08.11.2014 tarihli turna ve gökkusagı avım

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında adem yurtseven tarafından paylaşıldı.

1. adem yurtseven

adem yurtseven adem

Favori Kamış:
    okuma
    Favori Makine:
    okuma avenger 40b
    En İyi Avı:
    yayın 87 kilogram
    YER: anadoluda bir yer:D
    AV SEKLİ: at-cek
    KULLANILAN MALZEME:4 CM YÜZEN SAHTELER 3 NUMARA MEPS VE 2.MEPS

YILLIK İZİN NEDENİ İLE MEMLEKETE GİTTİGİMİN 2. GÜNÜ KENDİMİ SU KENARINA ATTIM SABAH TEK BASIMA BASLADIM AMA ÖGLEYE DOGRU ARKADASLARINDA KATILIMI İLE ASAGIDAKİ GÜZEL TROFERİ ALDIK 45-50 CM DEN KÜCÜK OLANLARI SALDIK GÜZEL BİR TURNA AVI OLDU

BU CANAVAR COK UGRASTIRDI BİZİ HARİKA AKSİYONLAR YARATTI DALA TAKTI YOSUNA GİRDİ AMA İP MİSİNA KULLANMANIN AVANTAJI İLE KURTULAMADImrsparkle

GELELİM GÖKKUSAGI AVI MACERAMIZA SEVGİLİ ABİM ADASIM ADEM EBİ VE MEHMET ABİMLE GÜNLER ÖNCESİNDEN HAZIRLIKLARI YAPTIK VE SABAHIN 4 DÜNDE YOLA KOYULDUK YAKLASIK 90 KM LİK YOLUN YARISINDA BULUSTUK VE ARABANIN BİRİSİNİ BIRAKIP TEK ARABA İLE SABAH 6 CIVARI GÖL KENARINA ULASTIK VE HEMEN 2 NUMARA GÜMÜŞ KIRMIZI BENEKLİ MEPSLERİ BAGLAYIP OLTALARI SAVURMAYA BASLADIK DAHA İLK ATISIMDA YAKLASIK 10 CMLİK BİR KIRMIZI BENEKLİ ALDIM FAKAT HEM BOY HEMDE YASAK DÖNEM OLDUGU İÇİN HEMEN SUYA İADE ETTİK ARADAN BES DAKİKA GECTİ VE ADEM ABİ BANA KOS CABUK GEL DEDİ YANINA VARDIGIMDA GÖRÜNTÜ SAHANE İDİ YAKLASIK 40 CM BOYLARINDA BİR GÖKKUSAGI OLTANIN UCUNDA RESMEN TAKLALAR ATIYORDU 10 DAKİKALIK Bİ MÜCADELEDN SONRA BALIGI ALMAYI BASARDIK TABİ BU BİZİ GAZA GETİRMEYE FAZLASIYLA YETTİ 3.MÜÜZDE BÜYÜK Bİ İSTAHLA SAVURMAYA BASLADIK OLTALARI ARADA KÜCÜK LİMİT ALTI BALIKLAR ZİYARET ETTİ OLTALARAMIZI VE KIRMIZI BENEKLİLER AMA HEMEN SUYA İADE EDİLDİ BİR ARA BEN OLTAMI ATMIS CEKERKEN Bİ TAKILIR GİBİ OLDU BENDE TAKILDI ZANNETTİM AMA BİRDEN KALAMA DELİ GİBİ CIRRRLAMAYA BASLADIhooked BALIK COK GÜÇLÜ KAFALAR ATIYORDU MİSİNA 0,22 KOPARMASI AN MESELESİ DERKEN BALIGI 10 DAKİKA YORDUKTAN SONRA ONUDA ALDIK VE BU İKİ GÜZEL GÖKKUSAGI VE YANINDA 4 TANE PORSİYONLUK GÖKKUSAGI İLE AVI SONLANDIRDIK HEPİNİZE RAST GELE SİMDİ GÖKKUSAGI AVI RESİMLERİ VE İADE VİDEOLARI

http://www.youtube.com/watch?v=q0lVmX2mvq0&feature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=xU0hj-fIwNI&feature=youtu.be

2. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Tebrikler, güzel balıklar ve güzel paylaşım için :) Daha güzel günleriniz olsun

3. adem yurtseven

adem yurtseven adem

Favori Kamış:
    okuma
    Favori Makine:
    okuma avenger 40b
    En İyi Avı:
    yayın 87 kilogram
    tesekkürler inan bey herkese güzel avlar dilegiyle

4. zaad

zaad ZAFER

Hocam ne bereketli avlaklarınız var Maşallah. İnşallah her avınız böyle olur.

5. zaad

zaad ZAFER

Bu video gizlidir

Neden gizli?

6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Alınan ve salılanlarla herşey çok güzel, tebrik ederim sevgili Adem. Kara demlik çayı "cennet suyu"dur gözümde, afiyet olsun.:)

Özellikle kırmızı benek hassasiyetiniz taktire şayan ancak kırmızı benek olan meraya bu zamanda olta atılmasaydı desem biraz fazla şey istemiş olacağımı da biliyorum. Gökkuşlarla aynı merayı paylaşan bu nadide balıklarımızı korumak için gökkuştan da feragat etseymişsiniz. Evet balıkları salmışsınız ama hiç avlanmasaydı diye de içim gitti bir taraftan.mrsparkle

7. tylrdrdn

tylrdrdn gokay

Avlarınız ve kırmızı benekli hassasiyetiniz için canı gönülden tebrik ederim.

Ancak Gökkuşağı Alabalık içinde yasak dönemdeyiz, kendisi doğal bir tür olmasa da şu anda üreme döneminde. Bir sonraki avınızda Gökkuşağı ile Kırmızı Beneklinin yasak dönemlerinin aynı olduğunu göz önünde bulundurmanızı rica ederim.

8. tavaslı64

tavaslı64

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan-alabalık-2 kilo civarı
    Gözünü sevdiğimin somonu ,neyleyem 10 tane dişliyi bir tane eti pembeli olsun yeter.Tebrikler bu arada darısı başımıza.

9. adem yurtseven

adem yurtseven adem

Favori Kamış:
    okuma
    Favori Makine:
    okuma avenger 40b
    En İyi Avı:
    yayın 87 kilogram
    arkadaslar güzel duygularınız için tesekkür ederim kırmızı benekliye gelince hedef zaten kırmızı benekli degildi gökkusagı idi ama arada gelenler oldu onlarıda zarar vermeen suya iade ettik cok fazla alabalık avlagı olmadıgı için kırmızı ve gökkusagının birlişkte yasadıgı avlagı tercih etmk zorunda kaldık ama kesinlikle hedef balık kırmızı benekli degildi onlar prenses kıyılmaz

10. adem yurtseven

adem yurtseven adem

Favori Kamış:
    okuma
    Favori Makine:
    okuma avenger 40b
    En İyi Avı:
    yayın 87 kilogram
    ve sunuda içtenlikle söylüyorum oltaya gelen her kırmızı beneklide içim cız etti sanki o iğne benim vücuduma batmıscasına canım acıdı o merada sadece meps kullandık yani solucan filan kullanmaya kalksak inanın daha fazla balık yakalardık ama bizde elimizden geldigi kadar sirkülere uymaya calısıyoruz elbbette hatalarımız vardır kusurlamız affoola

11. tavaslı64

tavaslı64

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan-alabalık-2 kilo civarı
    Gökkuşağı alabalık için yasak dönemdeyiz diye yazan arkadaş ,sirkülerin neresinde yazıyor anlamadım.Gökkuşağıalabalıkta yasak sezon yoktur,sadece günlük 10 tane sınırı vardır.Çünkü gökkuşağı alabalık bir kültür balığıdır kendi kendine üreyemez.Doğal alabalıkları zaten zaten bırakmış.İnsanları zan altında bırakmayalım.

12. Emre polat

Emre polat Emre

Balıklar çok güzel abi.Keyfiniz daim olsun:)

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Yusuf ağabey merhaba,

Arkadaşımız doğru söylemiş yalnız eksik ifade etmiş. Şöyle ki Gökkuşağı avında kapalı sezon yok ancak sadece Ormaniçi sularda doğal alabalıklarla aynı kapalı sezona sahip. Doğal türler de malumunuz genelde ormaniçi suları (temiz, oksijeni bol vs) mesken tutmuş balıklarımızdan olduğundan korunmalarına yönelik olsa gerek gökkuşağı avı da yasaklanmış. Ne acıdır ki doğal türler üzerindeki insan baskısı o denli fazla ki gökkuşların vereceği zarar bile kabul edilebilir hale gelinmiş. Yeter ki insanın o doymak bilmez hırsı meralardan uzak olsun, herşeye rağmen kırmızı benekler bir şekilde kendi hayatiyetlerini sürdürürler diye düşünülmüş.;)

14. tylrdrdn

tylrdrdn gokay

Evet arkadaşlar, yasak sadece orman içi sularda geçerliymiş, sirküleri tekrar okuyunca yanlış hatırladığımı fark ettim. Uyarınız için teşekkür ederim.