cumartesi sabah 03:30'da bizim ekip bir de çok sevdiğimiz arkadaşımız sanver ile beraber yola çıktık. avlağımıza vardığımızda bizden önce gelen avcılar birde devriye atan jandarma ekipleriyle karşılaştık. avcılar daha yakın olduğu için önce onlara sorduk jandarma ne dedi diye. onlar yanlarında resmi gazete ile gelmiş jandarma yasak felan demiş ama resmi gazeteyi gösterince ikna olmuşlar. jandarmaya sorduğumuzda bize dedikleri aynen şöyleydi : -yayın, sazan, kadife yasak turna serbest. bizde şişme bot ve akülü motor var, onlar serbest mi? (serbest olduğunu biliyoruz ama yinede eşşeğimizi sağlam kazığa bağlayalım dedik ) -7,5 m.den sonrası ve yakıtlı motorlar yasak diğerleri serbest. hemen ibrahime döndüm ve bugün duyduğum en güzel haber dedim hemen botu şişirdik eşyaları yükledik ve bota atladık. buraya kadar hiçbir sorun yoktu taa ki motoru çalıştırıncaya kadar. 2 adet 120 amp. akülü birini taktık bitmek üzere diğeri zaten tık bile demedi sanırsam redresörde bir hata var ve aküleri şarj etmiyor neyse moralimizi bozmamalıyız dedik hemen asıldık küreklere biraz ibo biraz ben avlağımıza geldik. gördüğümüz manzara karşısında biraz hayal kırıklığına uğradık çünkü her taraf yosun kaplamış. neyse dedik gene bozmayalım moralimizi başladık at-çek yapmaya. yaklaşık 1 saat kadar uğraştık tık yok derken ilk turnamız ömür abiden geldi haydi hayırlı olsun dedik ve ikinci turna benden. arkadaşlara diyorum sıkı durun büyük geliyor. botun kenarına kadar çektim kepçe suda hazır bekliyor ama bi sıçradı kepçenin üstünden sonra botun aldına girdi tekrar sıçradı ve havada 0,30 luk ip misinayı koparttı ve suyun derinliklerine doğru yöneldi bizde arkasından bakakaldık . en az 85 - 90 cm. vardı ama kısmet işte. önce kaçırdığımıza üzüldük sonra ağzında sasy kaldığına. umarım bir yolunu bulur ve kurtulur o sasyden çünkü bu şekilde yaşaması biraz zor. daha sonrasında 8 adet daha turna aldık 3'ü limit altı hoop geri büyüyünde gelin diğer 5'i 50-60 cm. arasında değişiyor onlar sepete. günü toplam 6 adet turnayla kapattık. aksilik bu ya fotoğraf makinesini de unutmuşuz cep telefonuyla çektiğimiz resimlerde net olmadığı için onlarıda yayınlayamıyoruz. bu güzel ve bir o kadarda aksilik dolu avımızı foğrafla süsleyemediğimiz için herkesden özür diliyoruz. herşeye rağmen çok güzeldi herkese rast gele...
Ekibin teknoloji sponsoru olarak resim koyamadığımız için hepinizden özür dilerim...Tamamı benim hatam....Bu hafta nazar vardı üstümüzde başımıza gelmeyen aksilik kalmadı....Bir daha ki sefere en güzel resimlerle süsleyeceğiz....
hikayeyi okurken kendimi resimlere o kadar hazlamıştımki.. ama resim yok oldukça güzel bir gün geçirmişsiniz.cumartesi yağmur olmamasıda büyük avantaj olmuş. tebrikler.. nice daha güzel ve bol resimli avlara
Tebrikler arkadaşlar bende resimleri görmek isterdim ama nasip bu hafta da resimsiz okuduk hikayenizi ve güzel bir anlatım olmuş. Ayrıca aksilikler bırakmasa da yakanızı yılmadan moral bozmadan sabretmişsiniz ve karşılığını almışsınız. Daha bereketli ve resimli avlar dilerim. Şansınız açık bereketiniz bol olsun...
Şansınız her zaman bol olsun arkadaşlar bi dahaki sefere yanınızda fotograf makinesi mutlaka götürün ama
bu kadar aksiliklerle giden bir avda fotoğraflar düzgün olsa havayı bozardı. üzülmeyin fotoğraf problemide ayrı bi tat katmış ortama
Arkadaşlar siz fotoğraf makinesi dedikce benim suçluluk duygum artıyor....Bir hata yaptım.Tekrar olursa birdaha balık tutamayım inşallah.....
kardeşim kendini suçlama olacağı varmış olmuş. bundan sonra yapacağımız arkadaşlara kendimizi affettirmek olacak bir dahaki sefere güzel av ve güzel fotoğraflarla rapor veririz umarım
prof-turna ekibinden Evet bizim ekibin sessiz elemanı ömürden bütün balıkçı arkadaşlara selamlar ve bol avlar muhabbete bende katılayım dedim. Sağolsun bizim ekip canavar gibi bütün işleri hallediyorlar botun üzerine bir çıktıkmı yakala yakala bildiğin kadar en çokda ibrahim kardeşim ne var ne yok topluyor fakat balığı gördülermi herşeyi unutuyorlar bu hafta malzeme işini arkadaşlara bıraktım öğlen saat 13:00 den Gece 01:00' e kadar aç kaldık ayrıca kamerayı getirecek arkadaşta 3 haftadır kamera getirecek neyse ben büyük olduğumdan arasıra kulaklarını çekiyorum. Herkese selam ve saygılar tekrar görüşmek üzere.
Arkadaşlar bu kadar aksilik içinde yinede iyi av olmuş.Yakup'un kaçırdığı balığa üzüldüm gerçekten.Fotoğraf makinası olmaması büyük kayıp.
yakup kardeş bizde kapulukayanın ön tarafındaki köprüköyün oralardaydık su çok bulanık tı barajda bulanıkmıydı acaba ayrıca avınız başarılı olmuş kutlarım rast gele