardada atışlar yapıp avı bitirmeyi planlıyordum.Ve bu bölgelerin birine ulaştım burası öylesine otluk sazlık biryerdiki atış yapmak çok zordu ama tam turna yatagı biryere benziyordu.Sonunda silikonu bırakma pahasınada olsa burada atış yapmaya karar verdim çünkü dar bir sazlık kümesinin arasından silikonu geçirip ortadaki açıklık bölgeyi bulmam gerekiyordu.Ve tüm dikkatimi toplayıp silikonu salladım silikon tam istedigim gibi o bölgeye düştü daha makinayı iki yada üç tur çevirmiştimki silikona güzel bir vuruş geldi fakat o kadar zor bir yerdeki balıgı nasıl kıyıya alacagımı düşünüyordum çünkü önüm hem çok otluk hemde sağım solum hep sazlıktı nitekim balıgı tam kıyıya yaklaştırdım alacagım ota dolandı ve kendini kurtardı.
    Hemen silikonu ottan kurtarıp ve temizleyip aynı yere tekrar gönderdim çümkü biliyordum o turna oradaydı ve evet yanılmamıştım aynı yerde balık silikona tekrar yapıştı bu sefer biraz daha dikkatli davranıp ota ve sazlıga sarmasını önledim ve güçlüklede olsa kıyıya almayı başardım bu balık günün limit üstü üçüncü ve en büyük turnası oldu.Bu turnadan sonra oltama başka vuruş olmadı ve avı noktalayıp evime dogru yola koyuldum.Karamsarlıkla ve umutsuzlukla başlayan avım çok güzel noktalanmıştı.
    Demekki neymiş şu hayatta hiçbir zaman karamsar ve umutsuz olmayacaksın herşey işin herzaman bir umut vardır.Hoşçakalın

Ve günün hasılatı

Bir ikide göl manzarası

2. aykut1970

aykut1970 aykut

Tebrikler güzel bir av olmuş:)

3. ..........

..........

az olsun turna olsun:) tebrikler..

4. barisbasci06

barisbasci06 Barış

Favori Kamış:
    Shimano Bestmaster
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 RB
    En İyi Avı:
    Hatırlamak zor..:)
    tebrikler..

5. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Maşallah, afiyet olsun :)

6. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    tebrikler mesut afiyet olsun

7. metalurjist41

metalurjist41 EMRAH

Favori Kamış:
    Ron Thompson
    Favori Makine:
    Shimano Nexave
    En İyi Avı:
    Turna, 87 cm
    Tebrikler, daha iyileri gelir inşallah.

8. yucelsavan

yucelsavan yücel savan

Favori Kamış:
    remixon hurricane 270
    Favori Makine:
    okuma boxter bxf 60
    En İyi Avı:
    levrek 1.9 kg
    tebrikler..

9. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Doğa yine seni boş geri çevirmemiş,çabaların boşa çıkmamış,tebrik ederim Mesut abi..

10. james hatfield

james hatfield yasin

En İyi Avı:
    7.5 kg. sazan, 1 kg cupra
    güzel bir av ve güzel bir rapor olmus tebrikler...

11. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    Mesut tebrikler..
    Eylül ayında daha iştahlı vuracağını tahmin ediyorum bu sıcakta iyi av devamına rastgelsin..

12. nevzat42

nevzat42

Tebrikler.Güzel turnalar.

13. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    bu ve benzeri sitelerin en çok sevdiğim tarafı da ,limitlerin amatör oltacılar için ne kadar önemli olduğunu anlatmasıdır.gerçekten birçok insanın tebliğlerden haberi bile yok.belki de av resmine yada videosuna bakmak için burayı ziyaret eden birisi,tebliğlerde,limitlerden, haberdar olacaktır ve herzaman alıkoyduğu balıkları bundan sonra salıverecektir.tebrikler arkadaşım...

14. sehzadem82

sehzadem82 H Barış KEDELEŞ

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    eline emeğine sağlık harika bir av
    bu raporu okurken seninle ortak bir özelliğimiz olduğunu gördüm sabırlıyız pes etmiyoruz :) sen turnacı ben sazancı :Ç)

15. umuts

umuts Umut

tebrikler hangi göl burası?

16. hidalgo

hidalgo mustafa yarapsanlı

En İyi Avı:
    15.600 gr levrek 29.500 gr orfoz
    ii av tebrik ederim daha büyüklerine de bundan sonra inşallah....

17. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    tebrik ederim mesut, yakışıklı turnalar. geçen hafta bizi de boş çevirmedi bu mera. tek dert sazlıklar.

birde; bu göl ile ilgili üstünde durduğum bir konu vardı. gölün etrafın da,kıyıya yakın ağlar varmıydı acaba ?

18. AldaGeel

AldaGeel Yasin

Favori Kamış:
    Albastar
    En İyi Avı:
    Gümüş, 10 cm :)
    Güzel bir av olmuş, raporunuzda çok güzel, tebrik ederim :)

19. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    teşekkürler Aykut kardeş

20. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı: