Öncelikle herkese iyi forumlar.Tam 1 seneden beri iç sularda avcılık yapmıyordum.Kurtboğazı,Çanıllı ve Kızılırmak derken balık populasyonunun azlığı ve benim çok becerikli olamamam nedeniyle neredeyse bu işten soğumaya başlamıştım.Yazın İzmir Karaburun'da yaptığım avlar da pek tatmin vermemişti ancak arkadaşlarımı da ikna etmem sonucu asıl amacımız ''piknik'' olsa da balık avı yolculuğumuza 4 kişi olarak 1 mayıs sabahı saat 4.30'da başladık.Arkadaşlarımın hiçbiri daha önce ne balık tutmuş ne de ellerine olta almışlardı.Onları bu hobiye alıştırmak,eğlenmelerini amaçlamak adına Kurtboğazı veya onun gibi balığın nadir geldiği baraj gölleri yerine balığın küçük de olsa gelebeileceği bir akarsuya gitmeyi tercih ettik.Zaten tuttuğumuz balıkları alıkoymayacaktık.Yer hakkında bilgi vermek istemiyorum ama Güdül tarafları diyebilirim.Sabah saat 6 gibi mekana geldik,yemli oltaları hazırladım,semaverde çayımız hazırlandı ve saat 7 gibi kahvaltımızı yapmaya başladık. Yemek işi bitince oltaları aldık yemli oltalarda tavuk ciğeri ve yürek vardı,başlarda adece çok küçük balıklar tırtıklayıp yemi götürüyordu daha sonra saat 10 gibi 6-7 tane çok küçük boyutlarda da olsa tatlısu kefali tutmayı becerdik.herkes 1 tane tutabilmiş ve o hissi yaşamıştı.Ben küçük balıklardan ziyade daha büyük olanları yakalamk için çekirge,kurbağa,böcek sahteleri ve mepslerle at-çek yapıyordum.saat 12.30'a kadar dinlene dinlene balık tutmaya devam ettik daha sonra öğle yemeğimizi yedik.Havanın güzel olması ve oksijen bolluğundan veya büyük balık tutamış olmamızdan kaynaklı bi yorgunluk çöktü üzerimize.Saat 15 gibi tekrar oltaları attık 1 saat için de yine çok küçük boyutlarda 4-5 adet tatlısu kefali tuttuk.Saat 17.00 gibi avlaktan ayrıldık.Tuttuğumuz bütün balıkları geri suya gönderdik ve ne yazıkki avlakta bulduğumuz bütün tırıvırıları yaktık.Büyük balık tutamasak da şehirden uzakta doğanın içinde güzel bi gün geçirmiş olduk.Kurallar dahilinde avlanan herkese rastgele. Soru:Balıkların birinin ağzından iğneyi alırken gözü çıktı.Tek gözle yaşabilir mi?Bir diğer balığın da iğne karnından girmişti çıkarırken bağırsağı veya eti biraz hasar gördü o yaşar mı?(Balıkları yakaladıktan sonra tel sepetin içinde suya bıraktım,salarken çıkardığımda hepsi yaşıyordu.Yani bu 4-5 saatlik dilimde hayatta kaldılarsa yaşamaya devam ederler mi?Teşekkürler
Güzel bir etkinlik olmuş sevgili Selim. İnşallah gönlündeki balıkları avlama imkanı da olur.mrsparkle Soruna gelince; öncelik balık salma ise, balığı her durumda salmak gerekir. Yaşayıp yaşamayacağı konusu tali meseledir.
Tebrikler abi bende Ankara dolaylarında Allah izin verirse güzel bir av yapmak istiyorum. Balık boyutu çokta önemli değil arkadaşlarla şehirden uzak doğada güzel vakit geçirmek herşeye bedel. En kötü avın böyle olsun rastgele...
Tebrikler Selim Ankarada şehir yakınında artık avlak kalmadı böyle uzak yerlere gitmek lazım , bildiğin avlağıda paylaşmamakta fayda var Rastgele .