1,61 mt. 27kg yayın

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında mustafaozturkmen tarafından paylaşıldı.

1. mustafaozturkmen

mustafaozturkmen mustafa

En İyi Avı:
    yayın 1,66mt. 31 kg
    Çok degerli abilerim ve arkadaşlarım öncelikle merhabalar, forumda bayadır gezinmekteyim, fakat yayınlamış oldugum ilk av programım, devamı inşallah gelecektir::))
    Kullanılan malzemeler; misina:ip misina 0,31 lik
    100 gr kurşun.
    Büyük iğne.
    Yem olarak kurbağa
    100gr kurşun altta, 1 mt üzerinde iğne ve onun da 1 mt üzerinde iğneyi havada tutması için mantar şeklinde bir sistem kullanyrum.

Gelelim av günümüze; genelde pek konuşmam biraz sessiz birisiyim, ondanmıdır nedendir bilmyrum, av da yalnız olmayı, oltalarımın başında gece karanlıkğında, yıldızların altında o muhteşem manzara karşısında yalnız olmayı tercih ederim. Ama bu sefer 2 arkadaşım ile beraber avlağımıza gelmiştik. Hava çok güzel di. Hava kararmak üzereydi, 4 adet oltamı su ya gönderdim, çayımızı yaptık ve o eşsiz bekleyiş başlamıştı. Derken bir vuruş tahminimce küçük bir balık idi. balıgı kenara aldım ve 60 cm civarı bir yayın limit dışı oldugundan hemen geri gönderdik... arkadaşlar da sıkılmıstı kaç saattir bekliyruz bir balık geldi onuda geri saldın diye bana da söyleniyolardı. onlar balıktan limitten felan anlamadıklarından konuşuyorlardı işte öylesine.. Saatimiz gece yarısını geçmiş, 1,00 olmuştu arkadaşlarımı zor zahmet çay suyu için akar suya gönderdim ( Köpeklerden korktuklarından dolayı ikisini birden gönderdim). Onlar gitti bir yumuşak vuruş daha geldi oltanın yanına yaklaştım devamı gelmedi, balık ya iğneyi alamadı, yada büyük bir balık yemi alıp iğnenin acısıyla kendini topraya yere bırakıp yatmıştı. derken birkez daha assıldı ama neredeyse gırgır ım gidiyrdu kazıgımı yerden çıkartmıştı son anda yakaladım. belli ki iyi bir av idi. 15 dk kadar uğraştım balığı kenara getirmek için. balıgı kenara getirdim getirmesine ama bizim sucular gelmemişti, kakıç ımı ga elime alamamıştım balıkda baya bir buyuk olmasından dolayı elle bir turlu kenara çekemedim. en sonunda kazagımı elime kapayıp solungacından elimi oyle bir soktum ki ağzından çıkarttım. Zar zor da olsa balıgı göl den uzaklastırdım. İŞte o anki zevki anlatamam hiç bir sözle bu benım trofem idi. sizleri çektigim bir kaç fotoyla baş başa bırakıyor, saygılar sevgiler diliyrum...

2. halit

halit HALİT DEBBAĞ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin 10-40g kamış 240cm
    Favori Makine:
    spro dxi 430
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan 4,5 kilo turna
    güzel rapor devamını bekleriz.

3. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Çok güzel bir yayın tebrik ederim.
    Tatlu su avlarında geçirilen bu vasat dönemde, böyle bir güzelliği dışarı çıkarmanın verdiği duyguyu tahmin edebiliyorum.
    Devamını dilerim...

4. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Tebrikler sevgili Mustafa çok güzel bişr yayın.

Sevgimle kal

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    oy massallah balik bu iste :)
    tebrik ederim.

yanliz o balik 1.61den büyük sanki :D

bir ekleme yapayim, en saglikli yöntem kazagin kolu ile alt çenesinden tutmaktir. burda bahçivan-kaynakci eldiveni ile çikartiyorlar sudan. alt çenesinden tutunca balik kitleniyor.

6. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Tebrikler Mustafa kardeş, tek kelime ile ustalık isteyen bir av, senin de bunu ustası olduğun belli oluyor, sevgiler hoşça kalın.:) :) :)

7. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    tebrik ederim cok büyükmüş gerçekten... sanırım nirvanaya ulaşmak boyle bir sey...

8. Querorz

Querorz Fatih

Şu balıktan 1 adet tutsam, bu hobiden hemen emekli olurum. Çünkü başka bir balıktan keyif alamam herhalde.

Mustafa Bey, ellerinize kollarınıza sağlık.

Bende yayın balığı avı konusunda tatmin edilememiş bir tutku var. Bu yüzden raporunuz beni tatmin etmedi :) . Sizin tecrübelerinizden ne kadar koparabilirsek kârdır mantığıyla hareket ederek bize kullandığınız sistemden ve yayın avındaki püf noktalarından(balığı hangi noktalarda arıyorsunuz, hangi saatleri tercih ediyorsunuz vs.), dikkat etmemiz gereken şeylerden daha detaylıca bahsetmenizi rica edeceğim.

9. Sonay Önder

Sonay Önder Sonay Önder Çeribaşı

En İyi Avı:
    5 Kilo Sazan
    Tebrikler .

10. harakiri

harakiri şevki

Favori Kamış:
    Cormoran Blackbull 2.40 m 5-25 gr atar
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 2500 FD
    En İyi Avı:
    7 kg Gökkuşağı Alabalığı 82 cm
    güzel balık.galiba su altı samandıra kullanıyorsun. Kullandıgın yöntemi basitte olsa çizerek ekleyebilirmisin?

11. Beyazzmavi

Beyazzmavi Ferhat

Favori Kamış:
    Shimano Surf Leader Bx..
    Favori Makine:
    Shimano Stella 8000pg...
    Çok güzel balık.
    Şimdi bunun şişi de lezzetli olur. :hungry:

12. angler06

angler06 Ümit

Mustafa yayınlar çalışmaya başlamış...
    Çok konuşmam demişsin, konuşmaya gerek yok zaten fotoğraflar herşeyi anlatıyor.
    Tebrik ediyorum kakıçsız, yardımsız 27 kiloluk bir yayın.

13. mustafaozturkmen

mustafaozturkmen mustafa

En İyi Avı:
    yayın 1,66mt. 31 kg
    abicim dediğin gibi balık bence de 1,61 den buyuk gibi, gece tam net göremedim mt nin yazıları da biraz silik ti, daha sonra fotografta kendı boyumla kıyaslayınca 1,70 felan diye düşündüm artık.

14. mustafaozturkmen

mustafaozturkmen mustafa

En İyi Avı:
    yayın 1,66mt. 31 kg
    Hepinize çok teşekkur ederim; kullandıgım takım aşagıdaki gibi. Sitede çok değerli ustalarımın benzer çizelgeleri var ama, arkadaşlarım sormuşlar bende karşılıksız bırakmış olmayayım dedim.

Yayın avında zaman zaman farklı yerlerde avlanırım. Avın ilk açıldıgı Haziran ortası temmuz ayı içersinde genelde suyun girişinde, akar önünde avlanırım. Ve de bu zamanlar akar önünde kurbağa ve küçük(pay balık) çok iyi iş yapıyor. Havalar tamamen ısındıktan sonra derinlere doğru ilerliyrum. derinlerde gunduz de balık çalışıyo gece de ama; akar tarafında sığ suda genelde gece çalışıyo, akar ın önünün sığ olmasından dır sanırsam gündüzleri akar önünde pek balık çalışmıyor.
    Bi hatam eksiğim varsa bilgili ustalarım düzeltsinler..

http://e1210.hizliresim.com/12/j/f0d7f.jpg

15. Tuggin

Tuggin Tuğgin USTA

tebrik ederim uzun zamandır bu ebatta yayın görmemiştim forumda.
    Kullandıgın takımda fırdöndü göremedim . kullanmıyomusun yoksa cizimde mi eksik ?

16. mustafaozturkmen

mustafaozturkmen mustafa

En İyi Avı:
    yayın 1,66mt. 31 kg
    abicim fırdöndü var resimde unutmuşum çizmeyi...

17. aydın karakaya

aydın karakaya Aydın KARAKAYA

En İyi Avı:
    sazan 12 kg
    Değerli Mustafa kardeşim bu rapor bence uzun süren bir tecrübe ve azmin sonucudur,çok güzel bir yayın yakalamışsın,tebrikler.
    Keşke balığın daha net fotolarını çekebilmiş olsaydın.

18. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Mustafa Ellerine sağlık çok güzel bir balık daha güzellerinin rasgelmesi dileğiyle

19. dartagnan

dartagnan Serhan Kocaman

Favori Kamış:
    Daiwa-Promarine 270-Lineaffe Sea Master
    Favori Makine:
    shakespeare firebird 70,Okuma Avenger
    En İyi Avı:
    2.5 kg Kırlangıç
    Hey Maaşallah süpermiş...

20. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    Yayın avı kadar heyecanlı bir av yoktur herhalde . gece yarısında suyun üstünde ne bir kuş uçar ne bir balık atlar hatta kurbağalar bile vıraklamayı keser işte o zaman suda canavar var demektir . canıgönülden tebrik ederim uzun süre hafızalardan slinmeyecek ileride çocuklarınıza anlatacak harika bir av hikayesi ve av . darısı böyle bir av özlemi çeken herkesin başına diliyorum . saygılar .