1 Kasım- Klasik Avlarıma Devam

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Aret tarafından paylaşıldı.

1. redarq

redarq AHMET YILDIZ

Favori Kamış:
    4mt
    Favori Makine:
    shakespeare benimle yaşıt babadan yadigar
    En İyi Avı:
    çinekop 150 gram :)
    tebrikler gerçekten çok keyifli olmuştur avınız , yanlız benim anlamadığım bişey var çinekop bile izmaritten büyük olmasına rağmen oltada titreşim yapmazken izmarit o küçük halilyle oltayı nasılda tırtlatıyor öyle şaşıyorum doğrusu..

2. TC-CAN

TC-CAN Can ÇETİNÇELİK

En İyi Avı:
    1980 kışında Sarayburnu'nda 5 saatte 33 tane kofana tutmuştum
    Aret bey,

Bukadar çabuk ve de detaylı cevabınız için teşekkür ediyorum. Bizim sularımızda yaşayan iskorpitin nispeten zararsız olduğunu bilmiyordum, sayenizde öğrendim.

Çorba ile ilgili yazınızı da merakla beklediğimi belirtirim.

Sevgiler.

3. beyaz martı

beyaz martı Serbulent Bay

Favori Kamış:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    Favori Makine:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Aret bey, tebrikler
    bunca olumsuz şartlara rağmen, harika bir av yapmışsınız
    sizce bir mahsuru yoksa avlağınızı öğrenebilirmiyim :)

4. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Tarifi verdim Can Bey, umarım yararlı olur.

Bu arada iskorpitin bünyesi hassas olan veya alerjisi olan insanları etkileyebildiği belirtiliyor, o yüzden biz tamamen zararsızdır deyip yanıltıcı bilgi vermeyelim, ama en azından iskorpitin zehrinin çok abartıldığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

5. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Evet boyuna oranla en fazla keyif verne balık izmarittir. Vurması da gelişi harikadır, tabi izmaritgillerin öteki üyelerini mercan, karagöz, sargoz gibi balıkları da özellikle iri olanlarını yakalamak çok zevklidir. Balıkların yüzme şekilleriyle alakalı bir durum. Oltayla gelirlerken yanlıyorlar ve kaçmaya çalışıyorlar, oltanın ters yönünde hareket ettikleri için hisseidlen titreşim çok fazla oluyor. Hele sırtından veya kuyruğundan yakalandıklarında hissedilen ağırlık 2-3 katına çıkar. Çinekop ve lüfer ise yakalandığında oltayla birlikte yüzer, misineyi kesmeye çalışır, bu yüzden boyuna göre ağırlığı daha az hissedilir. Bu yüzden balıklaır kaçırmamak için izmarit türü balıkları yavaş, lüfer ailesini ise çok hızlı çekmek lazım.

6. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

TEbrikler.