1 Mayis Bahçecik

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında ONDER38 tarafından paylaşıldı.

1. ONDER38

ONDER38 ÖNDER

1Mayısın tatil olmasından sonra arkadaşlarla bahçeciğe gitmeye karar verdik.Ama bu sefer sadece alabalığa yoğunlaşacaktık.Turna için hazirana kadar ara vermeyi kararlaştırdık.Bütün hazırlıkları tamamlayıp 3 kişi sabah saat 4de yola çıktık.Baraja vardığımızda hafif yağmur çiseliyordu.Moralimiz biraz bozulsada oltalarımızı suya salıverdik.Ve aralıklarla akşam saat 6ya kadar sürecek olan at-çek başladı.Yarım saat geçmeden arkadaş bir küçük alayı çıkarıverdi sudan onu geri iade edip devam ettik.Bayağı bereketli bir gündü öğleye kadar 20'ye yakın ala tuttuk bi kısmı küçük olduğundan suya bırakıldı.Yalnız çok meps harcadık.Cuma için Pınarbaşına gittiğimizde meps takviyesi yapmak zorunda kaldık.Akşam üstü sabah ki kadar bereketli olmadı bir kaç ala ancak alabildik.Yorgun ama stressiz bir şekilde kayseriye döndük.

Son düzenleme: 3 Mayıs 2009
  2. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Önder bey,

Paylaşım için teşekkürler. Güzel bir gün geçirmişsiniz. Avınızda berekli olmuş, neden çok mepps kaybettiniz? Takılıyor mu dibe yada kayalik kısımlar mı var? Çekerken mepps'i dibe mi indiriyordunuz?

Kaşıklar kac numara birde?

3. ONDER38

ONDER38 ÖNDER

kaşıklar 2 ve 3 numara sarı mavi ve sarı kırmızı.Çok fazla beklemeden çekiyoruz ancak çalılık çok fazla

4. NADİR

NADİR NADİR

Favori Kamış:
    kenardan at-çekte kullanılan tüm malzemeler
    Favori Makine:
    SHİMANO
    En İyi Avı:
    yakaladığımda heyecanlandıran balık
    Önder bey, avınız balıklarında resmınden gördüğümüz kadarıyla baya zevkli geçmiş. Demekki artık alabalık oltaya atlamaya başlamış.Büyük olanlar herhalde harıka bır zevk vermıstır. Bahçecik barajının hangi bölgesi bulunduğunuz yer sakıncası yoksa paylaşırmısınız bızımle.Rastgele...

5. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Teşekkür ederim.

6. ONDER38

ONDER38 ÖNDER

Kesinlikle büyükleri çekmek daha zevkli oluyor suyun üstünden zıplayarak geliyorlar. 2bölgede avlandık at çiftliği ve yusuflar köyünün alt tarafları

7. taraf_team_38

taraf_team_38 Tolga

Favori Kamış:
    hertürlü av malzemeleri
    En İyi Avı:
    1- 60 kg kız arkm :) / 2 - 6.400 gr Turna (Kayseri) 3 - 7kg Sazan (Nevşehir)
    S.a Hemşerilerim muazzam bir av olmuş tebrik ediyorum..Sana bir sorum olacak 2 , 3 numara meps kullanmışın bunları 4 , 5 numara yapsak atış hızının artması bakımından , verim düşermi yani ala için en uygun boyutlar bunlarmıdır ?

8. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Tebrikler Onder, kasiklari kendinizmi yapiyorsunuz yoksa hazir satilanlardan mi tedarik ediyorsunuz?

9. ONDER38

ONDER38 ÖNDER

Onu bende düşünüyorum yalnız çok büyük olduğundan balık ürker mi bilmem denemek lazım

10. ONDER38

ONDER38 ÖNDER

Teşekkürler.Hazır kullanıyoruz.Sarı mavi ve Sarı kırmızı

11. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Benim Bahçecik için umutlarım sönmüşken artık herhalde gitmem birdaha derken bir bakıyorum hooop sevgili arkadaşım yine güzel bir raporla balıkları yaman biçimde önüme seriyor, içim kıpır kıpır oluyor. Bravo Önder Bey, çok güzel av.

Resimlerde olan avlandığınız nokta görüldüğü üzere meşe palamudu açısından oldukça sık, suların yükselmesi ile çoğu su altında kalıyor.Ayrıca taşlık bir bölge. Bahçecikteki ilk avımı bu noktadan yapmıştım, o gün için hiç balık tutamasam da hatırımda kalan yediğimiz yağmur ve üzerimize sinen meşelerin is kokusudur. Ayrıca benim için çok kıymetli olan uğurlu rapalamıda malesef yine o tarafta suda bırakmıştım.

Tolga'nın sorusuna kendimce şu yanıtı vereyim. Alabalık ağız yapısı itibari ile her ne kadar turna gibi olmasa da oldukça büyük sayılabilecek yemlere de saldırmaktan çekinmez, 9 cmlik rapalama 20 cmlik alabalıkların düştüğünü bilirim. Ancak mevsim itibari ile bence 2 ve 3 hem balığın hareketlendiği şu dönemde daha kolay bir av görüntüsü verecektir. Sırtı ile yapılan alabalık avlarımızda 4 numara ile de başarı sağladığımız çok olmuştur. Ancak yine de mepsin boyutları büyüdükçe iğne boyutlarınında büyüdüğünü unutmamalıyız. Daha büyük meps kullanmak (hedef alabalıksa) turnaları da işin içine dahil edecektir, tercih size kalmıştır. Saldırı yaptığı halde büyük iğneyi tam alamayan alalarında kaçma ihtimali daha yüksektir.

Mepsi uzağa atmak içinse boyutunu büyüterek gramajından faydalanmak yerine atarı daha uygun ve aksiyonlu kamışlardan faydalanmayı ve daha ince misina kullanmayı öneririm. İnce misinaya düşen bir alabalığı zaptetmek için kalamayla vereceğiniz uğraş inanın bu işin zevkini katlayacaktır.

Tekrarını bekliyoruz..

12. ONDER38

ONDER38 ÖNDER

Rıfat Bey Bahçeciği bu son gidişimde bayağı iyi gördüm her atışımızda oltamızın peşinde irili ufaklı balıklar oluyordu.Bu balıkların varlığı büyük balıkların habercisi gibi oluyor.Umarım bundan sonra daha güzel olur.

13. ÇERİ

ÇERİ Murat YENİÇERİ

En İyi Avı:
    95 CM TURNA (6 KG)
    Güzel av olmuş Önder,tebrikler.paylaşım için teşekkürler....

14. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Güzel bir av olmuş,tebrikler.

15. aozel77

aozel77 mehmet

önderciğim avcılıkla mertebeni 4'e yükseltiyorum. (üstadın)