09.05.2009 Gökala Avımız

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında point.shot tarafından paylaşıldı.

1. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Cumartesi günü yeni avlağımızda alabalık avlarımızdan birini daha gerçekleştirdik. Sabah gün doğumunda vardığımız baraj gölünde geceden yağan yağmur yolları tahrip etmişti. Etraf kısmen çamurdu ama gün doğupta bulutların arasından yüzünü gösterecek olan güneş hem bizi hem de avımızı ısıtacak diye bekliyorduk.

5 kişilik ekibimizde ikişerli halde bir takım suyun üst]nde elektrikli motora sahip botla sırtı çekerken karada kalanlar da mantarlı takım ve at-çek tarzıyla avlanmaya devam ediyordu. Yeni makineme sardığım Gamakatsu 0,24 lük misina ile ben de heyecanlıydım. Ancak ne yaparsam yapayım arkadaşlarım üçer beşer çekerken ben yerimde sayıyordum ve botta bile hiç şansım dönmemişti.

Atilla (Ati) arkadaşım adeta gününde şov yapıyor, keyfine keyif katıyor ve meşhur uğurlu mepsi ile adeta balıkları mantar toplar gibi alıyordu. Aynı mepsin üç numarası olduğu halde bense sadece izliyordum. Üç numara mepse vurmadıklarını farkettim ve hemen 2 numaralara yönelmiştimki Atilla çıtayı daha da yükseltti ve bir ara 4 numara mepsle bile ardı ardına alaları çeker oldu.

Ekibin neşe kaynağı Kubilay(Aslankral) tuttuğu 6 civarı alabalıkla bana havasını atıyor ve keyifleniyordu. Mustafa abim (Armada42) bir ara kamışını kırsada tedbirli insandır hemen çaresine bakıyor ve zaman zaman yaptığı olmayan balığı çekme hareket ve nidalarıyla beni aldatıp halime gülüyordu.

Arkadaşımız Ümit bizimle bu avlağa ilk defa geliyor ve o da benim gibi botta olan şansızlığını kıramadan karadan aldıkları ile günü tamamlıyordu. Akşam avında havanın biraz daha hareketlenmesi ve rüzgarın etkisiyle sanırım şansımın yelkenleri biraz olsun bana dönmüş ve ben de nihayetinde ardı ardına birkaç ala çekmeye başlamıştım.

Gün batımında avı bitirmişken botumuzu ve malzemelerimizi yüklemeden hemen önce alelacele birkaç resim aldım. 5 kişilik ekibimizin yakaladığı toplam alabalık 40 ve birde amorti kasna var. Genelde kasnaları zaten salıyoruz. Bu birini bottaki arkadaşlar alıkoymuşlar, sanırım boyunu beğenmişler :D

Gün doğumunda avlaktan bir an..

Atilla ve bitmeyen sigarası.

Botun şansızı yorgun savaşçı bendeniz..

Bottaki kovaya girenlerden bazıları

Balık geçidi

Atilla Kubilay Ümit ve Mustafa abi (Şirin Baba olmuşsun yaa:))

Son düzenleme: 11 Mayıs 2009
  2. sarizliomerkaya

sarizliomerkaya Ömer Kaya

Favori Kamış:
    DAM 6 BİLYALI 2,10MT
    En İyi Avı:
    TURNA
    Rıfat abim selamün aleyküm;

Heyy maşallah süper bir av olmuş. Anlatım süper arkadaşlar süper. Ben bu yeni avlagı çözemedim ama haberin olsun. Yanımda duran arkadaş peş peşe çekiyor alaları ben ise seyrediyorum ancak. Bir ara oltayı bıraktım yere 30 dakika balıkcıları izledim. Ben nerde hata yapıyorum diye ama herşey çok güzeldi. Balık tutamamam bütün şevkimi kırdı. Sanırım 1 ay kadar ara vericem. Sizinle gelip çay demleyebilirim ama :)

3. cemates

cemates Cem ATEŞ

Favori Kamış:
    [Sinek Oltası]
    En İyi Avı:
    175-65-R14 Lastik..
    Rıfat Abi Güzel bir hafta sonu geçirmişsin.
    Şanslı ve güzel avlı günler..

4. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Aleyküm selam Ömer kardeşim öğrenmenin sonu yok, senle beraber bir av yapalım inşallah, sen bize iyi çayın ve demin inceliklerini maharetinle göster ben de inşallah sana o avlağın sırrını vereyim :D

Cem saolasın, makinenin performansına diyecek bişey yok, ardından duanı teşekkürü eksik etmiyorum. Sadece kafama takılan bir mevzu oldu onunda sebebini akşam üstü farkettim. Av sırasında sabah döneminde zaman zaman yağmur yağdığı için makine de ıslanıyordu ve ben makaradaki ıslaklığı ona yoruyordum. Öğleden sonra farkettmki misinanın olduğu kafa komple su içinde kalıyor. Hiç başıma gelmemişti. Akşam üstü farkettiğim olaysa misinanın resmen damla damla suyu makineye taşıyor olmasıydı. Sanırım başka bir misinayı yedek kafaya sarıp tekrar deneyeceğim.

5. ONDER38

ONDER38 ÖNDER

Tebrikler Rıfat kardeş.Güzel bir av olmuş.Cumartesi bizde oradaydık.2 kişi 16 tanede biz aldık.

6. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Önder kardeşim neden görüşemedik? Biz barajın bent tarafına yakındık. Cep telefonları o bölgede çekmiyor ama en azından botu gördüysen keşke yanımıza uğrayabilseydin. Birdahakine görüşelim inşallah :D

7. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    slm

rıfat abicim balıkları patlatmışınız maşşallah bizde botla avlanıyoruz 3 kişiyiz botta birine piyango çıkar herz aman biri balığı ya az alır yada alamaz :D :D :D

8. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    tebrikler rıfat abi. çok güzel av geçirmişsiniz. neyse ki akşama doğru şansın dönmüş. yanındaki herkes balık tutupta kendisi tutamamayınca insanın psikolojisi bozuluyor:) :) çok iyi bilirim bu duyguyu:D

9. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Valla botta rahat hareket etme adına bizde takımlar 2 kişiden oluşuyor. Hem can yeleği sayısını göz önüne alıyoruz :D hem de sırtı çekerken üçüncü kişinin varlığı manevra anlarında misinaların birbirine karışmaması ve de bazen yaptığımız botta çay keyfi için ekstra yer için :D Ortada termos ve elde bardaklar.. İstisnaları oluyor ama iki kişi tercihimiz. Bizdeki bot arkadaşımız Atilla'ya ait. Geçen haftalarda neredeyse botu satlığa çıkaracaktı ama Allahtan bu avlağı öğrendikte yırttık paçayı :D

10. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:

Ahmet kardeşim ekipte en çok balığı kaçan adam ben oldum, yoksa Kubilay iyi bilir benim huyumu, gaza geldim mi arayı fena kapatır öne bile geçerim :D

11. mesulid

mesulid MESUT BALDIK

Favori Kamış:
    ALBA STAR
    En İyi Avı:
    TURNA 9 KİLO KIRMIZI BENEKLİ ALABALIK
    yamula barajı

yanılmıyorsam burası yamula barajı ebiç köyü üzerinden gidiliyor pazar günü bende ordaydım ve bütün balıkçılarda ordaydı epeyde kalabalıktın doğrudur heralde

12. ONDER38

ONDER38 ÖNDER

Botu gördüm hatta sessiz gidişini merak etmiştim demek elektirikliymiş.Orada bir adacık oluşmuş orda mantar atanlar vardı biz onların hemen sağındaydık

13. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Rıfat
    Verimli avınız dolayısıyla seni ve arkadaşlarını tebrik ediyor devamını diliyorum.
    Sevgiyle kal

14. remorg

remorg Tuncer

Sevgili Rıfat günü güzel kapatmışsın. :)
    Tebrikler.

15. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    ben limiti merak ettim aştınız mı?

16. NADİR

NADİR NADİR

Favori Kamış:
    kenardan at-çekte kullanılan tüm malzemeler
    Favori Makine:
    SHİMANO
    En İyi Avı:
    yakaladığımda heyecanlandıran balık
    Valla Rıfat abi muhteşem bir av,orada olmak isterdim.Neyse işallah beraberde yaparız.Bızede nasıp olur bu kadar güzel alabalık.Şimdiden o günü iple çekiyorum. Rastgele....

17. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Gökala öyle avlanmaz böyle avlanır :) Tebrikler Rifat, inşallah yeni makinenden memnun kalmışsındır.
    Tabi bir gerçek te ortaya çıkmıştır, iyi kalite malzeme çok balık yakalamıyor, sadece konfor ve aksiyonu artırıyor. :)
    İnşallah niye aldım bunu dememişsindir, çünkü daha hayat uzun, hayatının trofeleriyle karşılaştığında keşke demiyeceksin, iyi ki diyeceksin. Ben buna eminim.

18. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    tebrik ederim rıfat.

keyifli ve güzel bir ava imza atmışsınız

güzel avlarınızın devamını dilerim:)

19. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    tebrikler gerçekten güzel bir av olmuş

20. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Rıfat abi bu harika rapor için tebrik ve teşekkür ederim,rastgelsin...