08.09.10 Turna Avı.

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında enginson tarafından paylaşıldı.

1. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    avlak : meçhul göl
    kulanılan malzeme : rapala ama hangisi hatırlamıyorum :D
    yakalanan balık : 2 adet biri 40 cm diğeri 50 cm üzeri turna
    kaçan balık : 3 adet turna
    katılımcılar : ben ve özgür abi (fishfounder)

öncelikle herkeze merhaba. özgür abiyle ne zamandır turna avı yapmak istiyorduk ama bir türlü fırsat bulamadık. geçen hafta havanın kötü olması, balığında kısır olması nedeniyle gidemedik. dün iş yerinde çalışırken "yarın iş yok arkadaşlar " deyince hemen telefona sarılıp özgür abiyi aradım . aslında amacım boğazda öylesine bir av yapmaktı ( istavrit, zargana ..) özgür abi hemen patlatıverdi "olum bırak istavriti gel turnaya gidelim" ben hiç düşünmeden "tamam abi" dedim . gece 04:00 ben özgür abiyi de alarak yla çıktık. yol bir türlü bitmiyor hava karanlık yolda ışık yok ben uzunları yaktım tabi , arada kamyonlar felan çıkıyor.
    yola yaklaştıkca daha bir sakinleşti ortalık. yolda önümüze bir tilki fırladı , biraz ileride bi tane daha. avlağa vardığımızda hava halen karanlıktı biraz dinlenelim dedik hava aydınlanana kadar. özgür abi uyudu ben bir türlü uyuyamıyorum . dışarı çıktım biraz ortalığı kestim, ve nihayet ortalık biraz aydınlandı. sandalımızı alıp avlağa doğru yola çıktık. yaklaşık 50 dak. kürek çekildikten sonra (giderken özgür abi gelirken ben :D )avlağa vardık. bu arada sandalla giderken kıyıda bir domuz sürüsü gördük ben fotoğraflayamadan kayboldular. avlağa vardığımızda daha güneş tam yüzünü göstermemişti.
    güneş kendini gösterdikten kısa bir süre sonra özgür abiden bir ses
    "engin buraya bak"
    ben aynen bu şekil:eek: özgür abi ilk balığı yakalamıştı.
    benim ilk turna avım ne yapacağımı şaşırdım turnayıda görünce heyecanlandım ben kepçeyi alana kadar balığı kaçırdık . gayet güzel tahminen 50 - 60 cm arası bir turnaydı.
    akabinde ilerleyen saatlerde özgür abi bir turna daha yakaladı bu sefer daha temkinliyim hemen kepçeyi aldım ve hoop balık sandalda. benim ilk turna avım olduğu için ve hiç turna yemediğim için balığı alıkoyduk. limit üstü 50 cm bir turna. bu arada ben balığı fotoğraflarken balık ani bir hareket yaptı ve rapalanın iğnesi özgür abinin eline fena bir şekilde girdi. sonra o iğneyi nasıl çıkardı anlamadım. yanımıza kargaburun almadık balık rapalayı fena ısırmıştı çok zor çıkardık biraz balığın ağızını kesmek zorunda kaldık 3 iğne birden ağızına girmişti.
    avlağa giderken özgür abi bana " balık gelirse sakın suyun üstüne çıkarma sakince dipten sar yoksa rapalayı atar." demişti. ben sürekli sazlıklara takıyorum turna geldi sanıyorum sakin sakin çekiyorum sonra baıyoruz ki sazlık parçaları :)
    sonra yine sazlık çekiyorum sandım oltayı kaldırdım ki o da ne turna benim gözler yerinden fırlıcak :eek: balık suyun üstüne çıktı ama sandala uzak mesafede ben panik yaptım tabi özgür abinin dediği aynen oldu balık rapaladan kurtuldu. gerçi yakalasaydık salacaktık zaten ama olsun oltada görmek bile beni sevindidi. az önce yoruldum diye mızmızlanan ben birden hareketlendim. ama yok. biraz ilerledik. sonra özgür abiye bir turna daha geldi hemen kepçeyle aldık balığı sandala güzel llimit üstü bir turna daha. daha sonrasında özgür abiye bir turna daha geldi ama kaçırdık onuda.
    biraz zaman geçmişti ben tam sıkılmaya başlamıştım ki suyun üzerinde hareket eden turnayı görünce hemen o yöne at çek yapmaya başladım. ama nafile. özgür abi o sırada bir turna daha yakaladı ama onu da malesef elimizden kaçırdık. akabinde benim oltada bir ağırlık oluştu ben heralde sazlıklara taktım dedim oltayı serbest bıraktım baktım balık çekiyor oltayı ben tam saracaktım ki baktım boşluk var :( onu da kaçırdık.
    ilerleen saatlerde güneş kendini iyice belli etmeye başladı biz de yorulduk . ee daha kürek çekicez . sandalı yerine getidiğimizde sahibinden balığın kısır zamanı olduğunu öğrendik 2 tane yine iyi yakalamışsınız dedi.
    sonuç olarak benim için çok keyifli bir deneyimdi. bir dahaki seferi iple çekiyorum :)
    yolda ercan abi aradı sağolsun balığı nasıl kaçırdığımı anlattım ondan da biraz fikir almış oldum bu konuda .
    özgür abiye bu güzel av için çok teşekkür ederim, aynı zamanda ercan abiye de çok teşekkür ederim. umarım birgün beraber güzel bir turna avı yapmak nasip olur. tutamasam bile sizleri izlemek bile bana büyük keyif verecektir :)

çok fazla resim çekemedim ama bir dahaki av da resim ve video ekleyeceğim mutlaka. zaten bir daha ki av yakala bırak modunda geçecektir muhtemelen.

Uploaded with ImageShack.us

bu fotoğraftan hemen sonra rapala özgür abinin eline çok battı :(

Son düzenleme: 8 Eylül 2010
  2. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    Güzel görüntüler balıklarda güzelmiş afiyet olsun :)

3. metalurjist41

metalurjist41 EMRAH

Favori Kamış:
    Ron Thompson
    Favori Makine:
    Shimano Nexave
    En İyi Avı:
    Turna, 87 cm
    Ellerinize sağlık kısa ve öz bir av olmuş. Turnanın oltadayken yaptığı mücadeleyi hiç bir av bana yaşatmadı. Onun içinde hastalık haline geliyor. Sende bu hastalığa yakalanmışsın Engin abi geçmiş olsun :)

4. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    sağolun arkadaşlar. bugüne kadar hep boğazda avlanmıştım tatlısu deneyimim hiç yok bugüne kadar da hiç özenmemiştim ama bu turna avından sonra bilemiyorum artık :D bari palamut başlasa da yoksa benim için fena olacak :D

5. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Avınız daim olsun abi :)

6. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    tebrik ederim engin, 15 güne daha iyi vurmaya başlar turna. beraber güzel bir av yaparız inşallah :)

iğne konusundan hiç bahsetmemiştiniz, geçmiş olsun...

7. 3182

3182

Av icin tebrikler. Turna bu ne zaman nerede cikar belli olmaz.

8. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    sağol abi .sorma abi işte acemilik yedik kazığı :D gerçi ben adama dedim abi tarif ettiklerine göre bu iğne küçük diye ama abim dedi bu idealdir bu yeme göre kaşıkta da kazık attı " ben hep bu kaşıkla bu sezon başı çok güzel turnalar aldım " diye :D ama bir dahaki gidişimde sorucam ben onlara :rolleyes:

9. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    sağol bahtiyar :)

sağol kadem abi senin de raporlarını özledik :)

10. modena

modena

tebrikler...valla kıskanmadım desem yalan olur...kutlarım...tatlısuda av yapmak nasip olmadı...ama tatlısuların bu çılgın balığını inşallah bir mutlaka yakalayacağım...tekrar kutlarım...aslan ağabeyimle balığa çıkmak ayrıca bir zevk...

11. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    sağol turgay abi inşallah abi tam senlik bir av olduğunu düşünüyorum. at çek beni biraz yordu ama hoşuma da gitti. hele bir kere balık gelsin bana gelmese bile birden bir canlanıyorum yorgunluk morgunluk kalmıyor :D

12. enis59

enis59 enis

Favori Kamış:
    shimano catana 2.70 mh, shimano catana ax te surf 400 mormora
    Favori Makine:
    okuma avanger av 30, okuma avanger av 45, shimano alivio 4000 fb
    tebrikler harika turnalar afiyet olsun

13. nevzat42

nevzat42

Engin tebrikler.Aksiyonu bol bir av olmuş.

14. stratejist

stratejist A.ÖZDEMİR

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 2.40 MH, Tolee Kawahagi 2.10 MH, Mitchell Elite 602L 2/8 (1.83 UL)
    Favori Makine:
    Shimano Symmetre 500FD, Solstace 1000FI, Solstace 2500FI, Solstace 4000FI
    En İyi Avı:
    Olta ile 2700g.lık bir levrek
    Ekibi tebrik ederim, gerçekten güzel ve zevkli bir av olmuş.. Ben de daha bugün turna ile ilgili bir konu açmıştım üstüne sizin av raporunuz tam denk gelmiş oldu, bu avdan sonra umarım kanınıza turna avı virüsü girmemiştir:) meret bir kere girdimi kolay kolay çıkmıyor da:)

15. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Enginciğim kısmetin hası budur işte, ne mutlu sana. Zira Özgür kardeşimin güven telkin eden yoldaşlığında çok güzel geçen bir gün ve nefis anlatımlı bir av güncesi olmuş. Tebrik ederim her ikinizi de. Ve diliyorum ki nice güzel balıklarla vuslatınız daim olur.:)

16. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    teşekkürler , gerçeten de bir sonraki avı iple çekiyorum :D

nuri abi ilk tatlısu deneyimimdi hep sazan aına çağıran arakdaşlarım oldu ama hiç gitmek istemedim. turna avına da özgür abinin paylaştığı konulardan ve videolardan sonra çok gitmek istemiştim. sağolsun özgür abi de götürdü beni güzel bir deneyimdi benim için . daha bol balılı bir dönemde umarım güzel bir yaklarak raporuyla yine bir konu açmak nasip olur. senin de raporlarını özledik be nuri abi :) teşekkürler tekrardan herkeze.

17. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Engin ellerinize sağlık süper olmuş daha güzel avlar diliyorum rasgele....

18. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    sağol abi eyvallah senin de raporlarını dört gözle bekliyoruz :D

19. fish founder

fish founder Özgür

hedefte turna,her zamanki meçhul göl :),baitcasting takımım,iş yapacağını bildiğim sahtelerim ve bu avı gerçekteştirdiğimiz sevgili Engin,

yorucu ama bir o kadar güzel bir av günü,
    İstanbul'a bir o kadar yakın ama bir o kadar uzak sakin bir göl üzerinde kıyıdan yaban domuzlarını izleyerek at-çek yapmak,

tatlısu avının kendine has tüm güzellikleri ve bu güzellikleri tamamlayan hırçın ama bir o kadar yakışıklı turnalar,

balık kısır bir dönemde olsa bile en azından takımlarımızın pasını aldık,sahteleri suda parlattık,

birde üstüne Engin'e turna virüsü bulaştırabiliysem ne mutlu bana :)

ayrıca boğaz avı tutkunu olan sevgili Engin'in ilk at-çek deneyimi olmasına rağmen doğuştan balıkçı olmanın verdiği avantajla kırk yıllık at-çek çilere taş çıkarttı.
    tabi sıcağı ve orucuda eklediğimizde hafif verim düşmüş olsa bile çok güzel bir gündü,

bu günü benimle paylaşan yakın zamanların yaman at-çek avcısı olacağına canı gönülden inandığım sevgili Engin'e çok teşekkür ederim,

bayram sonrası tüm bu güzellikleri geri salacağımız birçok turna ile yeniden yaşayacağımızı tahmin ediyorum

20. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    Sevgili Engin güzel bir başlangıç olmuş umarım oltana daha büyükleri denk gelir...