Tarih:9-11 Agustos 2013 Yer: Akçay, Vezirköprü Yemler: Değişik markalarda Hayvansal ve Meyveli Boili Çeşitleri, Kendi yapımım 50-50 Boili, Aromalı Sahte Yemler. Av öncesi çok aramama rağmen Pop-up temin edemedim, kendi boililerim ilk denemem olduğu için pek başarılı olmadığından mikrodalga ile pop-up yapmadım. Tuncer abi ve Emrecan'dan aldığım bir avuç kadar Pop-up patlamış mısır ve Carp Zoom hookbaits ile sahte yemli pop-up kombinasyonları denedim ama başarılı olmadı. Yemleme: Değişik saatlerde (Gün doğumu ve batımında) roket ile toplamda 3 ila 4 kg kadar haşlanmış mısır, haşlanmış kenevir, kırılmış mısır, suda bekletilmiş buğday ve boili karışımı. Misina: Catana Makina: Okuma Powerliner 865 Kamış: Cormoran 13' 3.5 lb Alarm & Swinger: Jaxon XTR Pod: Spro Expert Montajlar: Yerli Malı Standart Montaj, Kendi yapımım Taban Montajı ve Geriye Hareketli Montaj. Leader: Cormoran Lead Core 20lb Braid: Spro Strategy 20lb Av Hikayesi: Sezon başından buyana çocukları yalnız bırakamadığım için güzel bir av yapamamıştım. Hazır bayram için memlekete gittiğimiz için hem çocuklarla ilgilenecek kişi bulmak kolaydı hemde Altankaya gibi bir avlakta avlanma imkanı yakalamıştım doğal olarak kuzenler ile önceden planı yaptık. İki kuzenin de balık avı ile çok ilgisi olmamasına rağmen kamp fikrine sıcak baktılar. Avlak yerini uydu görüntülerinden belirledik Cuma akşama doğru avlağa vardık. Ulaşımı oldukça zor birkaç km lik taşlı yolculuk sonrasında bu yerde karar kıldık. Biz vardığımızda belirlediğimiz yerin yanındaki uçurumun açığına bir arkadaş ağ döşemeye başlamıştı. İkinci gün öğle saatlerinde yanına gittiğimde yarım çuval kadar balık almıştı. Kuzenler hemen çadırı bende takımları kurmaya başladım. İlk olarak yemlemeyi yaptım ve oltaları suyla buluşturdum. İlk gece hareket olmadı, birkaç defa alarmlardan ses geldi ancak balık yoktu. Sabah 5:45 gibi ilk balığımızı aldık. 1.60 kiloluk sazan fotoğraflandıktan sonra salındı. Kahvaltı Balık hayvansal boiliye geldiği için biri hariç tüm oltaları hayvansal boiliye çevirdik. Yemler Yemleme Gün içinde iki adet güzel run vardı ancak yakında bulunan kuzen tasmalamayı başaramadı ben oltayı elime aldığımda balıklar çoktan kurtulmuştu. Bizde arkada kalan ufak koyda şamandralı takımla vakit geçirdik. Yarım kiloluk bir havuz balığı (İsrail sazanı) yakaladık ve gece boyunca bizi bekleyen bekçi köpeğimize yemek oldu. İki defa civar köylüler ufak koyda serpme ağ ile İsrail sazanı temizliği yaptılar. Serpme ağın yasak olduğunu söylememiz pek birşeyi değiştirmedi, yakaladığımız balıkları saldığımız için bizle dalga bile geçtiler. Bu arada teleskopik kamışlardan biri ile kenarda bulduğumuz ölü kaya balıklarından biri ile sudak yakalamak için hırsız iğneli bir takım hazırladık. Gün içinde kalamanın sesini duyup tasmalayıp sarmaya başladım ancak nekadar kalama aldıysa sar sar bir türlü yaklaştıramadım. Gelişinden sudak olduğunu tahmin ettiğim o balığı da yaklaşık 10 m kıyıda misinanın kopması sonrası kaçırdım. İkinci gün akşam ben yemleme yaparken önümüze 200~250 m kadar açığımıza bir arkadaş 1 km kadar bir ağ germeye başladı. Akşam karşı kıyıdaki evde düğün olduğu için balık yakalamayacağımızı düşündüm. Ben çadırda uyumaya başladım yaklaşık 1000 kere silah atıldı bir ara silahla kolbastıya tempo tutulduğunu bile hatırlıyorum. Düğün Evi Düşündüğüm gibide oldu düğünün bitmesinden 15 dakika sonra saat 01:15'te ilk run geldi. Ben çadırdan çıkana kadar bu balığıda kaçırmıştık. Oltayı tekrar atıp yerleştikten 15 dakika sonrasında bu defa diğer alarm çaldı, bu defa tam ortadaki kamışta drop back run vardı. Uyku sersemi kıyıladım balığı ancak kenadaki oltalarınüzerinden atlatamadığım ve iki kamış arasından kepçeleyemediğim için podu devirdi ve karmaşada kurtuldu. 3 kilo civarında olduğunu düşündüğüm bu canavar iğneyi de alıp götürmüştü. Bundan sonra kendi montajlarımı kendim yapcam Karşı Dağlar Sonrasında başka hareket olmadı ve Pazar sabahı kahvaltıyı yaptıktan sonra toplanıp yola çıktık; Herkesin geçmiş bayramını kutlar, güzel avlar dilerim.
Güzel kareler tebrikler, kolbastıya silahla ritim tutanı da ayrı tebrik etmek gerekir, iyi müzik kulağı varmış
iyikide aramamış baraj kooparatif olduğu için zararlı çıkarlardı malum av yasağı kalktı ey güzel memleketim ayak basmadığım yer yoktur oralarda kaya balığına gelende sazan olabilir orada sazan balığa daha iyi gelir bilginize ancak gümüş olursa daha iyi:thumb:
Aramak aklıma gelmedi değil, Kiralanmış İstihsal Sahası olduğunu düşünerek vazgeçtik. Kiralanmış İstihsal Sahaları Teşekkürler, sizin ekibin turnalarının yanında av bile sayılmaz Teşekkürler, Şantör çok iyiydi coşturdu milleti. Teşekkürler, sizin ekibin turnaları daha yakışıklı sanırım Hepimize daha büyükleri rastgelsin. Haklısınız canlı yeme orada sazan geldiğini biliyorum, ama kullanmayı tercih etmedik. Gelişinden, zayıf kuyruk darbelerinden sudak olduğunu düşündüm, belkide kalama alırken yorulmuş bir sazandı. Zaten mevsim itibariyle sudak umudumuz yoktu, sadece deneyelim dedik. Memleketim gerçekten güzel, önümüzdeki yıl yine oralarda olcam bu sefer barajın membasında bir bölgeyi düşünüyorum. Teşekkürler, daha güzel mekanlarda daha güzelleri size nasip olsun.