09.05.06 Lara Av [IMG] [IMG] [IMG] [IMG] [IMG] Bugün izinliydim, öğleden sonra soluğu doğruca lara kıyısında aldım. Şansıma deniz çok kötüydü... Dalgalı ve rüzgarlı... Neyse, bu hal benim ve eşimin çokta neşesini kaçırmadı... Baktık bugün balık alamayacağız, azgın sulardan; bizde oltaları atıp bu arada beklemeye başladık... İlkin 50 gr lık kurşun kullandığımdan takımlar bir türlü suyun içinde kalmıyor, az sonra kıyıya vuruyordu... Baktım olmayacak bende 100 gr lık kurşuna geçtim (normalde kıyıdan bu kadar ağır kurşun pek kullanmam!) bayağı bir fırlattıktan sonra takımı, oturup beklemeye başladık... Tabi bu arada da bir taraftan birşeyler atıştırırken bir taraftan da gözümüz sürekli oltaların ucunda idi... Birden kamışın ucu iyiden iyiye eğilmeye başladı, ilkin rüzgar ve dalgadan dolayı olduğunu düşündüm ve çok ilgilenmedim (çünkü rüzgarın şiddeti sürekli kamışı eğiyordu...) Derken bir de baktım ki, takım sağa doğru gitmeye başladı, kalktım ve oltayı elime aldım, sarmaya başladığımda, boşluğunu alır almaz farkettim ki ucunda bir şey var, tabi ucunda 100 gr kurşun olunca hissiyatta bir o kadar zorlaşıyor... Takımı kıyıya çektiğimde bir de ne göreyim bu bugüne kadar hiç tatmadığım bir deneyim... VATOZ... :o İlk defa tuttuğum bu balık beni bayağı bir heyecanlandırdı.... Bu anı sizlerle paylaşmak istedim.... Balığın alt karın tarafında bulunan ağzı ve çevresindeki solungaçlar dikkatli bakılınca bir bebeğin yüzünü andırıyordu... Ben ve eşim bu balığın ölmesine izin vermek istemedik ve yakaladığımız gibi suya bıraktık.... Ava ait videoyuda ilerleyen günlerde yine forma gönderirim... Sevgiler, saygılar....;)