Sevgili balıksever abilerim aranızda yeniyim. Boğazda kullanmak üzere kaliteli, atışı ve sarımı iyi bir makine ve kamış önerisi istiyorum. Sizlerin tecrübeleri bana yol gösterecektir. Bütçem 1.800 tl'dir. Genelde rapala ile kullanacağım. Şimdiden teşekkür ederim.reeling
1200-1300 TL arasında sa fliegen,pa fliegen ve de bullseye alabilirsin.Daiwa istersen de saltiga surf ya da tournament iso ento olabilir...
Teşekkür ederim abilerim ben de daiwa tournament almak niyetindeyim ama bütçeyi arttırıp basia 45QD almak için fuarı beklesem mi onu düşünüyorum
1800 lt ye kadar dediniz onu onerdim qd 45 tabiki super makina ( kullandim ordan biliyorum) alunabilecek en kiyak surf makinasi ama fiyati yaklasik 3000 tl tabiki jdm olani ki bence jdm den baskasi harbi cop apartmiyorum hatta az bile biyorum ÇÖP jdm ala bilirseniz son noktayi koyarsiniz
http://www.sahibinden.com/ilan/alis...rf-makine-type-standard-sifir-176154904/detay Şimdi gördüm ilanı özellikleri ile kesinlikle kaçırılmaması gereken bir ürün diye düşünüyorum.
Makina guzelde kafa cok sıg 14lb den 300 m almis ygk da 14 lb 0.8 gibi sole bi 20lb ister bence onuda kac mt alcak sorunda surda aliyo alet 200 kusur mt ip avdasin oldu tekne filan kesti yedek kafa yoksa yaninda av bitti kalan ipde cop olduben sevmiyorum bu tip sıg kafalari bu sebepten .
düşük segmentlerde kendine bir yedek surf makinası al fuarı bekle abim parana yazık edersin fiyatı shimano yine geçen sene yaptıgı gibi aşagı çeker sonra pişman olma
Fuarı bekleyip qd yi alman daha iyi olur tabiki. Kamış olarak da Vercelli, Vega, Daiwa, Shimano üst seviye ürünleri alırsan kafan rahat olur
Düşük devirli (4 altı) ve hafif aletlerle zor değil aslında.. tam tersine keyif.. ama burada kesinlikle kalite faktörü devreye giriyor. lakin son dönemde shimano ve daiwa da olsa parayı basar kaliteyi alır rahat ederim demeye gelmiyor. iyi araştırmak ve kesinlikle boğazda denemeden makine almamak gerekiyor. sığ kafalı surf aletler boğaz için biçilmiş kaftandır. atış eriminizi artırdığı gibi gereksiz yükü(örgü veya mono) saatlerce taşımak zorunda kalmassınız. tabi bir de düşük sarım oranında balık alınmaz geyiği var o da ayrı bir konu. usta balıkçılar dermişki lüfer palamut avında 100cm altı saran makine iş yapmaz. neyseki bu tez artık çürüdü ve insanlar boğazda keyifle balık tutmaya başladı. önceden makineyle birlikte kitlenen insanlar oluyordu kolay değil 200 gr kurşun, akıntı ve 5 üzerinde devirli bir makine
Alın bir PA fliegen tepe tepe kullanın. Boğazda ondan güçlüsü olamaz tektir. Boğazın hakkından gelir söker getirir
Boğazda her zaman hızlı sarmakla balık yakalanmıyor.Ben çoğu zaman yarım tur sararak akıntı da rapalayı yüzdürüp balığı alıyorum.
Tabiki de Power aero fliegen güçlüdür arada çok fark var. Super aero fliegen bile bulls dan güçlüdür devir düşüklüğünden dolayı yağ gibi sararsınız.
Yeniyim diyorsun, yazık günah parana. Boğaz'da surf balıkçılığı öyle dışarıdan bakıldığı gibi kolay değil. Senin yerinde olsam Okuma rav 2 falan alırım. 350 TL civarında sanırım yenileri. Zaten kafandan her yerini bozacaksın hangi makine olursa olsun. Boğaz'da tecrübe kazanmak yıllar alıyor. En azından bozulduğu zaman sıkıntı çekmezsin.