1Mayısın tatil olmasından sonra arkadaşlarla bahçeciğe gitmeye karar verdik.Ama bu sefer sadece alabalığa yoğunlaşacaktık.Turna için hazirana kadar ara vermeyi kararlaştırdık.Bütün hazırlıkları tamamlayıp 3 kişi sabah saat 4de yola çıktık.Baraja vardığımızda hafif yağmur çiseliyordu.Moralimiz biraz bozulsada oltalarımızı suya salıverdik.Ve aralıklarla akşam saat 6ya kadar sürecek olan at-çek başladı.Yarım saat geçmeden arkadaş bir küçük alayı çıkarıverdi sudan onu geri iade edip devam ettik.Bayağı bereketli bir gündü öğleye kadar 20'ye yakın ala tuttuk bi kısmı küçük olduğundan suya bırakıldı.Yalnız çok meps harcadık.Cuma için Pınarbaşına gittiğimizde meps takviyesi yapmak zorunda kaldık.Akşam üstü sabah ki kadar bereketli olmadı bir kaç ala ancak alabildik.Yorgun ama stressiz bir şekilde kayseriye döndük.
Önder bey, Paylaşım için teşekkürler. Güzel bir gün geçirmişsiniz. Avınızda berekli olmuş, neden çok mepps kaybettiniz? Takılıyor mu dibe yada kayalik kısımlar mı var? Çekerken mepps'i dibe mi indiriyordunuz? Kaşıklar kac numara birde?
kaşıklar 2 ve 3 numara sarı mavi ve sarı kırmızı.Çok fazla beklemeden çekiyoruz ancak çalılık çok fazla
Önder bey, avınız balıklarında resmınden gördüğümüz kadarıyla baya zevkli geçmiş. Demekki artık alabalık oltaya atlamaya başlamış.Büyük olanlar herhalde harıka bır zevk vermıstır. Bahçecik barajının hangi bölgesi bulunduğunuz yer sakıncası yoksa paylaşırmısınız bızımle.Rastgele...
Kesinlikle büyükleri çekmek daha zevkli oluyor suyun üstünden zıplayarak geliyorlar. 2bölgede avlandık at çiftliği ve yusuflar köyünün alt tarafları
S.a Hemşerilerim muazzam bir av olmuş tebrik ediyorum..Sana bir sorum olacak 2 , 3 numara meps kullanmışın bunları 4 , 5 numara yapsak atış hızının artması bakımından , verim düşermi yani ala için en uygun boyutlar bunlarmıdır ?
Benim Bahçecik için umutlarım sönmüşken artık herhalde gitmem birdaha derken bir bakıyorum hooop sevgili arkadaşım yine güzel bir raporla balıkları yaman biçimde önüme seriyor, içim kıpır kıpır oluyor. Bravo Önder Bey, çok güzel av. Resimlerde olan avlandığınız nokta görüldüğü üzere meşe palamudu açısından oldukça sık, suların yükselmesi ile çoğu su altında kalıyor.Ayrıca taşlık bir bölge. Bahçecikteki ilk avımı bu noktadan yapmıştım, o gün için hiç balık tutamasam da hatırımda kalan yediğimiz yağmur ve üzerimize sinen meşelerin is kokusudur. Ayrıca benim için çok kıymetli olan uğurlu rapalamıda malesef yine o tarafta suda bırakmıştım. Tolga'nın sorusuna kendimce şu yanıtı vereyim. Alabalık ağız yapısı itibari ile her ne kadar turna gibi olmasa da oldukça büyük sayılabilecek yemlere de saldırmaktan çekinmez, 9 cmlik rapalama 20 cmlik alabalıkların düştüğünü bilirim. Ancak mevsim itibari ile bence 2 ve 3 hem balığın hareketlendiği şu dönemde daha kolay bir av görüntüsü verecektir. Sırtı ile yapılan alabalık avlarımızda 4 numara ile de başarı sağladığımız çok olmuştur. Ancak yine de mepsin boyutları büyüdükçe iğne boyutlarınında büyüdüğünü unutmamalıyız. Daha büyük meps kullanmak (hedef alabalıksa) turnaları da işin içine dahil edecektir, tercih size kalmıştır. Saldırı yaptığı halde büyük iğneyi tam alamayan alalarında kaçma ihtimali daha yüksektir. Mepsi uzağa atmak içinse boyutunu büyüterek gramajından faydalanmak yerine atarı daha uygun ve aksiyonlu kamışlardan faydalanmayı ve daha ince misina kullanmayı öneririm. İnce misinaya düşen bir alabalığı zaptetmek için kalamayla vereceğiniz uğraş inanın bu işin zevkini katlayacaktır. Tekrarını bekliyoruz..
Rıfat Bey Bahçeciği bu son gidişimde bayağı iyi gördüm her atışımızda oltamızın peşinde irili ufaklı balıklar oluyordu.Bu balıkların varlığı büyük balıkların habercisi gibi oluyor.Umarım bundan sonra daha güzel olur.